Annonce
Kerteminde

Leder på plejecentret i Rynkeby: - Vi vil fremover bruge de lokale, hvis de er konkurrencedygtige

Fremover kan det være, at fødevarerne på Dalsbo Plejecenter kommer fra lokale leverandører Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg.
Med visheden om at en stor del af budgettet kan bruges hos lokale leverandører, vil Dalsbo Plejecenter i Rynkeby til at kigge de lokales vej, såfremt de er konkurrencedygtige.
Annonce

Rynkeby: Indtil nu har Dalsbo Plejecenter ikke vidst, at de måtte bruge lokale leverandører i et vidt omfang. Og det er en meddelelse, der vækker begejstring hos lederen af plejecentret, Anne Schmidt-Nielsen.

- Det er helt nyt for, men det er dejligt for kommunens institutioner og for de lokale forretningsdrivende, at vi nu får mulighed for at handle lokalt. Vi vil støtte de lokale, såfremt prisen er den samme eller lavere.

Ifølge byrådspolitikeren Knud Ahrnkiel er kun 37 procent af det samlede budget underlagt Fællesindkøb Fyn-aftalen, og det giver en stor frihed hos den budgetansvarlige på de decentrale enheder i kommunen til at administrere pengene efter eget ønske.

Annonce

Må smide mælk ud

En af goderne i Fællesindkøb Fyn-aftalen er, at der kan handles store sortimenter til en fordelagtig pris, men som et mindre plejecenter er det ikke altid smart.

- Vi skal købe stort ind, men vi kan ikke nå at bruge de store partier. Vi har måtte smide mælk ud, fordi det ikke kan holde sig, siger Anne Schmidt-Nielsen.

Men selvom Anne Schmidt-Nielsen gerne vil bruge de lokale leverandører, kommer hun ikke til at rende til købmanden hele tiden.

- Vi kommer ikke ned og handler hele tiden, for det koster tid og penge. Men den lokale købmand bringer ud, så i fremtiden kan vi bestille varerne ved ham og få dem leveret.

Annonce

Var bange for at få en bod

Anne Schmidt-Nielsen har længe gerne villet handle lokalt, men har ikke turde. - Vi har fået at vide flere gange fra den lokale indkøbsafdeling, at vi får en bod, hvis vi bruger lokale leverandører. Så det har vi ikke gjort.

Det er ikke klart for Anne Schmidt-Nielsen, hvorfor plejecentret har fået den melding, når realiteten er en anden.

- Jeg ved ikke, hvorfor vi har fået at vide, at vi vil få en bod, men vi har fået det at vide mange gange, og det har andre institutioner også.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Mand voldtaget på institution

Odense

Butikstyvene havde travlt i centrum

Annonce