Annonce
Erhverv

Ledige stillinger på Fyn: Jobbene er i det offentlige

Kommuner og OUH er arbejdsgiverne med flest opslåede stillinger på Fyn. De offentlige arbejdsgivere kommer blandt andet til at mangle sosu-assistenter og -hjælpere i de kommende år. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Kommuner og OUH er arbejdsgiverne med flest opslåede stillinger på Fyn. De offentlige arbejdsgivere kommer blandt andet til at mangle sosu-assistenter og -hjælpere i de kommende år.

Odense Kommune har flest ledige stillinger slået op på sydjob.dk, der samler jobopslag fra forskellige databaser, lige nu med 76 stillinger. I det hele taget er det offentlige job, som fylder i top-10 over arbejdsgivere med ledige job på Fyn.

Her finder man også OUH, Syddansk Universitet, Faaborg-Midtfyn Kommune, Svendborg Kommune og Middelfart Kommune.

Avisen har talt med de to arbejdsgivere med flest ledige job om, hvem de mangler lige nu, og hvem de kommer til at mangle i fremtiden. Svaret er især sosu'er.

Ifølge Mads Bjerrisgaard Bundesen er chef for HR og personale i Odense Kommune, er der på den korte bane udfordringer med at rekruttere tandlæger og it-medarbejdere, men på den lange bane kommer der til at mangle folk inden for de borgernære velfærdsområder.

- På sosu-området er der tale om en ret manifest og national problemstilling. Vi er udfordret, og det er også et område, hvor vi selv har et stort ansvar for at uddanne fremtidens medarbejdere, forklarer han.

Annonce

Top 10 over arbejdsgivere med flest opslåede stillinger

Odense Kommune: 76

Odense Universitets Hospital - Løn og Personaleafdelingen: 36

Syddansk Universitet: 33

Odense Universitets Hospital: 27

Faaborg-Midtfyn Kommune: 18

Svendborg Kommune: 17

Mobile Industrial Robots ApS: 17

Job InWest Vikar: 15

OnLine Telemarketing ApS: 12

Middelfart Kommune: 12

Kilde: Sydjob.dk, data er trukket med hjælp fra OutWit Hub.

Odense og sosu-skolen uddanner 30 ledige

Odense Kommune har derfor sammen med SOSU Fyn startet projektet "Fra ledig til sundhedsfaglig", hvor man uddanner 30 ledige borgere til social- og sundhedshjælpere. I netop dette projekt får deltagerne fuld løn under uddannelsen, så deltagerne, som skal være over 30 år, har råd til at tage den.

Uddannelsesvejleder Claus Sander Bruun kan blandt andet fortælle om en 55-årig tidligere revisor, som er ved at uddanne sig som sosu'er og synes, det er fantastisk.

- Jeg forsøger at afmystificere nogle af de myter, der er omkring faget, forklarer Claus Sander Bruun.

Sosu-uddannelsen er klar til at tage mange flere elever, og mulighederne for at blive ansat i kommunerne er gode, hvis man har kvalifikationerne i orden, fortæller Claus Sander Bruun.

OUH flytter opgaver ned i systemet

En anden arbejdsgiver med mange job er OUH, hvor Lisbeth Jørgensen er HR-chef. En del af specialisterne er svære at få fat på, og derfor forsøger sygehusene at overlade opgaver til folk med andre uddannelser.

- Når vi mangler nogen, så forsøger vi at lave opgaveflytning til andre grupper, som man målrettet kan uddanne. Så noget af lægearbejdet bliver måske varetaget af nogle sygeplejersker, som er special-uddannede til det. Andre opgaver er flyttet fra læger til sygeplejersker og igen fra sygeplejersker til sundhedsassistenter, forklarer hun.

Netop sundhedsassistenter er der blevet færre af på sygehusene de foregående år, men en modsatrettet tendens kan være på vej:

- Vi kan se en tendens til, at vi har svært ved at få fat i sygeplejersker, så det kan godt være, man vil kigge på opgaverne og sige, at der er nogle opgaver, som sosu'erne kan varetage i stedet for sygeplejerskerne, fortæller Lisbeth Jørgensen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce