Annonce
Fyn

Lars Høgh: Min kræftsygdom er brudt ud igen, og uden min familie kunne jeg slet ikke overskue det

Lars Høgh har fået at vide, at hans kræftsygdom er brudt ud igen. Foto: Nils Svalebøg
Lars Høgh, der sidste år var igennem et meget stort forløb med kræft i bugspytkirtlen, fortæller i Go'aften Danmark, at hans sygdom desværre er vendt tilbage. Man ligesom han gjorde første gang, vælger han at fokusere på det positive i livet.

Lars Høghs kræftsygdom er vendt tilbage, og han er kommet i kemobehandling igen.

Det fortalte OB's målmandslegende onsdag aften til programmet Go' aften Danmark på TV 2.

Men trods den meget triste besked, som Lars Høgh har fået af lægerne på Rigshospitalet, så føler han sådan set, at han har det fint, siger han til programmet.

- Jeg har det faktisk fantastisk godt, men lægerne siger noget andet. At jeg har fået et tilbagefald, siger Lars Høgh, der fik overbragt beskeden for seks uger siden.

Lars Høgh, der er 60 år, var sidste år igennem en meget stor operation for kræft i bugspytkirtlen og blev til sidst erklæret for kræftfri, men nu er den alvorlige sygdom altså vendt tilbage.

Annonce

En mavepuster

- Det var noget af en mavepuster for mig og min familie. Jeg har haft sindssygt meget fokus på at blive rask efter min operation og komme ud og sparke bold og få et normalt liv igen, fortæller Lars Høgh, der har fået konstateret kræft to steder i kroppen denne gang.

- Det er kommet lidt igen samme sted, hvor jeg havde min kræft i bugspytkirtlen, og et sted mere.

Trods den kemobehandling, han nu gennemgår igen, så koncentrerer Lars Høgh sig, ligesom han gjorde første gang, om livets lyse sider.

- Kemo har nogle bivirkninger, men jeg kan sagtens have en hverdag kørende. Jeg har det ligesom, når man hører i vejrudsigten, at det er regnvejr, og så går man udenfor, og så er det solskin. Jeg har det godt, og jeg synes jeg har et godt liv, så jeg har svært ved at tro på, at jeg er syg, men det er jeg jo.

- Når du har sat dig et mål, så går du så hårdt og skarpt efter det, og når så tæppet bliver revet væk under dig, så går der altså lige noget tid, hvor de mål, du har sat dig, langsomt forsvinder, og så skal du sætte noget nyt op, siger Lars Høgh.

- Jeg er ikke bange

Lars Høgh fortæller også, at han faktisk ikke er bange, selv om han kæmper med en meget alvorlig kræftsygdom.

- Jeg været sindssygt heldig og taknemmelig over, at jeg ikke har været bange. Jeg ved, at jeg er mentalt stærk, og jeg skal nok klare det. Det værste er at se min familie.

- Jeg havde 14 dage, hvor jeg ikke kunne finde mine ben at stå på, men da jeg så havde fået diagnosen, så kunne jeg sætte mig nye mål igen.

- Jeg holder fokus på de positive ting, ligesom jeg gjorde sidst. Og det hjalp mig også rigtig meget, da jeg fik det første gang. At fokusere på de positive ting og været taknemmelig. Taknemmelighed gør, at du har nogle gode følelser i kroppen, og at du har et mål at gå efter, så du hver dag står op og gør de rigtige ting, så du kommer derhen, hvor du gerne vil hen.

Familien er det vigtigste

- Jeg dyrker den lyse side. Jeg ved godt, at der er et mørkt rum, jeg kunne gå ind i, men jeg ved ikke helt, hvad der er derinde. Og hvorfor blive trukket den vej, når jeg egentlig hellere vil den anden vej.

Lars Høgh fortæller, at hans kone Tine og børnene Josephine og Jonas er det vigtigste for ham i den svære og hårde tid.

- Min familie er det vigtigste for mig, og de er bare pisse seje, og de kæmper så godt med det, som de overhovedet kan, og uden dem, så kunne jeg slet ikke overskue at have det fokus, som jeg skal have nu for at blive rask.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Drab på George Floyd: Massivt fremmøde til solidaritets-demonstration i Odense

Annonce