Annonce
Læserbrev

Ledige. Sosu-arbejde er ikke for alle

Annonce

Læserbrev: Christoffer Lilleholt, har den 13. januar et indlæg i FS, hvor han er bekymret for den stigende ledighed i Odense. Det forstår jeg godt han er. Det er dyrt, både for den ledige og kommunen, desuden er det godt for selvværdet at have noget at stå op til.

Der, hvor jeg syntes CL går galt i byen, er, hvor han mener de ufaglærte skal opkvalificeres til sosu-job. Det er helt fint at vise vejen, men en sådan uddannelse kræver, at man af hjertet har lyst til at arbejde med mennesker, endog meget tæt på.

Hvis man bliver presset ind i disse fag, så vil der ikke gå længe, før vi skal høre om triste situationer. Man vil ikke trives, og dårlig trivsel fører ofte til øget sygdom. Sosu-uddannelserne skal ikke være en “skraldespand”, de skal være for dem, der kan se sig selv i et tæt samspil med den ældre eller den syge, så derfor skal der være et skarpt øje på, at det er de rigtige, der starter på uddannelserne.

Vil man have flere til at blive interesseret i at søge uddannelserne, så må kommunen jo oppe sig på sine arbejdspladser, så arbejdsmiljøet bliver i top, så der bliver en synlig tråd for dem, der ønsker udvikling gennem arbejdslivet. Få fortalt de gode historier, for uddannelserne er utroligt spændende og givende, men det kræver, at man kan se sig selv i det tætte samspil.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce