Annonce
Middelfart

Lastbil påkørte bro: Vej over bro fortsat afspærret

Bryllerup som krydser Assensvej ved Nr. Aaby er fortsat afspærret indtil broen er blevet undersøgt for eventuelle skader. Foto: Daniel Kofoed.

(Vejdirektoratet har undersøgt skaderne. Læs mere her)

Assensvej bliver genåbnet i løbet af onsdag morgen, efter en lastbil tirsdag aften satte sig fast under en jernbanebro i Nørre Aaby, så trafikken blev spærret i begge retninger. Det vurderer vagtchef ved Fyns Politi Milan Holck Nielsen.

- Lastbilen er blevet skåret fri og er ved at blive fjernet, så vi forventer, at vejen under broen snart vil blive genåbnet, siger han til fyens.dk.

Vejen over broen, Bryllerup, vil dog forsat være lukket, indtil broen er blevet tjekket for eventuelle skader, oplyser vagtchefen.

Lastbil forsøgte omkring klokken 21.00 at komme under jernbanebroen på Assensvej i udkanten af Nørre Aaby. Lastbilen kørte muligvis med for højt læs og kilede sig fast under broen, der holder standardhøjden på fire meter. Omkring klokken 05.00 lykkedes det at få lastbilen skåret fri.

Annonce
Skaderne på broen. Foto: Daniel Kofoed.
Bryllerup som krydser Assensvej ved Nr. Aaby er fortsat afspærret indtil broen er blevet undersøgt for eventuelle skader. Foto: Daniel Kofoed.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Mennesker med hjertestop skal reddes i fællesskab

Adskillige fynboer og syd- og sønderjyder er i dag i live, fordi de har fået hjælp efter et hjertestop af Region Syddanmarks førstehjælpsordning Danmark Redder Liv. Derfor har ordningen vist sit værd: Danmark Redder Liv redder vitterligt liv. Alligevel er der mindst tre gode argumenter for, at det præhospitale udvalg i Region Syddanmark mandag beslutter sig for at lukke den succesfulde ordning og i stedet lader regionen indgå i Trygfondens Hjerteløber-ordning, der har samme formål som Danmark Redder Liv. For det første er der mange flere syddanskere, der har valgt at deltage i Hjerteløber-ordningen end i Danmark Redder Liv. For det andet er ordningen landsdækkende, hvilket betyder, at også en nordjyde, en københavner eller en lollik på ferie på Fyn kan træde til ved et fynsk hjertestop. For det tredje er ordningen gratis for regionen, fordi Trygfonden betaler omkostningerne. Det sidste er i denne sammenhæng mindre vigtigt, for regionen skal såmænd nok kunne finde de få millioner kroner, som det i givet fald vil koste at køre ordningen videre. Det vigtige er, at hele Danmark bliver i stand til at redde liv ved hjertestop. Der er dog ingen tvivl om, at Hjerteløber-ordningen trænger til en forbedring. Det er f.eks. højst mærkværdigt, at man kan blive hjerteløber uden at have erfaring med eller uddannelse i førstehjælp. Derfor bør regionen i samarbejde med de øvrige regioner motivere Trygfonden til at tage et større ansvar for, at de frivillige, der rykker ud til hjertestop, også reelt kan redde liv. Ellers giver ordningen ingen mening. Indtil Trygfonden er klar med en styrket hjerteløber-indsats, bør regionen fortsat bruge et behersket millionbeløb til uddannelse af de fynboer og syd- og sønderjyder, der melder sig som frivillige - nu blot i Hjerteløber-programmet. Det vil skabe større sikkerhed og tryghed for alle parter. Og det vil sikre, at endnu flere mennesker overlever et hjertestop. For det bedste er at redde liv - i fællesskab. Så tag et førstehjælpskursus - og meld dig til.

Odense For abonnenter

De trofaste-portræt: Efter fire bankrøverier fløjter Lars stadig hver eneste morgen

Fyn

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Fyn

På Vestfyn drømmer man om S-tog: Sidegevinst i fokus til velbesøgt jernbanemøde

Annonce