Annonce
Middelfart

Langt løb ramt af broarbejde: Lillebælt Halvmarathon må blive på Fyn i år

Løberne ved Lillebælt Halvmarathon kommer ikke over nogen af de to Lillebæltsbroer i år. Grafik: Mikkel Damsgård

Renoveringen af Den gamle Lillebæltsbro forhindrer deltagerne i Lillebælt Halvmarathon i at krydse bæltet 4. maj. Til gengæld vender start-og målområdet tilbage til Havnegade ligesom tilskuerne i år kan komme helt tæt på løbet, når ruten to gange krydser gågaden.

Middelfart: Når deltagerne 4. maj tager de første skridt ud på årets rute, så bliver det på flere måder en historisk tur. For første gang siden det første løb i 2008 må løberne nemlig undvære turen over Den gamle Lillebæltsbro, der er lukket på grund af renovering og ikke bliver mulig at passere heller for løberne.

- Vi har haft en god dialog med Vejdirektoratet om såvel mulighederne for at benytte den gamle eller den nye bro, men det er bare ikke muligt i år. I forhold til den gamle bro er det sådan, at Vejdirektoratet betingede sig muligheden for at sige nej få dage før løbet. Det forstår jeg godt, men det kan vi bare ikke leve med. Og i forhold til den nye bro, så er det jo trafikministerens beslutning, at der ikke må løbes på de danske motorveje, siger løbsdirektør Mads Stryhn.

Han lægger i stedet kræfterne i at skabe en stor løbeoplevelse på den fynske side af Lillebælt. Og her kommer det andet historiske element på banen.

- Vi er tilbage i Havnegade med start- og målområde. Det var her, løbet blev født, og sammen med en rute, der blandt andet krydser gågaden to gange undervejs, tager vi nu festen med op i byen. Publikum får mulighed for at se løberne helt tæt på flere steder på ruten, og løberne får flot natur og en lang strækning langs med vandet, når de skal til Strib og tilbage igen, fortæller Mads Stryhn.

Annonce

Tilbage til Fredericia om et år

Sidste år oplevede Lillebælt Halvmarathon markant nedgang i antallet af deltagere, da løbet blev halveret fra 11.000 løbere. Dengang var det ikke mindst Royal Run, som gjorde indhug i tilmeldingerne.

Så at skulle rejse sig året efter på en rute, der ikke passerer Lillebælt, er langt fra noget drømmescenarie for løbsledelsen.

- Den bro er så meget løbets dna, og det gør da ondt i maven på mig, at vi ikke kommer over i år. Når det er sagt, så laver vi stadig et fedt løb, som hører til i toppen af skalaen, og målet er et deltagertal, der er lidt højere end sidste år. Og næste år vender vi tilbage med en rute, der igen passerer broen og kommer til Fredericia, fortæller Mads Stryhn.

Vil tilbage til fem cifre

Da Lillebælt Halvmarathon blev skabt for 11 år siden, var Mads Stryhn først med at gøre noget særligt ud af halvmaraton-distancen. Og sammen med en professionel afvikling med musik på ruten, oplevelsen ved at krydse Lillebælt og en fortsat vilje til at udvikle sig, blev løbet i de kommende år en magnet for motionister fra hele landet.

- Da vi begyndte, var der omkring 600 løb i Danmark. I dag er der på den gode side af 2000. Samtidig har vores konkurrenter oppet sig, og vi har helt klart været med til at skubbe til normerne for, hvad et godt løb er. Så der er hård konkurrence. Når det er sagt, så skal vi fortsat være foran. Og vi skal deltagermæssigt gøre alt for at få løbet tilbage til de 10.000-11.000 deltagere, vi havde tidligere. Men det kommer ikke til at ske ved et fingerknips, siger Mads Stryhn.

Han arbejder blandt andet med mere musik på ruten og andre tiltag, der skal få løberne til at bakke op om Lillebælt Halvmarathon.

Der er åbent for tilmelding til løbet, og deltagertallet nærmer sig 3000. Det er lidt flere end på samme tidspunkt sidste år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Kirketur og Kingo-aften

Fyn For abonnenter

Kendt Odense-advokat i dobbeltrolle: Gav sig selv millionhonorar fra velgørenhedsfond

Annonce