Annonce
Indland

Lavere takster: Storebæltskomité vil kæmpe for billigere bro

Formand for Fynsk Erhverv, Jørgen Dirksen, vil have sat en stopper for pengemaskinen på Storebælt.

Store nationale aktører står klar til at arbejde for lavere takser på Storebæltsbroen og få sat en stopper for at bruge broen som statslig malkeko

I kampen for lavere takster på Storebæltsbroen nedsættes nu en Storebæltskomité med fremtrædende erhvervsfolk, organisationer, politikere og fagfolk fra hele landet.

Initiativtager er Fynsk Erhverv, der vil have sat broafgiften på Storebælt på den nationale dagsorden.

- Vi er trætte af at blive beskyldt for fynsk navlepilleri, når vi kæmper for lavere takster på Storebæltsbroen. Lavere takster vil også gavne masser af jyske og sjællandske virksomheder, sætte gang i væksten og binde Danmark bedre sammen, siger formanden for Fynsk Erhverv, Jørgen Dirksen.

Han er direktør for juicevirksomheden Rynkeby Foods, der årligt betaler 6,5 millioner kroner i broafgift.

Ideen om en Storebæltskomité modtages positivt af en række organisationer. En af dem er Dansk Industri.

- Vi vil se positivt på at deltage. Broen er vital for forbindelsen mellem landsdelene, og det er en skat på mobiliteten mellem Øst- og Vestdanmark, når brotaksten er på et kunstigt højt niveau for at skaffe penge til staten og ikke kun bruges til at nedbringe gælden på broen, siger branchedirektør for transportområdet i DI, Michael Svane.

Formand for Dansk Kyst og Naturturisme, tidligere direktør for Legoland, Henrik Höhrmann, angriber også statens brug af Storebæltsbroen som pengemaskine.

- Det skader turismen, og det er et godt initiativ at arbejde for lavere brotakst, siger han.

Rasmus Winther, kommunikationschef, Københavns Lufthavne: - Vi vil se positivt på at deltage i en Storebæltskomité. Vores kundeandel falder meget, så snart man kommer over broen til Fyn i forhold til Vestsjælland.

Initiativtagerne til Storebæltskomitéen har ladet sig inspirere af Kattegatkomitéen, der siden 2008 har lavet lobbyarbejde for etableringen af en bro mellem Jylland og Sjælland.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Rejsevejledninger bliver lempet - men ferierejser frarådes

Assens

Endnu en skole i Assens ramt af corona: - Man kan sætte syv-otte streger under, hvor vigtigt det er, at man isolerer sig

Erhverv For abonnenter

Iværksættermiljøet bobler over: - Jeg kan ikke drikke kaffe med alle

Erhverv

Succes-investor skal finde globale stjerneskud: Kommune hyrer privat iværksætterhjælp

Annonce