Annonce
Sport

Lasse Vibe om udskiftning: Mange kunne være skiftet ud

Henning Bagger/Ritzau Scanpix

FC Midtjyllands Lasse Vibe er ikke bekymret for konkurrencen, selv om han igen gik målløs fra banen mod Hobro.

FC Midtjylland har i vinterens transfervindue lavet en markant oprustning, hvor flere offensive profiler er blevet hentet ind.

Annonce

Anders Dreyer, Ronnie Schwartz og Lasse Vibe er således alle tre blevet hentet ind, mens man stadig råder over rekordindkøbet Sory Kaba, der lige nu døjer med en skade.

Fredag kom Anders Dreyer for anden kamp i træk på tavlen, mens Ronnie Schwartz også markerede sig positivt med sin første FCM-scoring, da holdet vandt 2-0 ude over Hobro.

Samme succes havde Lasse Vibe dog ikke, og for anden kamp i træk måtte han gå målløs fra banen, hvor han mod Hobro blev byttet ud med netop Schwartz.

Den hårde konkurrence skræmmer dog ikke Vibe, der mener, det er en del af at spille på et tophold.

- Sådan er det i fodbold, og jeg er ikke bekymret. Det er aldrig sjovt at blive skiftet ud, men på baggrund af den første halvleg, vi leverede, kan vi nok hurtigt blive enige om, at mange kunne være blevet skiftet ud.

- Det er op og ned i fodbold, og på et tophold skal der være konkurrence om pladserne. FCK har også rigtig mange dygtige angribere, så det skal der være, siger Lasse Vibe.

Ronnie Schwartz skød fredag sig selv foran i det interne kapløb, og kalder det utrolig vigtigt, at han kom så hurtigt på tavlen i FCM-trøjen.

Efter en tid som det klare førstevalg i Silkeborg, ser han frem til konkurrencen mod to kompetente modstandere.

- Det var utrolig vigtigt for mig personligt, at jeg åbnede min FCM-konto hurtigt. Det handler om at gribe chancerne, og jeg vil gøre alt for, at træneren ikke kan undgå mig.

- Den bedste mand til opgaven er ham, som spiller. Jeg har været vant til noget andet i Silkeborg, og jeg ser frem til konkurrencen mod Kaba og Vibe, siger Ronnie Schwartz.

FCM-træner Brian Priske kalder angrebssituationen et nødvendigt luksusproblem.

- På tophold i Europa kræves flere kvalitetsspillere på samme positioner, så man også har muligheden for at ændre udtryk undervejs i kampene, siger Brian Priske.

Han understreger samtidig, at forstærkningerne ikke skal ses som en direkte kritik af rekordindkøbet Sory Kaba.

- Det skal ikke tages som en kritik af Kaba, men det skal ses i lyset af, at vi vil stå endnu stærkere i et svært forår, hvor det handler om at blive mestre, siger Priske.

Priske fortæller desuden, at Kaba er tilbage i træning og snart er tilbage i fulde omdrejninger.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Der er lys - også i den mørke tid

Da Hitlers sorte fugle fløj over Danmark i de tidlige morgentimer for 80 år siden, var det begyndelsen på fem mørke år. Begivenhederne 9. april 1940 var imidlertid også begyndelsen til, at danskerne endnu engang indså, at det lille land højt mod nord ikke kan klare sig alene. Læren af besættelsen var derfor blandt andet, at vi aktivt skal indgå i samarbejder, der rækker langt ud over vores egne grænser, hvis vi skal kunne løse vores sikkerhedsmæssige, politiske og økonomiske problemer. Derfor er 9. april 1940 på den ene side en sort dag, på den anden side en lysets dag, fordi det da stod klart, at vi er nødt til at binde os tæt sammen med andre lande for at løse fælles udfordringer. Besættelsen er på sin vis baggrund for Danmarks engagement i krigene på Balkan, i Irak og i Afghanistan. Den er også årsagen til, at danske politifolk og jurister og folkeretseksperter har været udstationeret i talrige stater verden over. Og den er katalysator for vores tætte samarbejde med andre europæiske og vestlige lande i EU, FN, Nato, WHO og talrige andre internationale institutioner og sammenslutninger. Bevares: Det er ikke, fordi dansk forsvars- og udenrigspolitik har været konsekvent. Fodnotetiden i 1980'erne står som et lavpunkt i vores omgang med vores allierede. På samme måde er danskernes til tider meget valne holdning til EU-samarbejdet et problem. Det ændrer imidlertid ikke på, at vi qua besættelsen har forstået det betydningsfulde i at samarbejde med andre. Også, når epidemier raser. Engang var Danmark et lille, fattigt land. Lille er landet stadig, men det har udviklet sig til at høre til blandt de rigeste lande i verden. Det skyldes ikke, at vi har store mængder af naturressourcer eller et særligt gavmildt klima. Det skyldes vores evne til at samarbejde med andre lande. Besættelsen og de mørke år, der fulgte, understreger - ligesom alt, hvad der er sket i de seneste måneder - at det er vigtigt, at vi fortsat forpligter os i EU, Nato og andre organisationer, der er med til at holde verden rundt om os i balance. Uden EU og uden Nato ville vores økonomiske, politiske og sikkerhedspolitiske grænser engang været blottet. Derfor skal vi holde fast i at ville samarbejde. Også i disse tider. For der er lys i den mørke tid.

Annonce