Annonce
Faaborg-Midtfyn

Lea tager hele familien med til leg i skoven

35-årige Lea Dyrehauge Larsen er netop flyttet hjem til Sydfyn med sin familie efter en længere årrække i København. Som noget af det første skal hun nu stå for "familieleg i skoven" under Outdoor Sydfyn. Privatfoto
En af årets mange nye "try it"-aktiviteter ved Outdoor Sydfyn er "familieleg i skoven". Her vil 35-årige Lea Dyrehauge Larsen inspirere børnefamilier til at bruge deres krop på en anderledes måde, hvor både børn og voksne bliver udfordret og oplever glæden ved en fælles oplevelse.

Faaborg: De såkaldte "try it"-aktiviteter, hvor man kan prøve en masse forskellige aktiviteter ganske gratis, udgør en vigtig brik i den folkelige del af Outdoor Sydfyn.

Her sker der nærmest en eksplosion i år, hvor antallet bliver fordoblet fra 12 til 24.

En af de nye af slagsen er samtidig eksempel på, at Outdoor Sydfyn er for hele familien. Det hedder "familieleg i skoven" og har 35-årige Lea Dyrehauge Larsen som instruktør.

- Vi skal lege, grine, gå på opdagelse og bruge naturen aktivt. Jeg vil prøve at inspirere børnefamilier til at bruge skoven og de naturlige redskaber, der findes. Træer, grene og hvad vi nu kan finde, vil indgå i aktive lege, som folk bagefter kan tage med hjem og selv bruge næste gang, de kommer i skoven. Folk kommer til at svede og bruge hinanden aktivet. Og så vil der være nogle udfordrende lege, hvor man mere bruger sanserne og grundmotorikken. Både store og små bliver brugt, og hele familien vil mærke, at de bruger kroppen på en anderledes måde. De vil få en oplevelse sammen som familie, og de vil prøve hinanden af. Det er helt unikt, når børn ser mor og far blive udfordret. Det er det, der skaber bevægelsesglæde, forklarer Lea Dyrehauge Larsen.

"Familieidræt i skoven" vil køre to gange lørdag 24. august. Det er klokken 10.00-11.15 og 13.00-14.15 med parkeringspladsen ved Pipstorn Skov som mødested.

Familielegene er målrettet forældre og børn i alderen 3-8 år, men større eller mindre søskende samt bedsteforældre er meget velkomne til at være med.

Annonce

Lea Dyrehauge Larsen

Lea Dyrehauge Larsen er 35 år, opvokset i Skårup. Har i 14 år boet i København, men er nu sammen med sin familie flyttet hjem til Skårup.

De seneste fem-seks år har hun arbejdet i Københavns Kommune og Hvidovre Kommune som motions- og sundhedskonsulent.

Gift med Frank Dyrehauge Thøgersen, 35 år.

Begge har en kandidatuddannelse i idræt fra Københavns Universitet.

Sammen har de børnene Sif på tre et halvt og Vilja på halvandet år.

Lea har på det seneste gået hjemme og passet den mindste, som snart starter i dagpleje. Hvad hun derefter skal lave, ved hun endnu ikke.

Hjem til sydfynsk paradis

Sammen med sin mand og to små børn er Lea Dyrehauge Larsen for nylig flyttet tilbage til Sydfyn efter at have boet 14 år i København. Og hun tager nu en masse gode erfaringer med familieidræt med sig hjem til Sydfyn.

I 2010 var hun med til at stifte foreningen Familieidræt med fokus på børnefamilier. Det var dengang den første af sin art i Danmark.

- Der var et stort behov hos forældre, der ikke bare ville aflevere deres børn og sidde og kigge på, at de dyrkede gymnastik i en time, men gerne ville være aktive sammen med børnene. Så vi har dyrket svømning, gymnastik, cirkustræning og kajak - alt sammen hvor grundessensen har været, at børn og forældre er lige aktive og har et fællesskab med andre familier. Det var en stor succes, og vi brugte Amager Strandpark, Fælledparken, og andre parker, hvor folk boede i nærheden, og vi brugte skov og strand, fortæller Lea Dyrehauge Larsen.

Nu er familien flyttet hjem til Skårup, hvor Lea er opvokset, og hvor hendes forældre stadig bor.

- Jeg synes, det giver så god mening. Vi ville gerne tættere på familien, og vi savnede bare skov og vand. Vi ville gerne give børnene en barndom uden for København. Både Svendborg og Faaborg-Midtfyn kan noget helt specielt. Faaborg-Midtfyn har nogle fantastiske faciliteter og nogle fantastiske idéer og ambitioner om at bruge naturen og har meget fokus på det at være aktiv i hverdagen sammen som familie. Og så er Outdoor Sydfyn bare et fedt arrangement, hvor der er plads til hele familien, siger Lea Dyrehauge Larsen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: 47 husmødre fra Vester Hæsinge kørte galt

1994 47 medlemmer af Vester Hæsinge Husmoderforening fik i går formiddag en grim forskrækkelse, da den udflugtsbus, som de var passagerer i, løb løbsk, fordi bussens fører pludselig sank død om bag rattet. Den førerløse bus fortsatte ind på en markvej og væltede om på siden med bagenden hængende ud over en to meter dyb grøft. To passagerer blev lettere kvæstet og kørt til Aabenraa Sygehus, men det kunne være gået langt værre, siger den vagthavende hos Haderslev Politi. Bussen var på vej fra Vester Hæsinge til Møgeltønder, da ulykken skete. De forskrækkede passagerer kunne ikke komme ud af bussen, men måtte vente på assistance fra Falck, der ved hjælp af en stige fik passagerne ud. 1969 - Jeg er helt på det rene med, at det er et spring ud i det uvisse, og ikke mindst derfor er jeg lykkelig for, at teaterchef Kai Wilton er indstillet på, at jeg kommer tilbage, hvis jeg ”brænder fingrene”. Det siger skuespillerinden Lone Helmer, der har fået orlov fra Odense Teater med udgangen af denne sæson for at prøve kræfter med nye opgaver i København. Lone Helmer, der kom til Odense Teater for syv år siden, har været en af teatrets flittigst benyttede skuespillerinder. Hun mener, at det vil være afgørende for hendes videre udvikling, at hun får lejlighed til at arbejde i andre ensembler og med andre instruktører. Der har allerede været bud efter hende fra både tv og filmselskaber. 1944 Opførelsen af de 340 bunkers, som vi skal have i Odense, skrider kun langsomt fremad. Det går ganske godt med støbningen af cementskelletterne, men der er store vanskeligheder med at få inventaret i orden. De sidste dage har arbejdet på de ellers fuldførte dækningsrum ligget stille, fordi der er opstået diskussion om, hvorvidt der skal være fire eller færre elektriske lamper i hvert rum. Driftsbestyrer Westergaard, Randers Elektricitetsværk, har over for Statens Civile Luftværn protesteret mod opsætning af fire lamper, hvilket han hævder er spild af materialer, da man kan nøjes med mindre. Da spørgsmålet er aktuelt for hele landet, vil Elektricitetsværkernes Forening behandle sagen.

Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Odense

2000 indviede julefestival i Odense

Annonce