Annonce
Fyn

Leder: Tusind gange tak

Birgit Bakkær. Foto: Michael Bager
Annonce

Det er sensommer, det er sol, og det er søndag. En dag, hvor de fleste af os søger ud i det fri og de færreste i kirke. Heller ikke tirsdagens menighedsrådsvalg var det store tilløbsstykke, og den lette konklusion er med meget bramfrie vendinger: Luk lortet.

Men det ønsker vi jo ikke. Kirken skal være der, når vi får behov for den. Eller vi kan se, at andre har glæde af den på forskellige tidspunkter i livet. Der må jo være en grund til, at 80 procent af fynboerne er medlemmer af folkekirken og betaler en særskilt kirkeskat.

Kirkens betydning bliver især synlig, når der er lagt op til ændringer. Tag bare Jim Lyngvilds kæmpebilleder i Faaborg Kirke eller nedlæggelsen af præstegården i Flødstrup. De to steder strømmede beboerne til menighedsrådsvalget. Det første sted for at sikre fornyelsen i form af den nutidige fotogengivelse af fortællinger fra biblen, mens Flødstrup-borgerne troppede op for at bevare. Bevare præstens bolig i landsbyen. Det var i hvert fald det billede, der tegnede sig ved tirsdagens sammensætning af de to nye menighedsråd.

I andre fynske sogne har kampen bestået i at få besat alle pladser i menighedsrådet. Det er ikke lykkedes alle steder, og nu går jagten ind på at finde personer, der vil lade sig vælge til den eller de ledige pladser ved et ekstraordinært ”udfyldningsvalg”. Ganske som vi kender det fra det øvrige Foreningsdanmark, når det er nødvendigt med ekstraordinære generalforsamlinger for at finde de sidste til bestyrelsen.

I menighedsrådene kniber det især at finde yngre medlemmer. Det er måske ikke så sært, når valgperioden typisk er fire år, og arbejdet kan være ganske tidskrævende. Men de gråhårede kan altså også bruge de små grå, og i mange kommuner er næsten hver fjerde over 65 år.

Så når vi nu i kirketiden nyder sensommeren i det fri, kan vi sende en venlig tanke til de mere end tusind fynboer, der har ladet sig vælge til de 171 fynske menighedsråd og sikrer, at kirken er der, når vi eller andre har behov for den. Tusind gange tak.


Når vi nyder sensommeren, kan vi sende en venlig tanke til de mere end tusind fynboer, der har ladet sig vælge til et menighedsråd

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce