Annonce
Nordfyn

Lars Løkke vender tilbage til Særslev: Onsdag besøger statsministeren igen Særslev-Hårslev-Skolen

Statsminister Lars Løkke Rasmussen under sit besøg på Særslev-Hårslev-Skolen for to år siden. Ved den lejlighed gjorde pigerne Cecilie Larsen (tv) og Liva Bolander indtryk på ham. Onsdag møder han pigerne igen. Arkivfoto
For to år siden besøgte statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) Særslev-Hårslev-Skolen og nævnte efterfølgende skolen og to piger i sin åbningstale til Folketinget. Onsdag indleder han sin valgkamp på Fyn med igen at besøge skolen.

Særslev: Udsendte PET-vagter og en mindre hær af journalister hører ikke til hverdagen på Særslev-Hårslev-Skolen, men i tre kvarter onsdag formiddag kommer skolen til at stå på den anden ende.

Det sker, når statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) indleder sin valgkamp på fynsk jord ved at aflægge skolen besøg i tidsrummet 11.15-12.00. For to år siden besøgte han skolen for første gang og blev begejstret. Efterfølgende nævnte han skolen og to af de piger, han mødte, i sin åbningstale fra Folketingets talerstol.

Særslev-elevernes mobilfrie skoledag var en del af talens afsnit om uddannelse og om en ekstra pulje penge, som skolerne kan søge om at få del i, hvis de har mange fagligt svage elever. Det gjorde skolen i Særslev og modtog som belønning 1,3 millioner kroner sidste år.

Annonce

55 års fødselsdag

Onsdagens besøg falder sammen med Lars Løkke Rasmussens 55 års fødselsdag. Uden at ville fortælle de nærmere detaljer lover skoleleder Sara Johansen, at det vil blive markeret. Alle eleverne vil stå klar til at tage imod statsministeren.

Han indleder besøget ved at tale med den klasse, som nu er 8. klasse, han også talte med sidste gang. To af eleverne, Cecilie Larsen (tv) og Liva Bolander, byder Lars Løkke velkommen. At det netop er de to, hænger sammen med, at de også talte med ham sidste gang. I klasselokalet vil han overvære en del af danskundervisningen.

Herefter går han med ind på kontoret. Her skal han blandt andet tale med en elev, som arbejder på at blive parat til en uddannelse på en lidt alternativ måde. For eksempel er han en del af tiden i 8. klasse i praktik hos en mekaniker. Formanden for elevrådet vil også være til stede til en uformel samtale, hvor der ikke er nogen fastlåst dagsorden.

Mens Mette Frederiksen (S) eksempelvis lørdag var i Odense til en seance på Flakhaven, bliver det første gang, at Lars Løkke Rasmussen officielt gør ophold på Fyn i valgkampen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce