Annonce
Odense

Lars’ nedtur skal hjælpe andre

Lars Nielsen, Human Recovery

Lars Nielsen har været ædru i over tre år. Den tidligere alkoholiker vil nu hjælpe andre misbrugere

Odense: På jobbet modtog han priser for sin store indsats, privat var alt også godt. Han havde stort hus, en kone og tre børn, der elskede ham.

Alligevel endte Lars Nielsen med at drikke det hele op.

- Jo bedre det gik, desto mere drak jeg. Jeg var i en branche, hvor alle sejre blev fejret med en øl, siger Lars Nielsen, der i mange år har arbejdet med ledelse og salg.

Han er i dag 46 år og har ikke rørt alkohol i over tre år. Men før han endegyldigt kunne sætte kapslen på flasken, skulle der en voldsom nedtur til.

Blandt andet mistede han sit job.

- Det kunne jeg godt sidde og ærgre mig over i dag. Men omvendt må jeg sige, at hvis ikke jeg havde mistet mit arbejde, så havde jeg ikke siddet her og talt med dig, siger Lars Nielsen, der mener, at dén og mange andre episoder var med til at overbevise ham om, at han havde et problem.

I 2003 blev han skilt, og Lars Nielsen flyttede sammen med sin ældste søn. På det tidspunkt drak Lars Nielsen tæt og især én hændelse står tydeligt i hans hukommelse.

- Min søn, der på det tidspunkt gik i ottende klasse, havde været syg, så jeg skulle skrive en seddel til skolen. Men jeg rystede så meget, at jeg ikke kunne skrive den. Så han hev sedlen ud af min hånd og sagde, at så kunne han ligeså godt skrive den selv, fortæller Lars Nielsen og ryster på hovedet.

Annonce
Lars Nielsen, Human Recovery

Søgte behandling

Det var også alkoholen, der var skyld i, at sønnen til sidst valgte at flytte hjem til sin mor. Og det fik Lars Nielsen til at søge behandling.

- Jeg følte, at jeg havde mistet alt. Mit arbejde og min familie. Jeg greb knoglen og ringede til et behandlingscenter i Tjele, siger Lars Nielsen, der boede på afvænningscentret i fem uger og efterfølgende gik til efterbehandling.

Siden da har Lars Nielsen ikke drukket alkohol, og det er altså over tre år siden.

Nu har han til gengæld fået mod på at hjælpe andre misbrugere. Derfor har han startet rådgivningsvirksomheden Human Recovery, der holder til i Stjerneskibet på havnen.

”Når man har været der selv forstår man bedre” står der på virksomhedens hjemmeside, og det er netop én af grundene til, at Lars Nielsen slår sig ned som rådgiver.

- Jeg kan huske, hvor meget det betød, da jeg gik i behandling og kom til at tale med andre, der selv havde prøvet det. Jeg hørte andre fortælle og tænkte, at det var fuldstændig sådan, jeg havde det, siger Lars Nielsen, der mener, at der både er sociale, psykologiske og genetiske grunde til, at folk begynder at drikke og udvikler alkoholafhængighed.

- Man bærer rundt på en enorm skyld og skam, så det var en enorm lettelse at finde ud af, at dét at være alkoholiker faktisk er en sygdom, siger Lars Nielsen.

Han betegner det som ”et enormt kald” at bruge sin erfaring professionelt, og det er altså det han gør hos Human Recovery. Du kan læse mere om Lars Nielsen og hans virksomhed på www.humanrecovery.dk .

Lars Nielsen holder foredrag om sit misbrug på Støttecenter Nymarken i Munkebo 29. marts klokken 16.

Lars Nielsen, Human Recovery
Lars Nielsen vil hjælpe andre misbrugere.
Lars Nielsen, Human Recovery
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Vildt uheld på E20: Tidligst om en måned har politiet et svar

Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

Odense

Bliv frivillig i Den Fynske Landsby

Leder For abonnenter

I Sherwood-skoven

Udligningsordningen er et fantastisk værktøj, der gør Danmark til et mere lige samfund, for den mellemkommunale udligning betyder i al enkelthed, at de kommuner, der har mange penge, giver en lille del af deres velstand til de kommuner, der har færre eller få penge. Udligningsordningen er derfor en ægte Robin Hood-løsning, som de fleste danskere bør kunne være enige om. Det betyder selvsagt ikke, at danskerne - både politikerne og folk, som vi er flest - er enige om, hvordan udligningsordningen skal strikkes sammen. Man kan, som det fremgår af stort set samtlige medier i denne tid, skændes om økonomiske nøgletal og detaljer i en sådan udligningsordning i én uendelighed. For ordningen skiller selvfølgelig vandene. De, der har udsigt til at få flere penge i kassen i kraft af en ny udligningsordning, er som regel fulde af ros til og argumenter for, hvorfor ordningen er velfungerende. Omvendt er de, der kan se frem til at få færre penge i kommunekassen, kritiske over for ændringerne. Sagen er, at alle politikere, uanset landsdel og politisk syns- og standpunkt, allerhelst bare vil have flere penge til deres egen kommune. Social- og indenrigsministeren blev i sidste uge kritiseret for at manipulere eller hemmeligholde en række af de tal, der ligger til grund for beregningerne i regeringens forslag til en ny udligningsreform. Det har ministeren undskyldt - og samtidig korrekt pointeret, at man kan gøre tallene op på flere forskellige måder. Og det er sandt. Udligningsordninger er svært stof for de fleste, inklusive mange økonomer og politikere. De enkelte parametre, der ligger til grund for både den gamle udligningsordning og regeringens forslag til en ny udligningsordning, kan diskuteres og endevendes i én uendelighed. Derfor er kritikken af og debatten om ordningen både relevant og nødvendig. Det ændrer blot ikke på, at vi alle, fattige som rige, socialister som liberale, jyder som fynboer, bør glæde os over, at udligningsreformen gør Danmark mere lige. På ægte Robin Hood-manér. Ligesom i Sherwood-skoven.

Erhverv For abonnenter

Erhvervshus Fyns gulddreng: Økonomisk hjælp til udvikling af supercomputer har fløjet dronevirksomhed i mål

Annonce