Annonce
Kerteminde

Leder i nyopført børnehus: - Nybyggere væltede ventelisten

Adam på 2,5 år er blandt de børn, der tilbringer hverdagen i det nye børnehus i Marslev, som allerede er blevet for småt. Foto: Helle Kryger
Knap var Marslev Børnehus åbnet, før parcelhusene skød op ved siden af, og børnene strømmede til fra Odense. Men det er langt fra den eneste udfordring, det nye børnehus kæmper med

Marslev: - Gå væk, det er mig, der gemmer mig her, råber en lille dreng og kryber helt ind bag en lænestol og sender kammeraterne på jagt efter andre gemmesteder.

På scenen i fællesrummet buldrer biler i fuld fart over en Flexi Trax-bane ved håndkraft, og ved siden af har tre piger opført et prægtigt prinsesseslot af Duplo-klodser. Og så er der de børn, som lige skal vågne. Som hende, der putter sig i en hule af puder og tæpper op af væggen og ham der bare vil sidde selv og bygge med lego ved bordet.

Regnen siler ned udenfor, og der er godt gang i legen denne formiddag i Marslev Børnehus. Vi har fået lov at komme indenfor, for at se nærmere på det nybyggede hus, som alle glædede sig sådan over, da det åbnede i februar, men som siden har vist sig som noget af et problem-barn.

- Det har været nogle meget hårde ti måneder, og den eneste grund til, at vi ikke er knækket på det, er, fordi vi vil hinanden så meget. Flere af kollegerne udviser de typiske tegn på stress som hovedpine, hukommelsesbesvær og hjertebanken, fortæller Dorthe Leegaard, der er tillidsrepræsentant i Marslev Børnehus.

Annonce

Det har været nogle meget hårde ti måneder, og den eneste grund til, at vi ikke er knækket på det, er, fordi vi vil hinanden så meget. Flere af kollegerne udviser de typiske tegn på stress som hovedpine, hukommelsesbesvær og hjertebanken.

Dorthe Leegaard, tillidsrepræsentant i Marslev Børnehus

Der mangler rum

Legepladsen var ikke færdig, da børnene rykkede ind. Det tog flere måneder, før der kom hegn omkring grunden, og da sommeren ramte med sin ubarmhjertige varme, manglede der solafskærmning, hvilket resulterede i, at lokalerne blev varmet op til 25-30 grader.

I dag lider børn og voksne stadig under en uhensigtsmæssig indretning af huset, fortæller Dorthe Leegaard:

- Der mangler simpelthen nogle døre og nogle vægge i den her institution. Vi mangler rum, hvor vi kan lukke døren og være tæt på børnene. Det er ligesom et åbent kontorlandskab, bare fyldt med børn. Hvis nogle leger med biler og andre leger købmandsbutik på samme tid, så bliver det svært for resten at fordybe sig i noget som helst. En brandbil siger jo altså bah buh, og det kan man godt høre, selvom det foregår bag en reol. Vi har ingen rum, hvor vi kan flytte legen ind i, siger hun.

Af nøjagtig samme grund har hun denne formiddag taget en flok børn med ud i regnen på legepladsen. For at dæmpe lydniveauet indendøre. Personalet har nu skrevet skillevægge og foldedøre på ønskesedlen til politikerne.

Glemte bosætningsstrategien

Byrådet har netop sendt 4,3 millioner kroner afsted, som formentlig skal bruges til en pavillon-løsning. Institutionen var nemlig knap nok åbnet, før nye børn strømmede til kommunen, fortæller leder af Marslev og Nymarkens dagtilbud og sfo, Jytte Mehr:

- For et års tid siden kunne vi se, at entrepenørmaskinerne pludselig begyndte at rykke ind på udstykningen ovre ved siden af. Samtidig kunne vi på vores venteliste se, at der var flere børn fra Odense, der var skrevet op til vores skole, og det viste sig altså, at de kom med en-to søskende hver til vores børnehus. Da byggeriet blev planlagt, tog man højde for befolkningsprognosen, men ikke bosætningsstrategien.

Det 450 kvadratmeter store børnehus er bygget til fire vuggestuebørn og 48 børnehavebørn. I dag går der 9 vuggestuebørn og 54 børnehavebørn, og flere er på vej lige ude i horisonten.

Det kræver opfindsomhed hos både børn og voksne at finde ro i de store åbne lokaler. Her har en pige bygget hule i et hjørne mellem bilbaner og prinsesseslotte. Foto: Helle Kryger
Det har været 10 hårde måneder, fortæller Dorthe Leegaard, der er tillidsrepræsentant i Marslev Børnehus. Foto: Helle Kryger
Personalet har forsøgt at skærme de mange forskellige aktiviteter af med reoler og rumdelere. Foto: Helle Kryger
Foto: Helle Kryger
Foto: Helle Kryger
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: 47 husmødre fra Vester Hæsinge kørte galt

1994 47 medlemmer af Vester Hæsinge Husmoderforening fik i går formiddag en grim forskrækkelse, da den udflugtsbus, som de var passagerer i, løb løbsk, fordi bussens fører pludselig sank død om bag rattet. Den førerløse bus fortsatte ind på en markvej og væltede om på siden med bagenden hængende ud over en to meter dyb grøft. To passagerer blev lettere kvæstet og kørt til Aabenraa Sygehus, men det kunne være gået langt værre, siger den vagthavende hos Haderslev Politi. Bussen var på vej fra Vester Hæsinge til Møgeltønder, da ulykken skete. De forskrækkede passagerer kunne ikke komme ud af bussen, men måtte vente på assistance fra Falck, der ved hjælp af en stige fik passagerne ud. 1969 - Jeg er helt på det rene med, at det er et spring ud i det uvisse, og ikke mindst derfor er jeg lykkelig for, at teaterchef Kai Wilton er indstillet på, at jeg kommer tilbage, hvis jeg ”brænder fingrene”. Det siger skuespillerinden Lone Helmer, der har fået orlov fra Odense Teater med udgangen af denne sæson for at prøve kræfter med nye opgaver i København. Lone Helmer, der kom til Odense Teater for syv år siden, har været en af teatrets flittigst benyttede skuespillerinder. Hun mener, at det vil være afgørende for hendes videre udvikling, at hun får lejlighed til at arbejde i andre ensembler og med andre instruktører. Der har allerede været bud efter hende fra både tv og filmselskaber. 1944 Opførelsen af de 340 bunkers, som vi skal have i Odense, skrider kun langsomt fremad. Det går ganske godt med støbningen af cementskelletterne, men der er store vanskeligheder med at få inventaret i orden. De sidste dage har arbejdet på de ellers fuldførte dækningsrum ligget stille, fordi der er opstået diskussion om, hvorvidt der skal være fire eller færre elektriske lamper i hvert rum. Driftsbestyrer Westergaard, Randers Elektricitetsværk, har over for Statens Civile Luftværn protesteret mod opsætning af fire lamper, hvilket han hævder er spild af materialer, da man kan nøjes med mindre. Da spørgsmålet er aktuelt for hele landet, vil Elektricitetsværkernes Forening behandle sagen.

Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Kerteminde

Apoteksejer dropper udbringning: - Vi får 5,49 kroner for at levere en æske medicin

Odense

2000 indviede julefestival i Odense

Annonce