Annonce
Assens

Lastbilchaufføren Arne står bag populær vejbod - han måtte også skaffe én til sin kone: - Og så var gode råd dyre

Grete Jørgensen kørte i weekenden 17 kilometer hver vej for at købe skyllede kartofler i Arne Christensens populære vejbod på Middelfartvej ved Vissenbjerg. Her har han holdt til i 28 år. Og han har ikke planer om at stoppe lige foreløbig. Foto: Daniel Kofoed
Kunderne kommer langvejs fra for at handle frugt og grønt i Arnes Vejbod, der igen har slået teltdugen op til en ny sæson.

Vissenbjerg: Der er ifølge Danmarks Statistik 10.488 personer i landet, der hedder Arne, så navnet i sig selv er ikke noget særligt.

Men lige præcis denne Arne er ikke som de fleste andre Arne'r. For han er manden bag den populære Arnes Vejbod, der på flere måder er usædvanlig.

For det første ligger den ud til den trafikerede Middelfartvej ved Vissenbjerg, hvor et hav af bilister hver dag suser forbi hans iøjnefaldende skilte. Dernæst bor Arne slet ikke på adressen, som man ellers kender det fra mange andre fynske vejboder, der ligger som små perler rundt i det fynske landskab.

Annonce

30. april slog Arne Christensen for 28. gang teltdugen op til Arnes Vejbod på Middelfartvej. Han er til daglig lastbilchauffør og kører med stueplanter, men tre måneder hvert år parkerer han sit arbejde bag rattet.

Fra ti dage til tre måneder

I stedet spænder han bæltetasken omkring maven, pakker varebilen og sælger jordbær, skyllede kartofler, asparges, rabarber, tomater, spidskål og agurker fra indkørslen til Assenbølle Erhvervspark, hvor han holder til på en lejet grund på et overdækket areal, der mest af alt minder om en forvokset carport.

- Da vi startede op i 1993, kørte vi fra 21. juni og ti-tolv dage frem. Så var det overstået. Så havde vi ikke flere jordbær. Nu kører vi i tre måneder, fortæller Arne Christensen, der har svært ved at slå fast, hvorfor han egentlig startede op i tidernes morgen.

Arne Christensen er manden bag Arnes Vejbod. Han er til daglig lastbilchauffør, hvor han sidder mange timer bag rattet. Tre måneder om året nyder han at snakke på livet løs med kunderne i vejboden. Foto: Daniel Kofoed


Da vi startede op i 1993, kørte vi fra 21. juni og ti-tolv dage frem. Så var det overstået. Så havde vi ikke flere jordbær. Nu kører vi i tre måneder

Arne Christensen, ejer, Arnes Vejbod


- Vi synes bare, det kunne være sjovt at prøve. Og så gik den vilde jagt. Det var sjovt, og vi snakkede med mange mennesker, og lige pludselig blev det en helt livsstil. Det er derfor, vi gør det. Vi kan godt lide det, konstaterer han.

Annonce

Gode råd var dyre

Arne Christensen er gift med Annie, og de har tre børn, fem børnebørn og et barnebarn, der er på vej.

Arne og Annie bor i Fangel og producerer selv det meste grønne på en fem hektar stor mark. De knokler i øjeblikket 15-16 timer i døgnet - syv dage om ugen. Så der er ikke meget tid til at se familien - eller hinanden for den sags skyld.

Her ligger Arnes Vejbod. Ved indkørslen til Assenbølle Erhvervspark. Foto: Daniel Kofoed

For Arne Christensens kone bemander parrets anden vejbod, der ligger på Vejlevej i Fredericia. Den har de haft i 11 år.

- Konen ville også have en vejbod, og så var gode råd dyre, fortæller Arne Christensen, der egentlig er meget godt tilfreds med, at de står fra formiddag til aften i hver sin bod.

- Når vi kommer hjem, så kan vi udveksle historier, fortæller han.

Eneste udfordring lige for tiden er at skaffe jordbær nok.

- Vi mangler sol. Det er noget skidteras, bemærker Arne Christensen, der supplerer, at omkring 100 bilister, cyklister og motorcyklister hver dag lægger vejen forbi.

En af dem er Grete Jørgensen, der er kørt 17 kilometer fra Håre, der ligger på den anden side af Gelsted.

- Han har nogle friske varer. Derfor kører jeg så mange kilometer, siger Grete Jørgensen, der er særlig pjattet med Arnes skyllede kartofler.

Hun smutter ellers forbi et par gange om ugen, når hun kører til og fra jobbet i Odense.

Annonce

- Vi tjener vores løn

Tjener I styrtende med penge på det her? Eller er det mest for sjov?

- Selvfølgelig tjener vi vores løn. Hvis vi ikke gjorde det, så er der ikke meget ved det. Vi skal gerne have en månedsløn plus lidt ekstra. Men vi skal ikke regne vores timeløn ud. Skal jeg sige det sådan, spørger Arne Christensen retorisk.

Arne Christensen står igen bag Arnes Vejbod på Middelfartvej. Foto: Daniel Kofoed

Vejboden ved landevejen er gået i blodet på Arne.

- Nu kender vi alle kunderne næsten personligt. Vi kender i hvert fald mange. Det er lidt kedeligt, når nogen ryger bort, men sådan er det, lyder det fra manden bag disken.

Annonce

På vej op igen

Der har dog også været lidt bøvl gennem tiden. For små fem år siden fik han forbud mod at sælge jordbær i skovkanten på den modsatte side af vejen.

Her havde han ellers haft sin bod i 24 år. Da Arne Christensen så var startet op ved indkørslen til erhvervsparken, fik han i 2018 fjernet skilte, der var sat op på en pæl ud til Middelfartvej. Kommunen mente dengang, at skiltet var for tæt på vejen og uhensigtsmæssig i forhold til trafikken, da man oplevede standsninger, u-vendinger og parkeringer på den trafikerede landevej.

Arne Christensen har ikke længere skiltet på pæle - og har siden ikke hørt mere fra kommunen. Han glæder sig over, at der på den nye placering er etableret parkeringsplader til kunderne.

Og kunderne har i løbet af de seneste år også fundet ud af at krydse vejen, selv om det ifølge Arne Christensen gik "lidt ned ad bakke" i starten.

- Vi kommer stille og roligt op igen, bemærker han.

Arne Christensen står igen bag Arnes Vejbod på Middelfartvej. Foto: Daniel Kofoed

En læser får svar

Fyens Stiftstidende i Assens spørger i øjeblikket læserne, om de har forslag til, hvad avisen skal undersøge, når det kommer til trafik i Assens Kommune.

I den forbindelse har Dot Jensen gjort opmærksom på, at hun mener, at besøgende til Arnes Vejbod "stopper en ellers god og flydende trafik på Middelfartvej". 

- Når folk til og fra Odense stopper op og vil svinge ind til vejboden i begge retninger, stopper det en flydende trafik, skriver hun.

Arne Christensen anslår, at der i højsæsonen er 100, der lægger vejen forbi ham. Han oplever dog også, at en del andre bilister drejer fra ved ham og fortsætter til virksomhederne, der ligger i Assenbølle Erhvervspark:

- Der kører mange biler ind og ud - både store lastbiler og personbiler, og det er ikke kun ind til mig. Der er masser af erhverv bagved mig, siger Arne Christensen.

Han oplever desuden, at en del bilister kører meget stærkt på Middelfartvej.

- Hvis politiet lavede fartkontrol, kunne det tjene en god dagsløn, siger Arne Christensen.

Han glæder sig over, at kommunen de kommende år har afsat midler til et lyssignal eller rundkørsel i det nærliggende kryds Middelfartvej/Nørregade, der formentlig kan tage noget af farten, håber han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Russisk brøler: Danmark øger føringen

Annonce