Annonce
Fyn

Lars Høgh: Min kræftsygdom er brudt ud igen, og uden min familie kunne jeg slet ikke overskue det

Lars Høgh har fået at vide, at hans kræftsygdom er brudt ud igen. Foto: Nils Svalebøg
Lars Høgh, der sidste år var igennem et meget stort forløb med kræft i bugspytkirtlen, fortæller i Go'aften Danmark, at hans sygdom desværre er vendt tilbage. Man ligesom han gjorde første gang, vælger han at fokusere på det positive i livet.

Lars Høghs kræftsygdom er vendt tilbage, og han er kommet i kemobehandling igen.

Det fortalte OB's målmandslegende onsdag aften til programmet Go' aften Danmark på TV 2.

Men trods den meget triste besked, som Lars Høgh har fået af lægerne på Rigshospitalet, så føler han sådan set, at han har det fint, siger han til programmet.

- Jeg har det faktisk fantastisk godt, men lægerne siger noget andet. At jeg har fået et tilbagefald, siger Lars Høgh, der fik overbragt beskeden for seks uger siden.

Lars Høgh, der er 60 år, var sidste år igennem en meget stor operation for kræft i bugspytkirtlen og blev til sidst erklæret for kræftfri, men nu er den alvorlige sygdom altså vendt tilbage.

Annonce

En mavepuster

- Det var noget af en mavepuster for mig og min familie. Jeg har haft sindssygt meget fokus på at blive rask efter min operation og komme ud og sparke bold og få et normalt liv igen, fortæller Lars Høgh, der har fået konstateret kræft to steder i kroppen denne gang.

- Det er kommet lidt igen samme sted, hvor jeg havde min kræft i bugspytkirtlen, og et sted mere.

Trods den kemobehandling, han nu gennemgår igen, så koncentrerer Lars Høgh sig, ligesom han gjorde første gang, om livets lyse sider.

- Kemo har nogle bivirkninger, men jeg kan sagtens have en hverdag kørende. Jeg har det ligesom, når man hører i vejrudsigten, at det er regnvejr, og så går man udenfor, og så er det solskin. Jeg har det godt, og jeg synes jeg har et godt liv, så jeg har svært ved at tro på, at jeg er syg, men det er jeg jo.

- Når du har sat dig et mål, så går du så hårdt og skarpt efter det, og når så tæppet bliver revet væk under dig, så går der altså lige noget tid, hvor de mål, du har sat dig, langsomt forsvinder, og så skal du sætte noget nyt op, siger Lars Høgh.

- Jeg er ikke bange

Lars Høgh fortæller også, at han faktisk ikke er bange, selv om han kæmper med en meget alvorlig kræftsygdom.

- Jeg været sindssygt heldig og taknemmelig over, at jeg ikke har været bange. Jeg ved, at jeg er mentalt stærk, og jeg skal nok klare det. Det værste er at se min familie.

- Jeg havde 14 dage, hvor jeg ikke kunne finde mine ben at stå på, men da jeg så havde fået diagnosen, så kunne jeg sætte mig nye mål igen.

- Jeg holder fokus på de positive ting, ligesom jeg gjorde sidst. Og det hjalp mig også rigtig meget, da jeg fik det første gang. At fokusere på de positive ting og været taknemmelig. Taknemmelighed gør, at du har nogle gode følelser i kroppen, og at du har et mål at gå efter, så du hver dag står op og gør de rigtige ting, så du kommer derhen, hvor du gerne vil hen.

Familien er det vigtigste

- Jeg dyrker den lyse side. Jeg ved godt, at der er et mørkt rum, jeg kunne gå ind i, men jeg ved ikke helt, hvad der er derinde. Og hvorfor blive trukket den vej, når jeg egentlig hellere vil den anden vej.

Lars Høgh fortæller, at hans kone Tine og børnene Josephine og Jonas er det vigtigste for ham i den svære og hårde tid.

- Min familie er det vigtigste for mig, og de er bare pisse seje, og de kæmper så godt med det, som de overhovedet kan, og uden dem, så kunne jeg slet ikke overskue at have det fokus, som jeg skal have nu for at blive rask.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: Over 100.000 ulovlige kanonslag beslaglagt i Svendborg

1994 138.534 ulovlige kanonslag blev i weekenden fundet og beslaglagt af politiet i Svendborg. Fyrværkeriet lå hos to mænd på henholdsvis 26 og 33 år, men endnu i aftes havde politiet i Svendborg ikke med sikkerhed kunnet fastslå, hvorfra fyrværkeriet stammer. Den 26-årige mand, der er fra Svendborg, hævder at have købt det af en mand i Nyborg, der dog under langvarig afhøring i går nægtede at have solgt kanonslagene. Kæmpepartiet lå på to lagre i Rudkøbing og et i Svendborg, og ifølge politiet opbevaret helt i strid med alle sikkerhedsregler. Kanonslagene har en meget kraftig knaldeffekt, men alt tyder på, at det kun var lykkedes at videresælge en meget lille del af partiet, før politiet slog til. 1969 Folketingsmand, chefredaktør Jens Peter Jensen, Odense har ladet sig opstille til det fynske amtsråd – efter sigende med det stille håb at kunne blive amtsborgmester, hvorefter han skulle være villig til at kvitte sit folketingsmandat. Han er af Venstre-vælgerforeningerne i Odense Storkommune blevet opstillet som spidskandidat, dog ikke uden en drabelig holmgang med andre, der havde samme ønske. Der måtte efter forlydende fire afstemninger til, før positionen var sikret. Det ventes, at der også kommer en amtsrådsliste fra Venstre på landet i Odense og Assens Amter, efter forlydende med amtsrådsmedlem H. Kryger Madsen som spidskandidat og endelig en liste fra Svendborg Amt. 1944 Alle vordende mødre ved, hvor umuligt det er at skaffe garn til tøj til den ventede baby. Man skal være meget heldig, om man skal kunne få noget i forretningerne, men ellers må man udnytte ældre søskendes eller andre slægtninges overskud af strikkede beklædningsgenstande, der så trevles op og strikkes om. Det kommer derfor som en glædelig overraskelse, at Odense Kamgarnsspinderi i januar, februar og marts 1945 har besluttet at levere 30 fed af sit lækre, varmende ”Hjertegarn” til vordende mødre. Man meddeler i dag, at garnet kun leveres efter skriftlig anmodning til spinderiet, og at denne skal være ledsaget af en erklæring fra læge eller jordemoder om, hvornår barnet ventes født.

Annonce