Annonce
Indland

Lars Løkkes dyre rejser koster venstrevælgere

Venstre ærgrer sig, og Socialdemokraterne er ydmyge over ny Gallupmåling, der viser vælgerflugt fra Venstre

Der er ikke eneste venstremand eller venstrekvinde, der ikke gerne havde været foruden sagen om Lars Løkkes dyre rejser og rod i bilagene.

Det siger politisk ordfører Ellen Trane Nørby

Sagen påvirker nu vælgertilslutningen til Venstre, viser en ny målingen fra Gallup.

- Det ville være unaturligt, hvis de seneste måneders fokus på alt andet end Venstres politik ikke påvirker vælgerne. Men når det er sagt, er det en måling, der stadig indikerer et stort flertal bag ønsket om at få en ny statsminister i Danmark, siger hun.

Målingen fra Gallup viser ti dage før kommunalvalget, at tilslutningen til Venstre ville falde til 24,7 procent, hvis der var folketingsvalg i morgen. Det er første gang, at Venstre står dårligere ved valget, der bragte SRSF-regeringen til magten, skriver Berlingske.

- Der er ingen tvivl om, at medierne interesserer sig mere for den lidt rodede sag, end de gør for politik. Og man må bare sige, at Danmarks udfordringer er de samme som de var for halvanden måned siden, siger Ellen Trane Nørby og fortsætter:

- Ude lokalt vil danskerne derimod gerne vide, hvordan vi kan binde det lokale og det landspolitiske så tæt sammen, at der bliver skabt bedre rammevilkår for danske arbejdspladser.

I samme måling går Socialdemokraterne frem fra 20,2 procent til 21,6 procent, men det får ikke politisk ordfører Magnus Heunicke (S) til at juble.

- Jeg er meget ydmyg over den bevægelse, der nu sker, og at vi går frem. For vi har været langt nede i målingerne tidligere i denne valgperiode, siger han.

- Derfor ved vi, at det handler om et langt sejt træk, og derfor skal man være ydmyg undervejs, og det er det, vi er. Jeg vil ikke spekulere i, hvad Lars Løkkes bilagssag har haft af betydning, siger han.

Politisk kommentator Michael Kristiansen, mener, ifølge Berlingske, at når stemmerne begynder at bevæge sig over blokken, så er hele oppositionens projekt i fare for at falde sammen.

- Der er ikke andre forklaringer end Lars Løkkes rejsesag. Derfor er det hans ansvar at finde en løsning, siger Michael Kristiansen, tidligere spindoktor for Anders Fogh Rasmussen (V), til avisen.

Venstre fik 26,7 procent af stemmerne til folketingsvalget i 2011, mens Socialdemokraterne fik 24,8 procent.

Rød blok står til 47,2 procent af stemmerne, hvis der var valg i dag, mens blå blok står til 52,6 procent.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn

Dommer fra arkitektkonkurrence står fast i forsvar af omstridt faaborg-bygning: Helios pirrer mine sanser

Fyn

Politiet: Giv os flere tip om Mark

Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Fyn

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Annonce