Annonce
Nyborg

Parkerede i nødsporet for at tisse og endte i trafikuheld: Lastbilchauffør risikerer bøde

En 59-årig mand sad fastklemt efter mødet med lastbilen. Beredskabet valgte derfor at skære den ene dør af. Han var selv i stand til at forlade bilen og blev siden kørt til lægetjek. Foto: Kasper Riggelsen
Føreren af en 25 meter lang lastbil valgte at parkere i nødsporet for at tisse. Kort tid efter blev køretøjet ramt bagfra på motorvejsafkørsel i Nyborg. En 59-årig mand blev torsdag morgen kørt på hospitalet, men er nu udskrevet igen.

Nyborg/Trekantområdet: Det var en 59-årig mand fra Trekantsområdet, som torsdag morgen forulykkede i sin varebil på en motorvejsafkørsel øst for Nyborg. Manden blev efterfølgende kørt til lægetjek på hospitalet, men er nu udskrevet igen.

Det oplyser Anders Furbo Therkelsen, vagtchef ved Fyns Politi. Derimod ønsker politiet ikke at udtale sig om skyldspørgsmålet på nuværende tidspunkt.

Meget tyder dog på, at føreren af en 25 meter lang lastbil risikerer en bødestraf for sin rolle i sagen. Til Fyens Stiftstidende har lastbilchaufføren forklaret, at han blev ramt bagfra af den 59-årige. Kort forinden havde han parkeret lastbilen i nødsporet på rampen for at tisse.

Og det må man ikke, konstaterer Preben Ingemansen, der er leder af den operative sektion i politiets færdelsafdeling. Han understreger, at han ikke kender detaljer i den konkrete sag, og at han derfor udtaler sig i generelle vendinger.

- Nødsporet er ikke til at holde i. Det skal være fordi, der er opstået noget akut så som, at bilen går i stykker, eller at en person i bilen får et ildebefindende. Hvis man skal tisse, skal man i hvert fald ikke gøre det i nødsporet. Så skal man køre helt væk fra motorvejen. Og holder man uretmæssigt i nødsporet, kan man godt få en bøde for det. Der er fastsat en standardtakst for den slags, ligesom det er tilfældet med andre overtrædelser af færdselsloven. Men der kan være omstændigheder omkring et færdselsuheld, som gør, at bødens størrelse bliver enten større eller mindre, forklarer han.

I forbindelse med uheldet blev motorvejsrampen spærret for trafik. Afspærringen er dog siden blevet ophævet igen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Debat: En god idé til gavn for hele Ærø blev trukket ned i et intrigant hængedynd

Læserbrev: Midt i en tilsyneladende uendelig debat om omgangstonen i avisdebatten og føljetonen om det ikke eksisterende samarbejdsklima i kommunalbestyrelsen - kom et lyspunkt. Borgmester Ole Wej luftede sammen med turist- og erhvervsforeningen en idé i avisen om at lade emissionsfri færgetransport omfatte af landevejsprincippet hele året. En idé, som er perfekt timet i forhold til den aktuelle nationale debat om klimahandlingsplaner, kommunal udligning (ligestilling), og som vandt genhør på Christiansborg. Tak for det, Ole! Avisens tryksværte var knapt tør, før Ærø Plus lod de fem kriterier for listens beslutninger og den samarbejdsvilje, som de har stået for, sejle af øen i iveren efter at "sælge billetter" til det kommunalvalg, som ligger næsten to år ud i fremtiden. "Er den demokratiske proces sat ud af spillet?" spurgte Carl Jørgen Heide og Inga Blom Thomas her i avisen 28. januar. Ja, den demokratiske proces i Ærøs kommunalbestyrelse er sat ud af spil så længe, at kommunalbestyrelsens medlemmer åbenlyst fører valgkamp i avisen i stedet for at sætte sig rundt om et bord på rådhuset og få renset luften. Med debatindlægget blev en god idé til gavn for hele Ærø trukket ned i det intrigante hængedynd som aktuelt handlingslammer kommunalbestyrelsen. Ingen tak for det. Midt i en valgperiode, som nu, bør vælgerne kunne forvente, at de folkevalgte forvalter deres mandat til gavn for samfundet (øen/kommunen) og venter med at føre valgkamp, til det er valgår (2021). Såfremt der fordres en uddannet konfliktmægler til at få gang i kommunalbestyrelsens samarbejde, står jeg til rådighed, også gerne med at anvise en uvildig mægler. Men noget bør forandres, vælgerne fortjener en kommunalbestyrelse, der samarbejder.

Læserbrev

Hurra for de frivillige

Nordfyn For abonnenter

Lars og Mette har solgt deres to campingpladser på Nordfyn: - Det er sgu lidt som at sælge en baby

Annonce