Annonce
Nyborg

Parkerede i nødsporet for at tisse og endte i trafikuheld: Lastbilchauffør risikerer bøde

En 59-årig mand sad fastklemt efter mødet med lastbilen. Beredskabet valgte derfor at skære den ene dør af. Han var selv i stand til at forlade bilen og blev siden kørt til lægetjek. Foto: Kasper Riggelsen
Føreren af en 25 meter lang lastbil valgte at parkere i nødsporet for at tisse. Kort tid efter blev køretøjet ramt bagfra på motorvejsafkørsel i Nyborg. En 59-årig mand blev torsdag morgen kørt på hospitalet, men er nu udskrevet igen.
Annonce

Nyborg/Trekantområdet: Det var en 59-årig mand fra Trekantsområdet, som torsdag morgen forulykkede i sin varebil på en motorvejsafkørsel øst for Nyborg. Manden blev efterfølgende kørt til lægetjek på hospitalet, men er nu udskrevet igen.

Det oplyser Anders Furbo Therkelsen, vagtchef ved Fyns Politi. Derimod ønsker politiet ikke at udtale sig om skyldspørgsmålet på nuværende tidspunkt.

Meget tyder dog på, at føreren af en 25 meter lang lastbil risikerer en bødestraf for sin rolle i sagen. Til Fyens Stiftstidende har lastbilchaufføren forklaret, at han blev ramt bagfra af den 59-årige. Kort forinden havde han parkeret lastbilen i nødsporet på rampen for at tisse.

Og det må man ikke, konstaterer Preben Ingemansen, der er leder af den operative sektion i politiets færdelsafdeling. Han understreger, at han ikke kender detaljer i den konkrete sag, og at han derfor udtaler sig i generelle vendinger.

- Nødsporet er ikke til at holde i. Det skal være fordi, der er opstået noget akut så som, at bilen går i stykker, eller at en person i bilen får et ildebefindende. Hvis man skal tisse, skal man i hvert fald ikke gøre det i nødsporet. Så skal man køre helt væk fra motorvejen. Og holder man uretmæssigt i nødsporet, kan man godt få en bøde for det. Der er fastsat en standardtakst for den slags, ligesom det er tilfældet med andre overtrædelser af færdselsloven. Men der kan være omstændigheder omkring et færdselsuheld, som gør, at bødens størrelse bliver enten større eller mindre, forklarer han.

I forbindelse med uheldet blev motorvejsrampen spærret for trafik. Afspærringen er dog siden blevet ophævet igen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart

76.457 biler om dagen: Efter 50 år kan Lillebæltsbroen få brug for en makker til at klare trafikpresset

Kerteminde For abonnenter

Tvunget til at forlade byrådet efter anmeldelse fra lokal avis: - Det er godt nok det mest usmagelig, jeg har været udsat for

Annonce