Annonce
Nyborg

Langtved Friskole og Nyborg Private Realskole klarer sig bedst

Langtved Friskole måtte i fire år klare sig under primitive lokaleforhold. Men forældre og ansatte gav ikke op med at kæmpe for friskolen, og i 2015 kunne man så rykke tilbage på landsbyskolen i Langtved. Arkivfoto: Lasse Hansen

En delt placering som nummer 176 er lidt af en milepæl, lyder det fra skoleleder i Langtved. Ingen af skolerne i Nyborg Kommune er dog med helt i toppen af ny rangliste fra Cepos.

Østfyn: På langtved Friskole vil uge 5 stå tilbage som en af de bedste uger i dette skoleår. Ud over, at hele skolen har været travlt optaget af at arbejde med FN's klimamål, kan man blandt andet lune sig ved tanken om, at man hører til blandt de to bedst placerede skoler i Nyborg Kommune på en ny rangliste fra den borgerlige tænketank Cepos.

Ligesom Nyborg Private Realskole har friskolen i Langtved opnået en delt 176. plads ud af 1419 mulige målt på undervisningseffekt. Altså skolens evne til at løfte elevernes færdigheder ud over, hvad man kan forvente, ved afgangseksamen.

- Vi synes selv, det er lidt af en milepæl, efter at vi i 2011 af den daværende borgmester blev spurgt: "tror I virkelig, at I kan lave en god skole herude?". Og ja, det troede vi, og det tror vi stadig, at vi kan, udtaler lederen af den lokale friskole i Langtved, Mette Møller Bisgaard, i en mail til redaktionen.

Her glæder hun sig også over, at undervisningsminister Merete Riisager (LA) i samme uge sagde ja til at besøge skolen den 5. juni, hvor hun vil holde årets grundlovstale for eleverne.

Ingen af skolerne i Nyborg Kommune ligger helt oppe i toppen af ranglisten. Det gør til gengæld Nymarken Skole og Børnehus i Kerteminde, der er en folkeskole, på en delt 7. plads. Listen toppes af Dyhrs Skole i Slagelse og Interskolen i Aarhus, der begge er friskoler, mens Nysted Efterskole ved Guldborgsund agerer bundprop.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
OB

Da Alphonse Tchami kørte over hajtænderne

Odense

Johnny Cash i Sanderum

Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Annonce