Annonce
Kerteminde

Ledighedskurven er ikke knækket: - Hvis vi ikke reagerer nu, så har vi et problem

Jens Gantriis sidder i Kerteminde Byråd for Venstre. Foto: Michael Bager
- Vi er nødt til at gøre noget nu, siger Jens Gantriis, der vil have ansat fire nye sagsbehandlere til at hjælpe med at få de ledige i arbejde.

Kerteminde: - Hvis vi ikke reagerer nu, så har vi et problem, advarer formand for arbejds-, erhvervs- og vækstudvalget, Jens Gantriis (V).

Antallet af arbejdsløse er nemlig steget med omkring 200 under coronakrisen. Og selvom der så småt er kommet gang i samfundet igen, kan det ikke ses på arbejdsløshedstallene i Kerteminde Kommune.

- Før coronaen så det rigtigt fint ud. Der havde vi styr på ledigheden, og lå tæt på landsgennemsnittet med 3,1-3,2 procent arbejdsløse. Og dem vi kæmpede med, var jo dem, der havde sværest ved at komme ud på arbejdsmarkedet, fortæller Jens Gantriis, der havde forventet, at arbejdsløshedstallet ville gå nedad igen, efterhånden som Danmark åbnede.

- Vi kan bare konstatere, at kurven er ikke knækket, og lige nu har vi over 700 mennesker, vi gerne vil have i job igen, og vi er nødt til at gøre noget nu, siger Jens Gantriis, der sammen med en enigt arbejds-, erhvervs- og vækstudvalget har indstillet til økonomiudvalget, at der ansættes fire nye sagsbehandlere til at tage sig af de ledige.

Annonce

Fokus på ny-ledige

Ud af de fire nye sagsbehandlere skal de to hjælpe de forsikrede ledige med at finde nye job. En skal arbejde med jobafklaring af de ledige, og den sidste er der behov for på flexjob-området.


- Før coronaen så det rigtigt fint ud. Der havde vi styr på ledigheden.

Jens Gantriis


- Vi har jo et fokus på de ny-ledige, men vi må ikke glemme dem, der i forvejen var ledige. Og der er måske nogle, der godt kan føle, at de er blevet skubbet lidt tilbage i køen, og det er absolut ikke meningen, forklarer Jens Gantriis.

Udvalget bad allerede tilbage i juni Økonomiudvalget om at få lov til at ansætte to nye sagsbehandlere. Dengang sagde Økomomiudvalget nej, fordi man gerne ville se, at der var nogle jobåbninger, før man ansatte flere sagsbehandlere.

- Men lige nu står vi i en situation, hvor der er ledige jobs, vi har bare svært ved at få de ledige ud i dem, siger Jens Gantriis, der peger på, at Kerteminde tidligere har vist rigtig gode resultater ved at holde samtaler med de ledige.

- De sidste to år har Kerteminde præsteret rigtigt godt, og vi har været blandt de bedste kommuner til at få folk i job, fordi vi har være gode til at få dem ind og snakke med dem.

- Men nu har vi lige pludselig 200 flere mennesker, vores sagsbehandlere skal snakke med, og det kan de ikke rumme. Så det er min bekymring, at hvis vi ikke gør noget, så har vi nogle medarbejdere eller en hel afdeling, der går ned med stress, og det vil være en forfærdelig situation, siger Jens Gantriis, der frygter, at det kommer til at gå, som det gik med kommunens byggesagsafdelingen, der har ligget underdrejet i en længere periode.

- Vi troede, vi kunne spare en medarbejder, så var der to, der sagde op, og så væltede det.

Annonce

Vi har en forpligtigelse til at hjælpe

Hvad vil det betyde, hvis ikke I får de fire sagsbehandlere?

- Så kan vi ikke yde de samtaler, vi gerne vil, og der er en risiko for, at det kommer til at se værre ud. Det er jo de konsekvenser, der er. Og jeg er bange for, at vi er ved at være for sent på den, for økonomiudvalget mødes først igen midt i august, og så kan vi tidligst begynde at ansætte folk til den første november.

- Andre kommuner er jo begyndt at ansætte medarbejdere, og vi er nødt til at få nye hænder på, hvis ikke tallene bliver bedre, siger Jens Gantriis, der forventer, at arbejdsløshedstallene nok skal vende på et tidspunkt.

- Jeg er optimistisk, og jeg tror på, at vi kommer tilbage til et normaliseret arbejdsmarked, men det kan godt tage lidt længere tid.

- Og det her drejer sig ikke kun om penge. Vi har en forpligtigelse til at hjælpe de her mennesker, så vi kan ikke bare sidde med hænderne i skødet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fyn

Gense live-læsermøde: Minister besvarede fynboernes spørgsmål inden trafik-forhandlinger for milliarder

Coronavirus

Live: Selvtest kan åbne for at sende flere elever tilbage i skole

Nordfyn For abonnenter

Brugsuddelere i nødråb til politiet efter bekostelige tyverier: Samme tyv med smag for champagne og dyre vine kommer igen og igen

Annonce