Annonce
Danmark

Lars Larsens familie takker for støtten ved bisættelse

Stifteren af Jysk Lars Larsen blev 71 år - han døde af kræft. Familien har i forbindelsen med bisættelsen startet en indsamling, der går til behandling af og forskning i kræft. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Lars Larsen Group fordobler den halve million kroner, som indtil videre er indsamlet til fordel for kræftsag.

Lars Larsens familie takker for støtten i forbindelse med bisættelsen af erhvervsmanden for en uge siden.

- Det har været rørende at opleve de mange positive kommentarer, og hvor stor en inspiration min far har været for mange mennesker.

- Derfor vil jeg både på egne vegne og på vegne af min mor, min søster og vores børn udtrykke vores taknemmelighed for alle de mange hilsner og blomster, vi har modtaget.

- Både fra familie, venner, forretningspartnere og alle dem, som ikke kendte min far personligt, men som alligevel har sendt en hilsen, siger Lars Larsens søn, Jacob Brunsborg, i en pressemeddelelse fra Jysk.

Stifteren af Jysk-koncernen med over 25.000 ansatte i hele verden sov stille ind 19. august i sit hjem ved Silkeborg.

Lars Larsen var i flere måneder syg af leverkræft. Han blev bisat fra Sejs-Svejbæk Kirke 22. august.

Forud for ceremonien havde familien udtrykt ønske om, at man i stedet for kranse donerede beløbet til Kræftens Bekæmpelse.

Torsdag morgen var der indsamlet 572.230 kroner via hjemmesiden mindegave.dk.

Koncernen har besluttet at fordoble beløbet, når indsamlingen slutter om få dage.

- Det er vi utrolig glade for, og derfor har vi også besluttet, at Lars Larsen Group fordobler det indsamlede beløb, når indsamlingen slutter på lørdag.

- Ved på den måde at støtte forskning og behandling håber vi, at der på sigt er færre familier, der skal igennem det, vi har oplevet, siger Jacob Brunsborg.

Der er både bidrag fra familie, venner, medarbejdere og forretningspartnere.

Men der er også mange mennesker, der ikke kendte Lars Larsen personligt, som har sendt en hilsen og en donation, oplyses det.

Jacob Brunsborg har nu overtaget posten som bestyrelsesformand i Jysk.

/ritzau/

Annonce
Pressemeddelelse fra Jysk
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Annonce