Annonce
OB

Langgaber i Horsens: OB vælter i angribere, men ikke mål

Mikkel Hyllegaard, her i duel mod Bjarke Jacobsen, fik chancen fra start, men formåede ikke for alvor at gribe den, vurderer Sport Fyn. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Selvom OB kæmpede for top seks ude mod Horsens, der kæmper for overlevelse, var kampen forbavsende chancefattig. Også selvom OB satsede til sidst.

FODBOLD: I en langgaber af en kamp, spillede OB 0-0 ude mod Horsens.

Fra start bragte Jakob Michelsen lynhurtige Mikkel Hyldegaard, hvilket flere læsere straks jublede over i Sport Fyns kommentarfelter.

Den unge fynbo blev placeret som OB's forreste mand, med Issam Jebali liggende bag sig, der agerede bindeled mellem midtbanen og Hyldegaard, der beskæftigede Horsens-forsvaret med sine hidsige løb, som ingen i AC Horsens trup var i nærheden af at kunne matche.

Se kampens højdepunkter herunder:


Annonce

I midterforsvaret havde Horsens blandt andet den tidligere OB'er Alexander Ludwig, og selvom han og kollegaerne ikke kunne følge med Hyldegaard, viste de dog ved flere lejligheder, at de var fysisk stærkere end ham.

Lige fra kampens begyndelse udmærkede en af OB's andre unge spillere sig. 18-årige Robin Østrøm havde grundet skader igen fået genvalg til startopstillingen. I opspillet søgte Jeppe Tverskov og Alexander Juel Andersen igen og igen Østrøm, der er højrebenet og placeret som venstre back.

Det kunne de også roligt gøre, fordi Østrøm agerede roligt på bolden, var dygtig i opspillet, og på trods af sin uvante position piskede han frem og tilbage på sidelinjen og skar flere gange ind i feltet for at overbefolke det.

Søvndyssende

Første halvleg var ikke bare chancefattig, den tenderede til at være decideret chanceløs. Det lignede til tider en træningskamp.

OB savnede en kriger. Sådan en har OB ellers et fremragende eksemplar af. Han ligner ovenikøbet en viking. Navnet er Janus Drachmann, men til manges overraskelse var han ikke med i truppen.

Sport Fyn fik lusket sig frem til, at han skulle være ude grundet sygdom, hvilket er tæt på umuligt at få bekræftet af klubberne i disse tider, der som oftest svarer tilbage med en påmindelse om GDPR-reglerne.

KAMPEN KORT

Superliga, AC Horsens-OB 0-0

Advarsler: Ryan Johnson Laursen OB (60), Agust Hlynsson ACH (87)

AC Horsens (3-4-1-2) Matej Delac - Malte Kiilerich, Alexander Ludwig, Søren Reese, - Peter Nymann, Bjarke Jacobsen, Hallur Hansson (91. Casper Tengstedt), Jacob Buus (67. Nikolas Dyhr) - Louka Prip (91. Jonas Thorsen) - Lirim Qamili (67. Muamer Brajanac), Nicolai Brock-Madsen (79. Agust Hlynsson)

OB (4-3-3) Oliver Christensen - Ryan Johnson Laursen, Alexander Juel Andersen, Jeppe Tverskov, Robin Østrøm (68. Emmanuel Sabbi - karakter: 4) - Jens Jakob Thomasen (78. Aron Thrandarson), Troels Kløve, Ayo Okosun - Moses Opondo, Issam Jebali (86. Sander Svendsen), Mikkel Hyllegaard (68. Mart Lieder - karakter: 4)

Bedste spillere:
AC Horsens:
Bjarke Jacobsen
OB:
Jens Jakob Thomasen

Dommer: Jens Maae - karakter: 7

Tilskuere: 0

Næste kamp: Søndag 28. februar kl. 14.00, OB - Randers FC.

KARAKTERER TIL OB'ERNE: Oliver Christensen 7 - Ryan Johnson Laursen 02, Alexander Juel Andersen 4, Jeppe Tverskov 4, Robin Østrøm 4 - Jens Jakob Thomasen 7, Troels Kløve 7, Ayo Okosun 4 - Moses Opondo 4, Issam Jebali 4, Mikkel Hyllegaard 7

Annonce

Mere af det samme

Anden halvleg fortsatte i samme tempo som i første halvleg. Efter 55 minutter skete der dog endeligt noget i kampen.

Jens Jakob Thomasen fandt på kanten af feltet Troels Kløve med en fremragende aflevering. Kløve lagde straks bolden tilbage til Moses Opondo, der afsluttede første gang, men lige ind i en i en Horsens-spiller.

Herefter fortsatte OB med at være på bolden. Horsens spillerne virkede underligt passive. Nærmest som i en ishockeykamp beskyttede Horsens målet, mens OB'erne spillede den rundt, ind til Ryan Johnson kom til en skudmulighed, hvor afslutningen dog viste sig at være en anelse forkølet.

Annonce

Michelsen rystede posen

Selvom OB nu havde fået testet Horsens målmand Matej Delač, var der alligevel et stykke vej til de store chancer.

Efter 66 minutter foretog begge hold en række udskiftninger. Horsens valgte blandt andet at pille odenseaneren Jacob Buus ud til fordel for Nikolas Dyhr.

OB gik mere offensivt til værks og skiftede Østrøm og Hyldegaard ud til fordel for Mart Lieder og Emmanuel Sabbi.

Fynboerne spillede nu noget, der mindede om en 4-2-3-1-opstilling, der dog var meget fleksibel. Til gengæld var den markant mere offensiv. Og pludselig lykkedes det også Horsens at komme frem og true OB.

Et indlæg blev sparket ind mellem venner og fjender, hvor Horsens nyindskiftede Muamer Brajanac dukkede op med et hovedstød, der efter noget af en bue endte med at ramme overliggeren. Kampens suverænt største chance.

Annonce

Desperate tider

Når man satser offensivt, koster det som regel defensivt. Det var også tilfældet i denne kamp, hvor Horsens i det 82. minut endnu engang kom til en stor mulighed

Pludselig var kampens momentum tippet over til hjemmeholdet, der skabte flere chancer og var klart farligst

Det var nu desperate tider for OB, der som bekendt jagter en top seks placering. Pludselig støvede Jakob Michelsen angriberen Sander Svendsen af og bragte ham ind på banen og ind i varmen - i hvert fald midlertidigt.

Men heller ikke han kunne løse OB's offensive udfordringer, som der denne søndag var mange af. Kampen endte 0-0. Præcis som senest mod AGF. Dermed hænger OB's drømme om top seks i en meget, meget tynd tråd.

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Efter gigantisk skattekrav: Direktør for krakket olieselskab risikerer konkurskarantæne

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Claus har droppet webshoppen: - Jeg plejer med et glimt i øjet at sige, at der er to ting, man ikke skal finde på nettet: Det er sit instrument og sin livsledsager

Assens For abonnenter

Tidligere Jægerkorps-chef og oberst har slået sig ned på Vestfyn: - Hvis vi ville, kunne vi rende nøgne rundt

Sport

Medie: Eriksen og Brentford er enige om kontrakt

Odense Håndbold For abonnenter

Odense Håndbold leverede en storkamp i Györ - tæt på halvt mirakel i Champions League

Løvkvist: Det er nu Messerschmidt skal fortsætte med at gå, ellers tager helvedet ham

Nordfyn For abonnenter

Succes med individuelle hensyn på plejehjemmet: 79-årige Bodil vælger at få ordnet negle hver 14. dage

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Chefen kalder sine medarbejdere for nørder i alt fra sten og stål til træ og polster - møbelfabrikken Mølballe har vokseværk

Odense

Læser undrede sig over lurende oversvømmelse: Nu må kommunen til pumperne

Hver anden dansker gør intet for at spare på strømmen

Faaborg-Midtfyn

Se video: Først var robotten medvært i Natholdet - Nu skal den sikre hygiejnen på hospitaler i hele verden

Odense For abonnenter

Forhåbentlig er der stille om natten: Politikere har givet grønt lys til byggeri af 20 nye boliger klos op ad kirkegård

Nyborg

Store mængder regn forsinker byggeri af omstridt præstegård: - Vi tager ikke nogen chancer, når det handler om skimmelsvamp

Annonce