Annonce
Odense

Ledige kan se frem til flere møder: Det kommer nye regler til at betyde

Regelforenklingen giver os en større mulighed for at involvere borgerne i deres egen plan, mener administrerende direktør i Beskæftigelses- og Socialforvaltningen, René Junker. Arkivfoto
Administrerende direktør i Beskæftigelses- og Socialforvaltningen, René Junker, uddrager her de fire vigtigste ændringer af de nye regelforenklinger for blandt andre ledige og sygemeldte.

Et bredt flertal i Folketinget vedtog i august 2018 at forenkle reglerne for de indsatser, kommunerne laver for at få ledige i arbejde. Vi bad administrerende direktør i Beskæftigelses- og Socialforvaltningen René Junker om at pege på de fire væsentligste forandringer:

Annonce

1: Håndholdte indsatser

- Det vigtigste princip i regelforenklingen er, at vi nu får mulighed for i langt højere grad at lave en individuel, håndholdt indsats ud fra de behov, den ledige har. Fremfor primært at gøre noget for at overholde loven, selv om man tænkte, at det ikke gav mening, siger René Junker.

2: Mere faglighed i spil

- Flere håndholdte indsatser giver også mulighed for at få medarbejdernes faglighed mere i spil. De bliver nu forpligtet til at tage stilling hver dag fremfor bare at gøre det, som loven foreskriver.

3: Borgerne kan involveres mere

Regelforenklingen giver en lidt større mulighed for at involvere borgerne i deres egen plan, mener René Junker.

- Nu er det ikke kun loven, der styrer planen, men hvad, man fagligt mener, er klogt at gøre. På den måde kan man tage et skridt henimod at involvere borgere mere, for eksempel også i forhold til hvornår det giver mening at mødes næste gang. Og alle vores medarbejdere er jo via deres profession uddannet til at gå ind i relationer og håndtere borgere. Og give plads til borgernes perspektiv.

4: Bedre effekt

- Og som et resultat af de tre foregående punkter, tror jeg, vi kan øge effekten af vores indsatser. Til gavn for både de ledige og kommunens økonomi.

Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Tidligere rådmand Per Berga er død

Assens

Slanger i fokus på Terrariet

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Fyn For abonnenter

Michael lider af paranoid skizofreni: - Min far kommer om natten og vil have mig med i graven

Annonce