Annonce
Assens

Lars Kollings kovending

Flemming Risskov er byrådsmedlem for SF i Assens Kommune. Arkivfoto: Yilmaz Polat.

Lokaldebat: Det kan være ganske forvirrende at følge med i Dansk Folkepartis skiftende holdninger til kommunens klimastrategi. Lars Kollings læserbrev bringer forvirringen op på et højere plan.

For det første skriver Lars Kolling, at han stemte for Søren Thomsens ændringsforslag, fordi han dermed ville sikre de ældres mulighed for også i fremtiden at vælge retter, hvor eksempelvis frikadeller og bøffer indgår. Det er overraskende, at Lars Kolling, som selv har været med til at udarbejde klimastrategien, hoppede på Thomsens paradeforslag. I strategien står der nemlig intet om, at de ældre vil miste deres frihed til at vælge kødretter.

Jeg har forgæves forsøgt at få Thomsen til at dokumentere sin løse påstand. Jeg vil derfor også opfordre Lars Kolling til at besvare dette spørgsmål: På hvilken side i klimastrategien står der, at man vil fratage plejehjemsbeboerne friheden til at vælge kødretter?

Annonce

For det andet skriver Lars Kolling, at han på nær Thomsens (udokumenterede) påstand vedrørende klimavenlig mad er tilhænger af hele indholdet i strategien. Men hvorfor stemte Lars Kolling så imod hele klimastrategien? Hvis man læser referatet fra byrådsmødet, fremgår det med al ønskelig tydelighed, at Dansk Folkeparti ikke nøjedes med at stemme for Thomsens ændringsforslag. Da hele strategien blev sat til afstemning, stemte fire byrådsmedlemmer imod: Konservative og DF.


Det er overraskende, at Lars Kolling, som selv har været med til at udarbejde klimastrategien, hoppede på Thomsens paradeforslag. I strategien står der nemlig intet om, at de ældre vil miste deres frihed til at vælge kødretter.

Flemming Risskov Jørgensen, byrådsmedlem for SF


Det rejser det interessante spørgsmål: Hvordan kan Lars Kolling sidde i Miljø- og Teknikudvalget og indstille klimastrategien til vedtagelse i byrådet, hvorefter han på byrådsmødet stemmer imod den strategi, som han selv har indstillet? Måske er han kommet i tanke om den gamle vending: ”I en politisk kovending kan det være svært at få stemmekvæget med”. Det virker under alle omstændigheder ubegribeligt, at man stemmer imod en strategi, som man selv er tilhænger af.

Annonce
Nordfyn For abonnenter

Peder vil være klimavenlig, men det må han ikke: - Jeg føler mig magtesløs

Danmark

Fredagens coronatal: 324 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn

Troede aldrig hun blev rask: Efter halvandet år med corona-senfølger snører Mette igen løbeskoene

Odense For abonnenter

Windell og de ældre vinder mest med ny budgetaftale i Odense

Kultur

Sjældent har smerte føltes så smuk: Stuart A. Staples krøb under huden med ultraintim messe

OB

Se højdepunkterne: To farlige hjørnespark gjorde det onde ved OB

Assens

Beboere på 'helt almindelig villavej' vinder landsdækkende konkurrence: - Nu har vi en anledning til at holde en vejfest

Danmark

Fredagens coronatal: 324 nye smittede

Faaborg-Midtfyn

We want it all... - Queen Machine fik Faaborg til at at rocke

Nyborg

Kommunen trækker i land om dødsulykke i børnehave: - Vi ved ikke, om der var tale om et hændeligt uheld

Danmark

Løvkvist: Thulesen vil trække en streg i sandet - men vil Pia K. dele vandene?

Kultur

Country-kvintet talte frit fra leveren om sexisme: - Hvis ikke jeg knaldede med chefen, fik jeg ingen kontrakt

Navne For abonnenter

Egil fik dødsdommen i februar: Humøret og omsorgen for andre mistede han aldrig

OB

AaB straffede fynboerne på to hjørnespark: OB sendt hjem til dødbolds-træning

Annonce