Annonce
Indland

Lastbilchauffør om fuckfinger fra bilister: I kører værre end os

Morten Larsen har været lastbilchauffør i 20 år og oplever aggressive bilister, der giver ham fuckfingeren. Foto: Lasse Hansen

Morten Larsen oplever som lastbilchauffør, at bilister bruger tudehornet og giver ham fuckfinger. Men det er bilisterne, der skaber de største problemer på motorvejen, mener han

Lastbilchauffører kører råddent og skaber med langtrukne ulovlige overhalinger farlige situationer på motorvejen. Det mener en række læsere af fyens.dk og Fyens Stiftstidende, men nu skyder den erfarne lastbilchauffør Morten Larsen tilbage mod bilisterne.

- Hvem er det, der kører galt på motorvejen? Det er ikke lastbilerne, men personbilerne. Og det gør de, fordi de ikke holder afstand, siger Morten Larsen, der bor i Årslev.

Han har kørt lastbil i 20 år for forskellige jyske og fynske virksomheder. Nu kører han for Ejby-firmaet Godik, der leverer toiletvogne og andet udstyr til festivaler og andre arrangementer landet over.

Han mener, at langt de fleste lastbilchauffører overholder forbuddet mod at overhale i myldretiden mellem 6-9 og 15-18 på hverdage.

- Der er meget få, der bryder forbuddet. Skal jeg være helt ærlig, kan det ske, at jeg overhaler, hvis jeg ikke generer andre, og der ligger en Arla- eller Shell-bil foran, der ikke kan køre så hurtigt, siger Morten Larsen.

Tankvognene fra Arla og Shell har monteret fartbegrænsere, så de max. kan køre 80 km/t. Andre lastbilere har fartbegrænsere på 90 km/t.

Den tilladte hastighed på motorveje er for lastbiler 80 km i timen. Selv foretrækker Morten Larsen at køre 84-85 km i timen.

- Det gør mindst halvdelen af alle lastbilchauffører, og det giver derfor den mest glidende trafik og færrest overhalinger af andre lastbiler. Jeg har for eksempel været i Hirtshals i dag og er kun blevet overhalet af to andre lastbiler, fortæller den fynske chauffør.

De tuder i hornet, når de kører forbi, giver fuckfingeren eller hvad de nu kan finde på. De er vildt utålmodige de danske bilister.

Morten Larsen, lastbilchauffør

Fokus på lastbiler

I denne uge sætter Fyens Stiftstidende fokus på lastbilernes kørsel på Fynske Motorvej.Onsdag: Antallet af lastbiler på motorvejen sætter rekord

Torsdag: Pendlere angriber lastbilchauffører for at skabe farlige situationer

I dag: Sådan oplever lastbilchauffør trafikken

I morgen: Politiets indsats

Får fuckfinger

Mange angriber især lastbilchaufførerne for at lave de såkaldte elefantoverhalinger, hvor de overhaler andre lastbiler og ligger side om side i lang tid, før den overhalende lastbil igen kan trække ind i højre spor. Morten Larsen oplever også, at bilister ikke altid er lige venligsindede.

- Vi får fuckfingre og tudehorn. Men jeg kigger jo i spejlet, før jeg trækker ud. Kan jeg se, at der i venstre spor først ligger en bil 200-400 meter bagud og ham foran mig kører 80 km, tænker jeg, at ham kan jeg godt tage. Så giver jeg gas og kommer op på de maksimale 90 km, min lastbil kan køre. Jeg kan ofte se, at allerede i det jeg trækker ud, blinker bilisten de mange meter bagude. Og de tuder, når de kører forbi, giver fuckfingeren eller hvad de nu kan finde på. De er vildt utålmodige de danske bilister.

- Er du ikke også det, når du overhaler?

- Det sker altså meget få gange på en dag.

Annonce

Behov for tre spor

Morten Larsen forsøger så vidt muligt at undgå at køre på Fynske Motorvej i myldretiden.

- Det er en pestilens. Værst er det om morgenen før kl. 9.00, og når folk skal hjem fra arbejde. Så kan man godt ligge og køre 40-60 km. Et tredje spor vil hjælpe meget. Det er tydeligt, at når de tre spor kommer ved Nørre Aaby, letter det, siger han.

Han har tidligere for andre firmaer kørt byggematerialer og andet i forbindelse med motorvejsbyggerier. Blandt andet udbygning af motorring 2 og 3 i København.

- Synes folk, de kører tæt på motorvejen på Fyn, skal de opleve København. Begge steder er virkelig behov for forbedringer. Til gengæld er det mere uforståeligt, når der investeres i jyske motorveje som Esbjerg-motorvejen og Herning-motorvejen, hvor du jo stort set kører alene, siger Morten Larsen.


Vær med i kampen

Skriv et postkort til din politiker


Klik på billedet herover og udfyld et digitalt postkort, hvor du fortæller, hvorfor du har brug for det tredje spor. Så viderebringer vi din begrundelse til de ansvarlige politikere i Folketinget. Du kan også dele postkortet på Facebook for at vise andre, at du er med i kampen for et tredje spor.

Sæt et klistermærke i bagruden


Støtter du kampen for et tredje spor på Fynske Motorvej, kan du vise det ved at sætte et klistermærke i bagruden på din bil. Du kan gratis hente mærkatet på et af Fyens Stiftstidendes kontorer.

Tips os om uheld/kø


For at vise, hvor meget vi har brug for det tredje spor, har vi på Fyens.dk lavet en alarm. Vi starter alarmen hver gang, der er kø eller uheld på Fynske Motorvej. Så bilister bliver advaret, og så politikerne ikke kan undgå at se, hvor slemt det står til på motorvejen. Klik på billedet herover og tip os, når den er gal på E20.
Annonce
Odense For abonnenter

16-årig dømt for knivstikkeri under bestyrelsesmøde: - Jeg tænkte bare "Nu skal jeg vise ham"

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Kendt fynsk bryggeri får ekstra regning på flere millioner kroner - kan give prisstigninger: - Så må vi se om kunderne vil købe det

Nyborg For abonnenter

Godsejerfruen, der voksede op på Christiania: Clara Rosenkrantz inviterer indenfor i privaten på Glorup Gods

Erhverv

Pakkerne bugner hos tankstation: Kom og hent jeres pakker, lyder nødråbet

Fyn

Demonstration lige midt i julehyggen: - Vi har fået nok

Så nemt er det at købe ulovligt fyrværkeri på nettet: - Det kan rive både arme og ben af, hvis noget går galt

Navne For abonnenter

Dødsfald: Jørgen var kørt træt - og kort tid efter gav Grethe op

Kultur For abonnenter

Jeppe har kendt sorgen siden han var barn: - Det smerter mig, at så mange ikke kan få hjælp til at håndtere det

Odense

Klart svar fra politiet efter gennemgang af overvågning: Bilist var skyld i letbaneuheld

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Fyn

Lidt lys i vintermørket: Lille fald i coronasmitten i fire fynske kommuner

Assens For abonnenter

Farverig SF'er forlader politik helt efter internt opgør i partiet: - Det er slut - nu skal jeg passe katte

Fyn

Værs'go at trække op i ærmet: Nu kan vi alle blive corona-vaccinatører - også den praktiserende læge

Annonce