Annonce
Sydfyn

Langvarig debat om p-pladser i Humble: Flertal peger på delt løsning

Lisa Pihl Jensen (S) fastslog, at man inddrog lokalområdet, da man fandt ud, at der var et ønske om en høring. På billedet er hun på Strynø Skole og Kulturcenter flankeret af partifællerne Arno Kruse og René Larsen på venstre side og SF'erne Bjarne Nielsen og Gert Schmidt til højre. Foto: Anna Stærbo.
Flertal besluttede sig for at pege på forslag, der lægger pladser både i have og på asfaltareal

HUMBLE: Efter lang tids debat besluttede et flertal i kommunalbestyrelsen på sit møde tirsdag på Strynø, at Hjemmeplejen Humble skal have delt sit parkeringsareal, når hjemmeplejen flytter til adressen Hallinggade 23. De fleste af p-pladserne lægges i haven til Hallinggade 23, men 15 procent af asfaltarealet ved Humble Skole bliver inddraget. Der er tale om den såkaldte model 12, som kom sent ind i billedet.

For stemte SF, S og K med samlet 10 medlemmer af kommunalbestyrelsen, mens V og DF med fem sagde nej og ønskede spørgsmålet tilbage til fornyet behandling i administrationen.

SF's Erik Jørgensen, som i Sundhedsudvalget var med i flertallet for at sende sagen retur til forvaltningen, er på ferie, og hans stedfortræder, Bjarne Nielsen, stemte sammen med resten af den seks personer store gruppe.

Navnefællen Bjarne Nielsen (V) var meget direkte i sin kritik af sagsforløbet.

- Det her er simpelthen noget makværk. Forældrene på skolen og Rævehøj samt hallen har ikke været inddraget tilstrækkeligt, og da vi fra politisk hold var til møder med forvaltningen, fik vi nærmest at vide, at vi ikke skulle blande os, tordnede Bjarne Nielsen.

Han sagde, at formanden for Sundhedsudvalget, Lisa Pihl Jensen (S) i begyndelsen af valgperioden havde gjort et stort arbejde for at finde egnede lokaler til hjemmeplejedistriktets ansatte, og at der var peget på det gamle Humble Bibliotek.

- Det bragte jeg op over for Fyns Amts Avis, da avisen skrev om sagen, og jeg nævnte udtrykkeligt, at hvis ikke der var p-pladser nok ved det gamle bibliotek, kunne man finde flere på den gamle boldbane.

Bjarne Nielsen mener, at der efterhånden er en meget lukket kultur i kommunen.

- Generelt har man også fornemmelsen af, at forvaltningen lægger sager på den lukkede dagsorden, selv om det slet ikke er nødvendigt, og det er direkte pinligt, at vi politikere bliver ringet op af folk fra Humble, som spørger os, hvad der foregår, tilføjede Bjarne Nielsen.

Annonce

Tre modeller i spil

Der har til slut været tre forslag i spil. I budgettet er afsat 500.000 kroner, hvilket ikke er nok til nogen af dem.

Nu har flertallet valgt den såkaldte model 12: Her anlægges p-pladser delvist på asfalt og i haven. 85 procent af asfaltarealet bevares. Det samme gør næsten alle træer i haven. Prisen er 880.000 kroner.

Et andet forslag gik på at anlægge alle pladser på det eksisterende asfaltareal, der bruges til kørsel med mooncars m.v. Det vil koste 580.000 kroner,

Ved en tredje model lægges alle p-pladser i haven til Hallinggade 23. Pris: 1.370.000 kroner, og næsten alle havens træer skulle fældes.

Formand: Tror alle kan leve med det

Lisa Pihl Jensen afviste, at man ikke har inddraget lokalområdet.

- Man kan ikke i begyndelsen inddrage alle til alt, men her opdagede vi undervejs, at folk gerne ville høres, og så satte vi det i værk. Hvis man for eksempel skulle høre folk, hvis en vej skulle rettes op eller udvides med 10 centimeter mere asfalt i siderne, så ville i hvert fald Trafik-, Teknik- og Miljøudvalget få mere end rigeligt at se til. Borgerinddragelse handler om, at vi hører, ser og føler, hvad borgerne vil, men det er ikke dem, der træffer den endelige beslutning, nævnte hun.

- Og i øvrigt betød inddragelsen af lokalområdet, at vi fik dette tredje forslag på bordet, som jeg meget håber, at vi vedtager om lidt, sagde Lisa Pihl Jensen med henvisning til den nævnte model 12.

Winni Kielstrup Hansen (SF) kunne erklære partiet for model 12, og det samme kunne Bo Nissen (K).

- Selv om jeg ikke er medlem af Sundhedsudvalget, føler jeg mig godt orienteret undervejs, når der har været ændringer, og jeg mener ikke, at vi i kommunalbestyrelsen skal ned i konkret sagsbehandling af p-pladser, sagde Bo Nissen.

Kim Welcher (DF) var helt uenig.

- Det her er en vigtig beslutning, når man inddrager dele af et areal, som børn bruger til at køre med mooncars og lignende på. De har i disse ipad-tider godt af at røre sig. Jeg er med på, at vi ikke behøver blande os, hvis der skal flyttes lygtepæle eller skilte, men her skulle man fra starten have inddraget og lyttet til skolebestyrelsen og hallen, sagde Kim Welcher.

Han appellerede til, at man sendte sagen tilbage, bruger penge til en overgangsordning for hjemmeplejen og så etablerer hjemmeplejedistriktet på den gamle Tryggelev Skole, som han tidligere har foreslået.

Sagsbehandlingen har været noget makværk, sagde Bjarne Nielsen (V), her med partifællerne Ulrik Kølle Hansen og Jan Ole Jakobsen. Foto: Anna Stærbo
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Hurra for de frivillige

Læserbrev

Debat: En god idé til gavn for hele Ærø blev trukket ned i et intrigant hængedynd

Læserbrev: Midt i en tilsyneladende uendelig debat om omgangstonen i avisdebatten og føljetonen om det ikke eksisterende samarbejdsklima i kommunalbestyrelsen - kom et lyspunkt. Borgmester Ole Wej luftede sammen med turist- og erhvervsforeningen en idé i avisen om at lade emissionsfri færgetransport omfatte af landevejsprincippet hele året. En idé, som er perfekt timet i forhold til den aktuelle nationale debat om klimahandlingsplaner, kommunal udligning (ligestilling), og som vandt genhør på Christiansborg. Tak for det, Ole! Avisens tryksværte var knapt tør, før Ærø Plus lod de fem kriterier for listens beslutninger og den samarbejdsvilje, som de har stået for, sejle af øen i iveren efter at "sælge billetter" til det kommunalvalg, som ligger næsten to år ud i fremtiden. "Er den demokratiske proces sat ud af spillet?" spurgte Carl Jørgen Heide og Inga Blom Thomas her i avisen 28. januar. Ja, den demokratiske proces i Ærøs kommunalbestyrelse er sat ud af spil så længe, at kommunalbestyrelsens medlemmer åbenlyst fører valgkamp i avisen i stedet for at sætte sig rundt om et bord på rådhuset og få renset luften. Med debatindlægget blev en god idé til gavn for hele Ærø trukket ned i det intrigante hængedynd som aktuelt handlingslammer kommunalbestyrelsen. Ingen tak for det. Midt i en valgperiode, som nu, bør vælgerne kunne forvente, at de folkevalgte forvalter deres mandat til gavn for samfundet (øen/kommunen) og venter med at føre valgkamp, til det er valgår (2021). Såfremt der fordres en uddannet konfliktmægler til at få gang i kommunalbestyrelsens samarbejde, står jeg til rådighed, også gerne med at anvise en uvildig mægler. Men noget bør forandres, vælgerne fortjener en kommunalbestyrelse, der samarbejder.

Annonce