Annonce
Erhverv

Laver mad til Facebook-håndværkere: Kæmpe-ordre til Odense-virksomhed

Der har længe været godt gang i byggeriet på Facebooks byggeplads i Tietgenbyen. Men nu er der så mange håndværkere på stedet, at der er brug for storstilet bespisning. Arkivfoto: Kim Rune

Byggeriet af Facebooks nye datacenter i Odense har givet en kæmpestor ordre til den lokale koncern Odense Sport & Event. Koncernens selskab Kai Thor skal lave maden til op til 1800 arbejdere på den store byggeplads.

Maden til de mange hundreder af håndværkere på Facebook-byggepladsen er den største opgave, som Kai Thor har haft i lang tid.

Det er hovedentreprenøren på byggeriet, det internationale byggefirma Mace, der har overladt madlavningen til Kai Thor. Odense-firmaet skal fra på mandag og i de kommende fire-fem år stå for alt fra kaffe og varm selv-retter til hele måltider og mødeservering.

Det fortælle Kai Thor i en pressemeddelelse.

- Vi er enormt stolte, og det er en kæmpeopgave for os - den største jeg har været med til. Det er helt sikkert en meget klar blåstempling af Kai Thor, siger direktør Mark Blæsbjerg.

Annonce
Kai Thor har stor erfaring med kantinedrift. Arkivfoto: Lasse Hansen

Op til 1800 håndværkere

I begyndelsen er der omkring 600 håndværkere, der skal bespises. Hen over efteråret vil antallet stige, og på et tidspunkt vil der være 1800 sultne håndværkere til stede hver dag.

Kai Thor vil lave langt det meste af maden i virksomhedens køkken på Rolundvej i Odense, men laver også faciliteter og kantine på byggepladsen i Tietgenbyen.

Før ordren blev underskrevet, var repræsentanter for Mace på inspektion i Kai Thors køkken. Direktør Mark Blæsbjerg er sikker på, at virksomhedens holdning til kreativitet, logistik, økonomik, kvalitet og madspild har påvirket Maces valg.

- Det har ganske givet også spillet ind, at vi tidligere har leveret maden til Ikeas byggerier i både Odense og Aalborg, mener Mark Blæsbjerg.

Direktør Mark Blæsbjerg er stolt over ordren til byggeriet af det nye datacenter, som han betragter som en blåstempling af firmaet. Foto: Kai Thor

Solgt til Niels Thorborg

Kai Thor har siden 1974 lavet mad til erhvervsliv, organisationer og myndigheder. I dag er event-catering og kantineløsninger de største forretningsområder.

I foråret 2016 solgte Martin Færgemann firmaet til Odense Sport & Event, der i forvejen blandt andet ejede superligaholdet OB samt Odense Congress Center.

Odense Sport & Event er en del af Odense-forretningsmanden Niels Thorborgs koncern, der domineres af L'Easy.

I en udtalelse skriver Odenses borgmester, Peter Rahbæk Juel (S), at det glæder ham meget, at byggeriet allerede nu kaster lokale arbejdspladser af sig også udenfor byggepladsen.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce