Annonce
Læserbrev

Ledige. Tilbage til kommunal aktivering i Odense?

Annonce

Synspunkt: I avisen er de Konservative og Venstre pludselig fortalere for at genindføre aktiveringen af ledige i Odense Kommune. Denne gang primært ledige med anden etnisk baggrund. Pris op til 35 mill.

For ret præcist tre år siden var de konservative, med Steen Møller i front, den drivende kraft i nedlæggelsen af alle indsatser (aktiveringer) i Odense Kommune.

På bygningsrenovering (Byg), hvor jeg var ansat, aktiverede vi ledige i stor stil med løsning af arbejdsopgaver for Odense Kommune. Arbejdsopgaverne var bl.a. håndværksopgaver inden for tømrer- og malerarbejde, anlægsgartneri, snedkeri samt flytninger, værkstedsarbejde, montagearbejde o.m.a.

På Byg mødte vi ca. 2000 ledige om året i op til 13 uger. Driften af Byg kostede forvaltningen ca. tre mill. om året (uden citykorpset). For det beløb løste Byg og de ledige i hundredvis af opgaver for de fire forvaltninger, og sparede derved den samlede kommune for et større to-cifret millionbeløb.

Et eksempel på en arbejdsopgave ud af flere hundrede: En opgave i 2016 bestod i at flytte store mængder inventar og materialer fra Centralbiblioteket i Banegårdscenteret, som stod foran en større ombygning, og ned på et lager på havnen. Byg udførte opgaven i sommeren 2016 ved hjælp af en-to ansatte samt mange ledige borgere. Bygs regning på opgaven lød på ca. 140.000 kroner. Da materialerne skulle retur i det ombyggede ”Borgernes hus” var Byg nedlagt. Arbejdet blev derfor udført af et privat firma til en pris på ca. 525.000 kroner.

Rådmandens skjulte dagsorden var dengang, at Bygs arbejdsopgaver skulle løses af private udbydere, og at de ledige blev ”gratisarbejdere” i virksomhedspraktikker. Desværre er en stor del af disse praktikker nyttesløse.

Løsningen med virksomhedspraktikker blev valgt for at løse Odenses beskæftigelsesproblemer, men trods massive investeringer på et tre-cifret millionbeløb, ligger Odense stadig helt i top med ledigheden. Dengang i 2016 blev aktivering kaldt nyttesløs. Nu er det synlig for enhver, at beskæftigelsesindsatsen siden 2016 har været nyttesløs – så tilbage til aktivering.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce