Annonce
Nyborg

Leder af krisestab: - Jeg håber virkelig vi snart får en vaccinationsklinik i Nyborg

Nyborg Kommune har opfordret Region Syddanmark til at placere en vaccinationsklinik centralt i Nyborg. Arkivfoto: Katrine Stampe
Nyborg Kommune har i dag meldt ud, at de sammen med Region Syddanmark planlægger at etablere en vaccinationsklinik centralt i Nyborg
Annonce

Nyborg: Borgerne i kommunen har siden det første stik med COVID-19-vaccinen, spurgt hvordan det kommer til at foregå når Nyborgs indbyggere skal vaccineres i hobetal.

Og det spørgsmål kommer der måske snart svar på. Det håber direktør i Nyborg Kommune og leder af kommunens krisestab, Marianne Stentebjerg i hvert fald:

- Jeg tror på at der kommer en hurtig afklaring, så der også hurtigt kan komme flow i tingene. Vi har allerede kigget på oplagte lokationer, og sendt ønsket ind til regionen, fortæller hun.

Det bliver regionens beslutning, hvorvidt Nyborg får en klinik til at vaccinere borgere mod COVID-19.

Marianne Stentebjerg, som er direktør Nyborg Kommune og leder af kommunens krisestab, håber at der snart kommer en klinik i byen. Arkivfoto: Kasper Riggelsen.

I øjeblikket eksisterer der kun klinikker i Svendborg og Odense, og det kan være en udfordring for især ældre og sårbare borgere, at transportere sig så langt for at få vaccinen.

Annonce

Sportshaller er oplagte

- Regionen har ved flere lejligheder bedt kommunerne om at indsende forslag til, hvor vaccinationsklinikkerne skal ligge. I Nyborg mener vi, at vi skal have en klinik centralt og tilgængeligt. Det kunne for eksempel være oplagt at placere klinikken i en af sportshallerne, siger Marianne Stentebjerg.

Plejehjemmene i Nyborg var de sidste i Region Syddanmark til at få den første dosis vaccinationer, da de ankom den 8. januar. Arkivfoto: Kasper Riggelsen

Flere har ellers allerede foreslået på Facebook, at man laver testcentret i sygehuskapellet om til en vaccinationsklinik, men det afviser krisestabs-lederen foreløbigt:

- Sygehuset har ikke været en del af vores overvejelser i denne omgang. Der skal fortsat være testcenter et stykke tid endnu, omend jeg ikke kan spå om hvad der sker lidt længere ude i fremtiden, forklarer Marianne Stentebjerg.

Annonce

Tæt på borgerne

Region Syddanmark annoncerede i sidste uge den regionale vaccinationsstrategi, og her var budskabet at vaccinationen skal tættest muligt på borgerne:

- I Region Syddanmark skal det være nemt og enkelt at modtage vaccinen. Vores vaccinationsstrategi har fokus på både nærhed og fleksibilitet. Vi skal kunne tilbyde vaccinen så tæt på syddanskerne som muligt, og samtidig skal vi tage højde for, hvordan vi organiserer udrulningen, så vi ikke spilder vacciner og effektivt kan få vaccineret mange borgere, forklarer Regionsrådsformand Stephanie Lose (V).

Det er derfor også planen at alle kommuner skal have en til to vaccinationsklinikker, hvis de ønsker det.


I Nyborg mener vi at vi skal have en klinik centralt og tilgængeligt. Det kunne for eksempel være oplagt at placere klinikken i en af sportshallerne.

Marianne Stentebjerg


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Her er argumenterne for, hvorfor salget af Odense Havn til én entreprenør er en god idé - eller en rigtig dårlig

Fyn

33.000 indkaldt på en gang: Kronisk syge fynboer kan få første Covid-19 vaccine stik i marts eller først i april

Annonce