Annonce
Sport

Årets Fund på Fyn: Laura Valgreen løb med prisen

Laura Valgreen med nummer 122 blev Årets Fund. Foto Birgitte Carol Heiberg
Odense Atletiks store talent blev årets fund efter flot EM-medalje i Borås.

IDRÆT: Det blev Odense Atletiks Laura Valgreen Petersen, der ved den store idræts-galla i Odense Idrætshal løb med prisen som Årets Fund, hvorfra mange senere er blevet kåret som Årets Sportsnavn på Fyn senere i deres karriere.

Ved EM for U20-atleter fik Laura Valgreen bronze på 5000 meter i tiden 16 minutter, 10 sekunder og 44/100, som samtidig var en væsentlig forbedring af hendes egen personlige rekord. Men i 2019 vandt hus også DM for seniorer på 10 kilometer på landevej i forbindelse med Royal Run.

Efter EM-løbet i svenske Borås sagde Højby-pigen:

- Det er så uvirkeligt for mig. Jeg var seedet som nr. 4, men kom her i forsøget på at tage en medalje. Jeg håbede på, at det blev et hurtigt race, da jeg ikke kan lide langsomme løb med en sprintafslutning til sidst.

- Jeg følte mig sikker undervejs og bevarede roen under hele konkurrencen og var glad for den mindre gruppe jeg lå med. Da jeg undervejs realiserede, at medaljen var i hus forsøgte jeg at løbe en ny PR hjem. Nu fik jeg både en medalje og en ny PR.

Laura Valgreen fik prisen foran fodboldspilleren Daniel Obbekjær fra OB og Annika Henriksen fra Svendborg OK i mountainbike-orientering.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Trods corona: 650 efterskoleelever fra Oure på vej ud i verden

Leder For abonnenter

Trods corona tæt på danskerne: Der er ingen grund til at gå i panik

Endnu er ingen danskere diagnosticeret med coronavirus, men lægernes vurdering er, at det kun er et spørgsmål om tid. Det er derfor sandsynligt, at OUH som et af de seks danske modtagehospitaler snart tager imod en eller flere patienter, der er smittet med coronavirus. Det vil være en nyhed, som både fynske og landsdækkende medier vil bringe, og nyheden vil uden tvivl øge nervøsiteten og bekymringen hos mange danskere. Men er der reel grund til at være bekymret, hvis forudsigelserne om smittede danskere holder stik? Ikke ifølge læger med speciale i infektionssydomme - hvis man vel at mærke følger lægernes råd om hygiejne og omgang med andre mennesker. Og disse lægelige anvisninger kan man finde snart sagt alle steder, både på nettet og i de trykte medier. Et ekstra middel til at dæmpe nervøsiteten kan være at få nogle proportioner om sygdommen på plads. Fra Hubei-provinsen i Kina har coronavirus bredt sig til Iran og en række europæiske lande. Værst ramt i Europa er det nordlige Italien med over 300 smittede og 11 dødsfald. Det er slemt og trist, og sundhedsmyndighederne skal ønskes held og lykke med at inddæmme sygdommen. Men over for det og overført til hjemlige forhold står imidlertid, at der i vinteren 2017-2018 døde 1644 danskere af influenza. Med andre ord har især ældre, svækkede mennesker mangefold større grund til at frygte en vinterinfluenza end coronaen. De kinesiske tal for smittede og døde af sygdommen kan forekomme voldsomme, men dels er Kina som bekendt et stort land med et enormt indbyggertal, dels er det et faktum, at den generelle hygiejne i Kina ikke er på europæisk niveau. Desuden kan man have tillid til, at det danske sundhedsvæsen er gearet til at håndtere situationen, ligesom man kan stole på informationerne. Coronavirus skal bekæmpes på tværs af landegrænser, og de begrænsninger, som er en del af bekæmpelsen, må folk tage i stiv arm. Der er grund til fornuftig adfærd efter fagkundskabens vejledninger. Men der er ingen grund til panik.

Annonce