Annonce
Kerteminde

Leder i nyopført børnehus: - Nybyggere væltede ventelisten

Adam på 2,5 år er blandt de børn, der tilbringer hverdagen i det nye børnehus i Marslev, som allerede er blevet for småt. Foto: Helle Kryger
Knap var Marslev Børnehus åbnet, før parcelhusene skød op ved siden af, og børnene strømmede til fra Odense. Men det er langt fra den eneste udfordring, det nye børnehus kæmper med
Annonce

Marslev: - Gå væk, det er mig, der gemmer mig her, råber en lille dreng og kryber helt ind bag en lænestol og sender kammeraterne på jagt efter andre gemmesteder.

På scenen i fællesrummet buldrer biler i fuld fart over en Flexi Trax-bane ved håndkraft, og ved siden af har tre piger opført et prægtigt prinsesseslot af Duplo-klodser. Og så er der de børn, som lige skal vågne. Som hende, der putter sig i en hule af puder og tæpper op af væggen og ham der bare vil sidde selv og bygge med lego ved bordet.

Regnen siler ned udenfor, og der er godt gang i legen denne formiddag i Marslev Børnehus. Vi har fået lov at komme indenfor, for at se nærmere på det nybyggede hus, som alle glædede sig sådan over, da det åbnede i februar, men som siden har vist sig som noget af et problem-barn.

- Det har været nogle meget hårde ti måneder, og den eneste grund til, at vi ikke er knækket på det, er, fordi vi vil hinanden så meget. Flere af kollegerne udviser de typiske tegn på stress som hovedpine, hukommelsesbesvær og hjertebanken, fortæller Dorthe Leegaard, der er tillidsrepræsentant i Marslev Børnehus.

Det har været nogle meget hårde ti måneder, og den eneste grund til, at vi ikke er knækket på det, er, fordi vi vil hinanden så meget. Flere af kollegerne udviser de typiske tegn på stress som hovedpine, hukommelsesbesvær og hjertebanken.

Dorthe Leegaard, tillidsrepræsentant i Marslev Børnehus

Annonce

Der mangler rum

Legepladsen var ikke færdig, da børnene rykkede ind. Det tog flere måneder, før der kom hegn omkring grunden, og da sommeren ramte med sin ubarmhjertige varme, manglede der solafskærmning, hvilket resulterede i, at lokalerne blev varmet op til 25-30 grader.

I dag lider børn og voksne stadig under en uhensigtsmæssig indretning af huset, fortæller Dorthe Leegaard:

- Der mangler simpelthen nogle døre og nogle vægge i den her institution. Vi mangler rum, hvor vi kan lukke døren og være tæt på børnene. Det er ligesom et åbent kontorlandskab, bare fyldt med børn. Hvis nogle leger med biler og andre leger købmandsbutik på samme tid, så bliver det svært for resten at fordybe sig i noget som helst. En brandbil siger jo altså bah buh, og det kan man godt høre, selvom det foregår bag en reol. Vi har ingen rum, hvor vi kan flytte legen ind i, siger hun.

Af nøjagtig samme grund har hun denne formiddag taget en flok børn med ud i regnen på legepladsen. For at dæmpe lydniveauet indendøre. Personalet har nu skrevet skillevægge og foldedøre på ønskesedlen til politikerne.

Annonce

Glemte bosætningsstrategien

Byrådet har netop sendt 4,3 millioner kroner afsted, som formentlig skal bruges til en pavillon-løsning. Institutionen var nemlig knap nok åbnet, før nye børn strømmede til kommunen, fortæller leder af Marslev og Nymarkens dagtilbud og sfo, Jytte Mehr:

- For et års tid siden kunne vi se, at entrepenørmaskinerne pludselig begyndte at rykke ind på udstykningen ovre ved siden af. Samtidig kunne vi på vores venteliste se, at der var flere børn fra Odense, der var skrevet op til vores skole, og det viste sig altså, at de kom med en-to søskende hver til vores børnehus. Da byggeriet blev planlagt, tog man højde for befolkningsprognosen, men ikke bosætningsstrategien.

Det 450 kvadratmeter store børnehus er bygget til fire vuggestuebørn og 48 børnehavebørn. I dag går der 9 vuggestuebørn og 54 børnehavebørn, og flere er på vej lige ude i horisonten.

Det kræver opfindsomhed hos både børn og voksne at finde ro i de store åbne lokaler. Her har en pige bygget hule i et hjørne mellem bilbaner og prinsesseslotte. Foto: Helle Kryger
Det har været 10 hårde måneder, fortæller Dorthe Leegaard, der er tillidsrepræsentant i Marslev Børnehus. Foto: Helle Kryger
Personalet har forsøgt at skærme de mange forskellige aktiviteter af med reoler og rumdelere. Foto: Helle Kryger
Foto: Helle Kryger
Foto: Helle Kryger
Annonce
Annonce
OB

Michelsen efter nederlag: - Det var fortjent

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mad og drikke

Frankrig, vi ses igen

OB

Kampen minut for minut: OB tabte til Randers i den første kamp om Europa League-kvalifikation

Annonce