Annonce
Erhverv

Ledige stillinger på Fyn: Jobbene er i det offentlige

Kommuner og OUH er arbejdsgiverne med flest opslåede stillinger på Fyn. De offentlige arbejdsgivere kommer blandt andet til at mangle sosu-assistenter og -hjælpere i de kommende år. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Kommuner og OUH er arbejdsgiverne med flest opslåede stillinger på Fyn. De offentlige arbejdsgivere kommer blandt andet til at mangle sosu-assistenter og -hjælpere i de kommende år.

Odense Kommune har flest ledige stillinger slået op på sydjob.dk, der samler jobopslag fra forskellige databaser, lige nu med 76 stillinger. I det hele taget er det offentlige job, som fylder i top-10 over arbejdsgivere med ledige job på Fyn.

Her finder man også OUH, Syddansk Universitet, Faaborg-Midtfyn Kommune, Svendborg Kommune og Middelfart Kommune.

Avisen har talt med de to arbejdsgivere med flest ledige job om, hvem de mangler lige nu, og hvem de kommer til at mangle i fremtiden. Svaret er især sosu'er.

Ifølge Mads Bjerrisgaard Bundesen er chef for HR og personale i Odense Kommune, er der på den korte bane udfordringer med at rekruttere tandlæger og it-medarbejdere, men på den lange bane kommer der til at mangle folk inden for de borgernære velfærdsområder.

- På sosu-området er der tale om en ret manifest og national problemstilling. Vi er udfordret, og det er også et område, hvor vi selv har et stort ansvar for at uddanne fremtidens medarbejdere, forklarer han.

Annonce

Top 10 over arbejdsgivere med flest opslåede stillinger

Odense Kommune: 76

Odense Universitets Hospital - Løn og Personaleafdelingen: 36

Syddansk Universitet: 33

Odense Universitets Hospital: 27

Faaborg-Midtfyn Kommune: 18

Svendborg Kommune: 17

Mobile Industrial Robots ApS: 17

Job InWest Vikar: 15

OnLine Telemarketing ApS: 12

Middelfart Kommune: 12

Kilde: Sydjob.dk, data er trukket med hjælp fra OutWit Hub.

Odense og sosu-skolen uddanner 30 ledige

Odense Kommune har derfor sammen med SOSU Fyn startet projektet "Fra ledig til sundhedsfaglig", hvor man uddanner 30 ledige borgere til social- og sundhedshjælpere. I netop dette projekt får deltagerne fuld løn under uddannelsen, så deltagerne, som skal være over 30 år, har råd til at tage den.

Uddannelsesvejleder Claus Sander Bruun kan blandt andet fortælle om en 55-årig tidligere revisor, som er ved at uddanne sig som sosu'er og synes, det er fantastisk.

- Jeg forsøger at afmystificere nogle af de myter, der er omkring faget, forklarer Claus Sander Bruun.

Sosu-uddannelsen er klar til at tage mange flere elever, og mulighederne for at blive ansat i kommunerne er gode, hvis man har kvalifikationerne i orden, fortæller Claus Sander Bruun.

OUH flytter opgaver ned i systemet

En anden arbejdsgiver med mange job er OUH, hvor Lisbeth Jørgensen er HR-chef. En del af specialisterne er svære at få fat på, og derfor forsøger sygehusene at overlade opgaver til folk med andre uddannelser.

- Når vi mangler nogen, så forsøger vi at lave opgaveflytning til andre grupper, som man målrettet kan uddanne. Så noget af lægearbejdet bliver måske varetaget af nogle sygeplejersker, som er special-uddannede til det. Andre opgaver er flyttet fra læger til sygeplejersker og igen fra sygeplejersker til sundhedsassistenter, forklarer hun.

Netop sundhedsassistenter er der blevet færre af på sygehusene de foregående år, men en modsatrettet tendens kan være på vej:

- Vi kan se en tendens til, at vi har svært ved at få fat i sygeplejersker, så det kan godt være, man vil kigge på opgaverne og sige, at der er nogle opgaver, som sosu'erne kan varetage i stedet for sygeplejerskerne, fortæller Lisbeth Jørgensen.

Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn

Dommer fra arkitektkonkurrence står fast i forsvar af omstridt faaborg-bygning: Helios pirrer mine sanser

Klumme

Dagen i dag: 62-årig kvinde er blevet mor

1994 En italiensk kvinde på 62 år, Maria Munaretto fra Vicenza, er for første gang blevet mor efter at have fået et befrugtet æg indopereret. Men hvem der er ansvarlig for den kunstige befrugtning er der opstået uenighed om i lægekredse. Ifølge presseberetninger i går er det foreløbig kun klart, at Maria Munaretto fik indopereret et befrugtet æg fra en anden kvinde på en klinik i Bologne. Barnet kom til verden i juli og vejede ved fødslen 2780 gram. Gynækologen Carlo Flamigni, som hævdes at være den ansvarlige for indgrebet, benægter og siger, at han ikke har set den pågældende kvinde de seneste to år. Den lykkelige, nybagte mor har selv denne kommentar: Venligst, kald mig ikke bedstemor. 1969 Borgmester Holger Larsen, Odense, har modtaget et trusselsbrev, som er blevet overgivet til politiet på grund af dets alvorlige karakter. Det truer med, at borgmesteren vil blive dræbt inden fredag. - De skal miste Deres smukke hoved, hvis jeg fortsat skal tage mod afslag fra Deres ophøjede sæde, hedder det i brevet fra den ukendte afsender. Borgmesteren har modtaget brevet gennem postvæsenet og afsendt uden konvolut. Man formoder, at brevskriveren er tilknyttet socialkontorets klientel. - For mig er anonyme smæde- og trusselsbreve ikke noget ukendt fænomen, siger borgmesteren. De ender som regel i papirkurven, men i dette tilfælde fandt kommunaldirektøren det alligevel bedst at underrette politiet. 1944 Postvæsenet i Odense vil ikke bringe værdipost ud til folk efter kl. 18, og desuden vil eksprespakker og telegramanvisninger, der ankommer til byen sent på dagen, ligge over til næste morgen. Foranstaltningen er gennemført på generaldirektoratets foranledning i en række byer ud fra et ønske om at befri budene for det ansvar at skulle gå ud i den mørke by med værdisager uden beskyttelse. Ud over disse indskrænkninger sker der ingen ændringer i postomdelingen i Odense. Der vil fortsat være omdeling kl. 8, kl. 11 og kl. 17. Omdelingen kl. 11 vil i væsentlig grad være forbeholdt værdipost, inkasseringer og telegramanvisninger. Almindelige telegrammer og ekspresbreve vil fortsat bliver bragt ud efter kl. 18.

Odense For abonnenter

De trofaste-portræt: Efter fire bankrøverier fløjter Lars stadig hver eneste morgen

Fyn

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Fyn

På Vestfyn drømmer man om S-tog: Sidegevinst i fokus til velbesøgt jernbanemøde

Annonce