Annonce
Assens

Lasse skyder med skarpt efter kandidattest: - Det stemmer ikke helt overens med virkeligheden

Byrådskandidaten Lasse Tajmer (S) synes, at den kandidattest, som Fyens Stiftstidende i samarbejde med TV2 har lavet, er useriøs og manipulerende. Foto: Line Laura Lindberg Madsen
Byrådskandidat Lasse Tajmer (S) kritiserer kandidattest, som er udviklet af alle landets regionale medier, for at være useriøs og manipulerende. Han mener ikke, det er i overensstemmelse med virkeligheden, at politikerne tvinges til at prioritere deres mærkesager på bekostning af andre områder.

Assens: Kommunalvalget står for døren, og i den forbindelse har diverse medier udviklet den såkaldte 'kandidattest', hvor borgerne kan blive matchet op med den byrådskandidat, som man deler flest politiske holdninger med.

På den måde kan man blive lidt klogere på, hvor man - måske - vil sætte sit kryds 16. november.

Hos Fyens Stiftstidende har man i samarbejde med TV2 og alle landets andre regionale medier også udviklet en kandidattest, og netop denne test retter byrådskandidaten Lasse Tajmer (S) en skarp kritik mod.

Annonce

- Den fremsætter nogle prioriteringsdilemmaer, hvor man bliver tvunget til at prioritere, og det stemmer ikke helt overens med virkeligheden, fortæller Lasse Tajmer. Han henviser til, at testen er baseret på at prioritere et politisk område på bekostning af noget andet.

- Hvem siger, at det skal være på bekostning? Og hvilke bekostninger? For det ved man ikke, når man sidder og laver testen, siger han og kommer med et mere uddybende eksempel:

- Skal vi have flere penge til folkeskoleområdet på bekostning af dyre fratrædelsesgodtgørelser for direktørerne? Ja, det skal vi, fastslår han.

Men sådan er spørgsmålene ikke formuleret, og det synes Lasse Tajmer er for dårligt. Hans holdning får opbakning fra andre politikere i et opslag, han har lagt på Facebook.

Useriøs og manipulerende

Man skylder borgerne at gøre testspørgsmålene mere uddybende, for så godt er borgerne heller ikke sat ind i kommunens økonomi, mener han.

- Borgerne ved jo ikke, hvad vi bruger (af penge, red.) på de enkelte områder sammenlignet med andre kommuner eksempelvis, fortæller Lasse Tajmer.

- Men hvad er den negative konsekvens af testen for dig? 

- Jeg synes bare, at den bliver lidt useriøs, og så mangler den i øvrigt også et tema som erhvervslivet, svarer han.

Borgerne ved jo ikke, hvad vi bruger (af penge, red.) på de enkelte områder sammenlignet med andre kommuner eksempelvis.

Lasse Tajmer, byrådskandidat (S)

For han synes, at testen er lidt manipulerende. Men han har ikke et bedre bud på, hvordan man ellers kunne skrue sådan en test sammen.

- Jeg ved godt, det er sindssygt svært at lave sådan nogle tests. Det er jeg slet ikke ekspert i, fortæller byrådskandidaten.

Annonce

Nødt til at prioritere

Chefredaktøren hos JydskeVestkysten, Mads Sandemann, er den øverst ansvarlige i den styregruppe, som har udformet kandidattesten sammen med andre medier.

Han fortæller, at man har modtaget meget få kritiske røster fra kandidaterne selv.

- Det, vi har hørt mest af, er omkring de spørgsmål, hvor vi beder om, at man prioriterer; altså at man kan bruge flere penge på for eksempel idrætsområdet på bekostning af noget andet. Det er et bevidst valg, vi har truffet, fordi i politik er man nødt til at prioritere, siger Mads Sandemann.

Han holder dog fast i, at det er forbløffende få byrådskandidater, der har kritiseret kandidattesten, og han pointerer, at alle testens spørgsmål er valideret af meningsmålingsinstituttet Megafon.

- De skal opfylde det formål, at du som vælger skal bruge den til at finde ud af, hvem du er mest og mindst enig med, siger han og påpeger, at man kan læse kandidaternes argumenter, når man har gennemført testen.

Tilbage hos Lasse Tajmer har han selv taget kandidattesten og så vidt, han kan huske, var han mest enig med partifællen Leif Rothe Rasmussen (S).

Annonce
Nordfyn For abonnenter

Aktindsigt afslører: Nordfyns Kommune hjælper kæmpe kvægfarm tæt på Odense Fjord gennem kattelem

Annonce
Annonce
Annonce
Odense For abonnenter

Balladen om Killerup fortsætter: Erhvervsmand vil frifindes for injurier og fremlægger hidtil ukendte tal

Odense For abonnenter

Julen er reddet: Mor og datter stod frem med deres historie - dagen efter sendte en fremmed læser dem penge - Jeg græd af taknemlighed

Nyborg

Stjal identiteter og fuppede banker: Ung nyborgenser dømt for organiseret datasvindel i stor stil

Middelfart For abonnenter

Parkerede biler tvinger cyklende børn langt ud på vejbanen: - Øster Alle er en ulykke, der venter på at ske

Heunicke havde håndskrevne noter fra nøglemøde med i Minkkommission

Assens For abonnenter

Der er søgt om 19 millioner til højvandssikring af byen: Men hvornår kan vi egentlig forvente, at byen er sikret mod oversvømmelse?

Debat

Folkeskolereformen har fejlet - det skal vi rette op på

Assens

Coronaramt familie kommer med opråb efter smitteudbrud i byen: - Hjælp hinanden i stedet for at dømme hinanden

Støtteparti indkalder statsminister til hasteforespørgsel: Sundhedsvæsen har brug for redningspakke

Kerteminde

Havde sat næsen op efter to nye cykelstier: Men staten vendte tommelfingeren ned til dem begge

Erhverv For abonnenter

Martin fra Svendborg satte en dåse tun til salg for 35 kroner: Den blev solgt - nu lever han af det

Odense

Flot at se på: Juletræet tændes søndag

Annonce