Annoncørbetalt indhold

Ledere lovpriser NLP-uddannelsen

Lær dig selv og dine ressourcer bedre at kende med NLP. Sådan lyder det fra Tietgen KompetenceCenter, der på 13. år har succes med NLP-kurser og uddannelser for ledere. Men hvad er NLP, og hvorfor lovpriser deltagerne uddannelsen? Dyk ned og bliv klogere.

Annonce

- Jeg er overrasket over, hvor stor påvirkning uddannelsen har haft på hele mit liv. NLP er ikke bare uddannelse - men en ændring i hele ens tilgang til livet. Det har givet mig et nyt livssyn, værktøjer til at bearbejde udfordringer og løsninger til at nå mine drømme i arbejdslivet og privat.

Det er store ord, som Carsten Hestbæk bruger, når han fortæller, hvad NLP Lederuddannelsen på Tietgen KompetenceCenter har givet ham med i rygsækken. Carsten er til daglig distriktschef i Netto i Sønderjylland og blev for et par år siden anbefalet NLP-uddannelsen af sin egen chef. Og det er han glad for i dag, for det har både ændret hans måde at tænke og agere på.

- Det er ikke sådan noget Happy Days-noget, hvor jeg konstant løber rundt med armene i vejret. Men jeg har rent faktisk fået et mere positivt livssyn og anskuer udfordringer og opgaver på en mere positiv måde, så jeg kommer ikke på samme måde til at hænge fast i noget, jeg er utilfreds med, forklarer Carsten Hestbæk.

Spot, styrke og større glæde

Elisabet Lycke Nielsen er passioneret coach og underviser på NLP Lederuddannelsen og KompetenceCentrets NLP-kurser og har i samtlige 13 år været med til at fylde redskaber og værktøjer i deltagernes rygsække. På uddannelsen har hun mødt alle typer mennesker og alle typer brancher - lige fra enkeltmandsvirksomheden til produktionschefen og HR-lederen i den store virksomhed, og alle er kommet til Elisabet for at suge viden til sig og få NLP ind under huden.

- NLP står for neurolingvistisk programmering og er en praktisk tilgang til at forbedre din kommunikation. På uddannelsen siger du ja til, at vi sætter spot på dig og din kommunikation. Du bliver meget klogere på, hvad det er, du gør, når det virker, og det får du trænet, så det kommer tilbage på din rygrad og bliver en del af dit liv. Samtidig bliver du bedre til at være den, du er: Dit autentiske jeg. Som leder bliver du bevidst om dit fundament og dine værdier, så du styrker dit lederskab og oplever større glæde i livet, fortæller Elisabet Lycke Nielsen.

Netop mantraet om styrket lederskab og større glæde vækker tidligere deltager Lene Jensby-Lindegaards nysgerrighed. Ved uddannelsesstarten er hun i en stilling med mange ledelsesmæssige udfordringer, men i dag er hun HR-chef hos Gislev Rejser.

- Der tilbydes et hav af lederkurser, men det her var noget andet og mere. Jeg kunne se, at uddannelsen kunne lære mig mere om at kommunikere og åbne op for andre mennesker ved hjælp af spørgeteknikker og NLP-redskaber, og det kunne samtidig gøre mig bedre til at lade andre finde løsningerne selv. Jeg har tidligere haft svært ved at sige fra og tit taget ting med hjem, men gennem uddannelsesforløbet kunne jeg arbejde med at være tydelig på en konstruktiv måde. Det var mit indgangsønske til uddannelsen og det blev realiseret undervejs, siger Lene Jensby-Lindegaard.

Bevidst om det ubevidste

NLP er udviklet i Californien i starten af 1970'erne af sprogforsker John Grinder og psykologistuderende Richard Bandler. Grinder og Bandler undersøgte, hvordan succesfulde terapeuter bar sig ad med at hjælpe andre til at skabe positiv forandring, og om der eksisterede særlige sprogmønstre, der var afgørende for succesen. NLP blev altså skabt gennem indgående studier af mennesker, der var eksperter på hvert deres område. Ifølge Elisabet er det i forvejen succesfulde kommunikatører, der kommer på uddannelsen hos hende, men mange oplever pludselig, at de ikke kan finde ud af at kommunikere.

- Den usikkerhed kommer, fordi der bliver sat fokus på noget, der er ubevidst kompetent. Når man lærer at iagttage kropssprog, lærer at lytte og stille spørgsmål, så bliver man pludselig opmærksom på, hvad det er, man gør, når det lykkes. Og så får man så meget fokus på det, at man næsten ikke synes, man kan. Og det er det, der skal til, for at man bliver bedre. Når du bliver bevidst om det ubevidste i din kommunikation, kan du forandre den og træne den, og så kommer de nye måder at kommunikere på ind på rygraden, forklarer Elisabeth Lycke Nielsen.

Afregning ved kasse 1

HR-chef Lene Jensby-Lindegaard kalder NLP Lederuddannelsen for seriøs og krævende, og faktisk gav uddannelsen hende så meget at tænke over, at hun blandt andet skiftede job undervejs i forløbet og blev derefter kontaktet omkring et job som HR-chef hos Gislev Rejser. Hendes nuværende job. Hun mener, at den tydelighed og de redskaber som uddannelsen giver, har medvirket til, at hun i dag sidder i en spændende og givende stilling.

- Det er learning by doing på uddannelsen, og der er kontant feedback og afregning ved kasse 1. Det er lige mig. Jeg fandt hurtigt ud af, at hvis jeg ikke investerede mig selv i forløbet, var der ingen læring. Der sker væsentlige ændringer undervejs i sådant et udviklingsforløb, fordi man bruger sig selv og kommer ned og rører nogle grundlæggende ting. For er du der, hvor du gerne vil være, og hvis du ikke er, hvordan kommer du så derhen? spørger Lene Jensby-Lindegaard.

HR-chefen bruger i dag NLP-redskaber i både de lette og svære samtaler med medarbejdere, hun bruger det i direktions- og teammøder, og hun bruger det også, når hun har rekrutteringssamtaler.

- Jeg er ikke bange for at spørge direkte og give direkte feedback, og fremfor alt er jeg ikke mere nervøs for, hvad der kan dukke op af arbejdsmæssige udfordringer. Det var jeg tidligere, for hvad nu hvis jeg ikke var forberedt nok eller ikke kunne løse problemerne? Nu kan jeg være i situationen og møde medarbejderne med en god ro, overføre roen og med spørgsmål styre situationen, for det er jo ikke mig, der skal finde løsningen på alle problemer, men ved hjælp af god ledelse hjælpe til at tingene ændres til det bedre, fortæller Lene Jensby-Lindegaard.

Angreb på det hele menneske

Distriktschef i Netto, Carsten Hestbæk, bruger efter eget udsagn i dag ekstremt meget tid på coaching af medarbejdere på arbejdspladsen, og han kan mærke, at det har haft en positiv effekt på alle. På den private side har arbejdet med NLP fået ham til at blive mere skarp på de sande værdier i livet.

- Jeg troede, jeg bare skulle over og have en coachinguddannelse, som jeg kunne bruge på mit arbejde. Men det angreb mig virkelig på det hele menneske, og jeg er overrasket over, hvor meget jeg har det liggende i baghovedet. Jeg har selvfølgelig nogle favoritmetoder, og det er dem, der sidder på rygraden. Og engang imellem får jeg lige slået op i bogen, hvis noget ikke virker, for så er der øvelser, man kan gå igennem, og på den måde få det genopfrisket, slutter Carsten Hestbæk.

Nysgerrig på NLP-kurser og uddannelser? Find mere info og se dine muligheder her.

Carsten Hestbæk
Elisabet Lycke Nielsen
Lene Jensby-Lindegaard

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.