Annonce
Fyn

Langt bedre end forudset: Antallet af Covid 19-patienter på OUH er faldet markant

Da eksperterne rådgav politikerne forud for deres beslutning om igangsætningen af forårets genåbning, var vurderingen, at der kunne være 870 indlagte midt i april på de danske sygehuse. I alt 191 patienter er den 15. april indlagt på landets sygehuse grund komplikationer på grund af Covid-19. På OUH er der torsdag seks indlagte patienter med corona-diagnose. 
På det seneste er antallet af indlagte med Covid 19-diagnose faldet markant på Odense Universitetshospital. 5. april var der 25 indlagte. Torsdag var antallet seks personer. Under epidemiens to toppe var der flere end 40 indlagte på OUH med alvorlige sygdomsforløb grundet Covid-19.

Fyn: I mere end et år har regeringen og Folketingets øvrige partier ad flere omgange først skærpet og siden gradvis lempet de restriktioner af samfundslivet, som skal være med til at sikre, at udbredelsen af Covid-19 smitte bremses mest muligt. Alt sammen for at hjælpe det danske sundhedsvæsen til at kunne håndtere presset fra de personer, der bliver så syge af deres corona-infektion, at de har behov for hospitalsindlæggelse.

Da politikerne tilbage i slutningen af februar forhandlede om den genåbning, der blandt andet sikrede, at andre butikker end dagligvarebutikker kunne åbne, blev der gjort nøje overvejelser om det mulige pres på sundhedsvæsenet som følge af genåbningen. Fra politikernes rådgivende eksperter lød forudsigelserne, at den påtænkte genåbning kunne resultere i, at der midt i april ville være 870 indlagte med Covid-19 som følge af genåbningen.

Sådan er det langt fra gået.

Annonce

Torsdag den 15. april er der i alt 191 personer indlagt som følge af Covid-19 infektion i Danmark. Det viser den seneste opgørelse fra Statens Serum Institut, som blev offentliggjort midt på eftermiddagen torsdag. Af de små 200 indlagte var 37 af patienter på intensiv og 29 lagt i respirator for at hjælpe med vejrtrækning.

Markant fald på OUH

Også på Odense Universitetshospital (OUH) er presset fra Covid-19 patienter langt mindre, end det blev forudset tilbage i februar. På OUH - der i runde tal råder over 1000 sengepladser på sine matrikler i Odense og Svendborg - har der på det seneste været et ganske markant fald i antallet af indlagte med Covid-19.

Den 5. april var der 25 indlagte som følge af Covid-19 komplikationer. Torsdag den 15. april var antallet af indlagte på seks. Det markante fald er for alvor  indtruffet i løbet af den seneste uge. Fra torsdag til fredag i sidste uge fald antallet af indlagte fra 23 til 16 patienter. Og fra lørdag til søndag skete der endnu et markant fald, da tallet gik fra 13 til otte indlagte.

Gennem et længere stykke tid har antallet af indlagte Covid-19 patienter på OUH's intensivafdelinger været under fem. Når tallet er så lavt, oplyser OUH ikke det præcise antal.

Annonce

Langt værre i foråret 2020

De nuværende indlæggelsestal på OUH er langt fra dem, som hospitalet skulle håndtere, da coronaens to hidtidige bølger skyllede igennem Danmark.

Under første bølge nåede OUH sidst i marts 2020 op på 44 indlagte coronapatienter, hvoraf 11 af de syge havde behov for indlæggelse på intensivafsnit.

Den anden bølge, som ramte landet i december 2020 og januar 2021, medførte den 12. januar i alt 41 indlagte patienter som følge af Covid-19.

Hen mod slutningen af marts gav lægelig direktør Michael Dall en status på hospitalets aktuelle formåen i forhold til at hjælpe coronapatienter.

Han oplyste, at OUH på sine matrikler i Odense og Svendborg havde omkring 50 sengepladser klar til coronapatienter.

- Og bliver det nødvendigt, kan vi forholdsvis hurtigt øge vores kapacitet til 90 sengepladser på covid-afsnittene, sagde Michael Dall.

Et sådan behov virker meget langt væk her midt i april.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce