Annonce
Fyn

Langt om længe har restaurationsbranchen fået sine retningslinjer: Dem kan vi godt leve med

Medejer og direktør for Café Biografen i Odense, Jørgen Brochorst Christensen, godt tilfreds med de retningslinjer, som cafeer skal efterleve, når restauranter og cafeer åbner op mandag.- De er fine. Jeg tror, at vi kan have stort set de gæster, vi plejer. Foto: Frederik Steen Nordhagen.
Der er tilfredshed at spore hos de odenseanske cafeer og restauranter, der efter en uges venten i uvished endelig har fået de retningslinjer, der skal danne ramme om genåbningen på mandag.

Odense: De har ventet og ventet, siden Mette Frederiksen torsdag 7. maj gav restaurationsbranchen grønt lys til at genåbne 18. maj. Men torsdag eftermiddag sluttede ventetiden, da Erhvervsministeriet offentliggjorde de retningslinjer, som restauranter, caféer, værtshuse og barer skal følge, når de genåbner.

Særligt spørgsmålet om, hvor meget plads der skal være til hver gæst, har fyldt en del. Svaret er to kvadratmeter - og fire, hvis kunderne står op. Derudover skal der lukkes senest ved midnat, de steder der bliver serveret mad, drikke eller tobak.

I Odense er medejer og direktør for Café Biografen, Jørgen Brochorst Christensen, godt tilfreds med retningslinjerne:

- De er fine. Det havde været træls, hvis vi skulle give fire kvadratmeter pr. kunde, men de her retningslinjer kan vi godt leve med, siger han og tilføjer:

- Jeg tror, at vi kan have stort set de gæster, vi plejer.

Café Biografen var klar til at åbne allerede sidste mandag, så direktøren ser frem til, at gæsterne nu endelig kan vende tilbage mandag 18. maj, hvor Café Biografen slår dørene op klokken 10.

Daniel Saysette, medejer af Nelle's, forventer ikke, at der allerede på mandag, når to af caféerne genåbner, vil være lige så mange gæster som normalt. Arkivfoto: Lasse Hansen
Annonce

Bargroup i eget tempo

Også Bjørn Hentze, direktør for Bargroup, udtaler på vegne af alle virksomhedens restaurationer - blandt andet Storms Pakhus, Viggos, Ryan's og Klosterkroen - at det er dejlige nyheder.

- Endelig har vi nogle retningslinjer, vi kan arbejde ud fra. Vi ser frem til at blive en del af genåbningen i det tempo, der giver mening for vores restaurationer, fortæller han og fremhæver, at nogle ligger lige til højrebenet, mens andre fortsat er tvangslukket.

Han kalder retningslinjerne for et godt udgangspunkt, der giver restaurationer mulighed for at åbne op under fine vilkår.

- Vi havde frygtet at skulle lukke klokken 21 eller 22, så det er rigtig fint med klokken 24, konstaterer han.

- Men det er endnu for tidligt at sige, hvad vi kan åbne i næste uge. Det er ikke alle steder, der giver mening at åbne en mandag. Vi går og tygger på det, fortsætter han.

Desuden påpeger han Bargroups udfordring i at have diskoteker og restauranter under samme hat, fordi virksomheden bliver skåret økonomisk i hjælpepakken, hvis restauranterne åbner. Det vil gå ud over diskotekerne.

- Vi skal regne på, hvad det kan betale sig at åbne, siger han.

Annonce

Langt om længe

Hos Nelle's i Odense lyder den umiddelbare reaktion på retningslinjernes ankomst: "Langt om længe".

- De kommer for sent, konstaterer Daniel Saysette, der er medejer af Nelle's og understreger, at man åbner op til en anden hverdag, end vi er vant til, men at de kan leve med det.

Nelle's har siden nedlukningen holdt caféerne i Overgade og Filosofgangen i gang med takeaway, og det bliver netop de to caféer, der åbner mandag. Caféen i Pantheonsgade må vente til onsdag, mens den i Storms Pakhus fortsat er i venteposition.

Genåbningen betyder dog ikke, at alle Nelle's medarbejdere kan vende tilbage på arbejde.

- Vi beholder en del af personalet på lønkompensation. Vi lever også af biografen og museer, og de er jo fortsat lukket, så vi forventer ikke, at der kommer lige så mange gæster, som der plejer, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Vemmelund igen udenfor i Middelfart

Annonce