Annonce
Nyborg

Leder af daginstitution stopper efter forældreprotester over forflytning af souchef

Camilla Lorick og Trine Ørnholm Nielsen tog i slutningen af januar initiativ til at samle underskrifter i protest mod beslutningen om at forflytte souschefen. De nåede dog aldrig at blive afleveret på rådhuset, før der var truffet en ny beslutning i sagen. Foto: Kasper Riggelsen
En forældergruppe i Ravnekæret valgte at starte deres egen underskriftindsamling, da de fik besked om, at daginstitutionens souschef gennem cirka 20 år skulle forflyttes. Og så gik det stærkt.

Nyborg: - Det kan man da ikke. Anne Marie Madsen er Ravnekæret!

Som forælder til børn i Ravnekæret i Nyborg gik Camilla Lorick nærmest i chok, da hun tidligere på året modtog beskeden om, at daginstitutionens souschef gennem cirka 20 år, Anne Marie Madsen, skulle forflyttes med kort varsel.

Og hun var ikke alene. Sammen med Trine Ørnholm Nielsen tog hun derfor initiativ til en underskriftindsamling for at råbe kommunen op. Parret stillede sig også frem i Fyens Stiftstidende for at fortælle om initiativer, og så gik det ellers stærkt.


Det er klart, at hvis der er for meget modstand fra forældrenes side, må man gøre sig sine overvejelser, om det er det rigtige sted at være som leder

Torben Rosbach, børnechef i Nyborg Kommune


Blot få dage efter, at artiklen var bragt, valgte institutionens leder siden sommeren 2019, Henriette Hove, nemlig at trække sig.

- Dermed stod vi i en situation, hvor Ravnekæret ikke havde nogen leder. Derfor valgte jeg at spørge Anne Marie Madsen, om hun ønskede at blive konstitueret som leder i institutionen. Det sagde hun ja tak til, og på den baggrund indgik vi en ny aftale.

Henriette Hove (billedet) blev i sommeren 2019 præsenteret som ny leder af Ravnekæret. Hun afløste Lisbeth Henningsen, som på det tidspunkt havde stået i spidsen for daginstitutionen igennem 23 år. Nu skal man så til det igen. Indtil da er Anne Marie Madsen konstituteret som midlertidig leder. Arkivfoto: Kasper Riggelsen

Sådan fortæller børnechef i Nyborg Kommune, Torben Rosbach, som var med til at træffe den oprindelige beslutning om at forflytte souschefen til en anden institution på grund af samarbejdsproblemer i ledelsesteamet i Ravnekæret.

Annonce

Op ad bakke

Selv ønsker han ikke at spekulere i, om underskriftsindsamlingen har været udslagsgivende.

- Men det er klart, at hvis der er for meget modstand fra forældrenes side, må man gøre sig sine overvejelser, om det er det rigtige sted at være som leder, siger han.

- Modstand mod hvad helt præcis?

- Det er et godt spørgsmål. Der har været en modstand mod, at souschefen gennem mange år ikke skulle fortsætte, mens lederen, der var tilbage, skulle køre tingene videre. I den situation kan være en for stor opgave at magte, og det har hun taget konsekvensen af, lyder svaret fra børnechefen, som kan oplyse, at man agter at slå stillingen som leder op senere på året.

- Og her er Anne Marie naturligvis velkommen til at søge. Men vi venter med at slå den op, til der er faldet ro på, tilføjer han.

Da Fyens Stiftstidende bragte historien om underskriftsindsamlingen i slutningen af januar var Anne Marie Madsen ikke interesseret i at udtale sig. Det gælder sådan set stadigvæk.

Men hun fortæller, at det var Henriette Hove selv, der overbragte beskeden om, at hun havde valgt at trække sig.

- Siden blev jeg ringet op af børnechefen, og jeg er bare glad for, at jeg kan blive i Ravnekæret, siger den konstituterede leder.

Annonce

Blandede reaktioner

Også Camilla Lorick glæder sig over den drejning, som sagen har taget, efter at hun og Trine Ørnholm Nielsen satte sedler op med opfordringen til at skrive under på en fælles protest.

- Jeg er utrolig glad for udfaldet, men hvis jeg skal være helt ærlig, så er det foregået hen over hovedet på os forældre. Dagen efter, at vi stillet os frem og fortalt om underskriftsindsamlingen, valgte lederen af pille sedlerne ned igen. Og allerede den følgende mandag fik vi besked på Aula om, at Henriette havde valgt at stoppe, mens Anne Marie var konstitueret som leder. Derfor har reaktionerne også været meget blandede. Lige fra dem, der er i dyb chok for anden gang, til dem, der sammen med os, glæder sig over beslutningen, siger hun.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Henriette Hove til denne artikel.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

S-politiker om klinkesag fra Bolbro: - Jeg synes, det er provokerende

Odense For abonnenter

Jura-professor klar til kamp: Klinke-strid kan ende i retssag mod Odense Kommune

Annonce