Annonce
Sport

Lasse Møller skifter GOG ud med Flensburg i 2020

Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Lasse Møller skal fra næste sommer og tre år frem tørne ud for den tyske danskerklub Flensburg-Handewitt.

Lasse Møller skifter fra GOG til Flensburg-Handewitt i sommeren 2020.

Den 22-årige bagspiller har fået en treårig kontrakt med Flensburg. Det skriver den tyske bundesligaklub på sin hjemmeside.

Lasse Møller, som har været skadet i en lang periode, har i denne sæson spillet 16 kampe og scoret 96 mål.

- Hele konceptet her i Flensburg har overbevist mig. Jeg glæder mig allerede meget til at spille for holdet. For mig er denne klub legendarisk, og jeg har siden barndommen fulgt med i, hvad der er sket i Flensburg.

- Klubben har en lang tradition med danske spillere, og det giver mig endnu mere lyst til at skrive min egen historie her.

- Og nærheden til mit danske hjem gør skiftet perfekt for mig, siger Lasse Møller til klubbens hjemmeside.

Flensburg fører i øjeblikket den tyske liga, efter at holdet kun har tabt to kampe i sæsonens hidtil 32 spillerunder.

I denne sæson er Lasse Møller og GOG godt på vej til at indløse en billet til DM-finalen efter en sejr over Skjern i den første semifinale.

I weekenden skal GOG en tur til Skjern, og med uafgjort eller endnu en sejr vil fynboerne være klar til finalen.

I Flensburg kan Lasse Møller se frem til at blive holdkammerat med blandt andre Lasse Svan, Anders Zachariassen og Simon Hald.

Rasmus Lauge, som er i klubben nu, skifter til Veszprem efter denne sæson.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Leder For abonnenter

Mennesker med hjertestop skal reddes i fællesskab

Adskillige fynboer og syd- og sønderjyder er i dag i live, fordi de har fået hjælp efter et hjertestop af Region Syddanmarks førstehjælpsordning Danmark Redder Liv. Derfor har ordningen vist sit værd: Danmark Redder Liv redder vitterligt liv. Alligevel er der mindst tre gode argumenter for, at det præhospitale udvalg i Region Syddanmark mandag beslutter sig for at lukke den succesfulde ordning og i stedet lader regionen indgå i Trygfondens Hjerteløber-ordning, der har samme formål som Danmark Redder Liv. For det første er der mange flere syddanskere, der har valgt at deltage i Hjerteløber-ordningen end i Danmark Redder Liv. For det andet er ordningen landsdækkende, hvilket betyder, at også en nordjyde, en københavner eller en lollik på ferie på Fyn kan træde til ved et fynsk hjertestop. For det tredje er ordningen gratis for regionen, fordi Trygfonden betaler omkostningerne. Det sidste er i denne sammenhæng mindre vigtigt, for regionen skal såmænd nok kunne finde de få millioner kroner, som det i givet fald vil koste at køre ordningen videre. Det vigtige er, at hele Danmark bliver i stand til at redde liv ved hjertestop. Der er dog ingen tvivl om, at Hjerteløber-ordningen trænger til en forbedring. Det er f.eks. højst mærkværdigt, at man kan blive hjerteløber uden at have erfaring med eller uddannelse i førstehjælp. Derfor bør regionen i samarbejde med de øvrige regioner motivere Trygfonden til at tage et større ansvar for, at de frivillige, der rykker ud til hjertestop, også reelt kan redde liv. Ellers giver ordningen ingen mening. Indtil Trygfonden er klar med en styrket hjerteløber-indsats, bør regionen fortsat bruge et behersket millionbeløb til uddannelse af de fynboer og syd- og sønderjyder, der melder sig som frivillige - nu blot i Hjerteløber-programmet. Det vil skabe større sikkerhed og tryghed for alle parter. Og det vil sikre, at endnu flere mennesker overlever et hjertestop. For det bedste er at redde liv - i fællesskab. Så tag et førstehjælpskursus - og meld dig til.

Odense For abonnenter

De trofaste-portræt: Efter fire bankrøverier fløjter Lars stadig hver eneste morgen

Annonce