Annonce
Odense

Ledige kan se frem til flere møder: Det kommer nye regler til at betyde

Regelforenklingen giver os en større mulighed for at involvere borgerne i deres egen plan, mener administrerende direktør i Beskæftigelses- og Socialforvaltningen, René Junker. Arkivfoto
Administrerende direktør i Beskæftigelses- og Socialforvaltningen, René Junker, uddrager her de fire vigtigste ændringer af de nye regelforenklinger for blandt andre ledige og sygemeldte.

Et bredt flertal i Folketinget vedtog i august 2018 at forenkle reglerne for de indsatser, kommunerne laver for at få ledige i arbejde. Vi bad administrerende direktør i Beskæftigelses- og Socialforvaltningen René Junker om at pege på de fire væsentligste forandringer:

1: Håndholdte indsatser

- Det vigtigste princip i regelforenklingen er, at vi nu får mulighed for i langt højere grad at lave en individuel, håndholdt indsats ud fra de behov, den ledige har. Fremfor primært at gøre noget for at overholde loven, selv om man tænkte, at det ikke gav mening, siger René Junker.

2: Mere faglighed i spil

- Flere håndholdte indsatser giver også mulighed for at få medarbejdernes faglighed mere i spil. De bliver nu forpligtet til at tage stilling hver dag fremfor bare at gøre det, som loven foreskriver.

3: Borgerne kan involveres mere

Regelforenklingen giver en lidt større mulighed for at involvere borgerne i deres egen plan, mener René Junker.

- Nu er det ikke kun loven, der styrer planen, men hvad, man fagligt mener, er klogt at gøre. På den måde kan man tage et skridt henimod at involvere borgere mere, for eksempel også i forhold til hvornår det giver mening at mødes næste gang. Og alle vores medarbejdere er jo via deres profession uddannet til at gå ind i relationer og håndtere borgere. Og give plads til borgernes perspektiv.

4: Bedre effekt

- Og som et resultat af de tre foregående punkter, tror jeg, vi kan øge effekten af vores indsatser. Til gavn for både de ledige og kommunens økonomi.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce