Annonce
Indland

Langeskov-virksomhed vil have tre spor: Hydac har startet kontor i Kolding for at holde på medarbejdere

Hydac har tidligere haft besøg af en række prominente navne, fortæller adm. direktør Jens Haugaard og nævner blandt andre prins Henrik, Pernille Rosenkrantz-Theil og Merete Riisager. Foto: Nils Svalebøg

Tid bliver en stadig mere vigtig faktor, og har medarbejderne længere end tre kvarters transportid til arbejdspladsen, er det svært at holde på dem. Af samme grund har Hydac fra Langeskov oprettet kontor i Kolding.

Tid er en vigtig faktor for mange medarbejdere hos Hydac A/S, og et tredje spor ville lette livet for både virksomheden og dens mange pendlende medarbejdere. Det fortæller administrerende direktør Jens Haugaard i forbindelse med finansminister Kristian Jensens besøg hos virksomheden og hos Venstre i Kerteminde.

- Vores erfaring er, at medarbejderne ikke bliver ret længe hos os, hvis de har mere end tre kvarter i transport hver vej. Så bliver man typisk et år eller to. Medarbejderne siger op, fordi de bliver trætte af det, siger Jens Haugaard.

- Vi har en medarbejder fra Kolding, der siger, at det tager mellem tre kvarter og tre timer at køre på arbejde. Det er et godt billede på problemet på motorvejen på Vestfyn.

Direktøren skønner, at kun fem personer i hydraulik-virksomheden bor i Kerteminde Kommune. Resten af de 85 pendler. Togstoppet ved Langeskov hjælper, men det tredje spor er også vigtigt for Hydac, der har haft svært ved at rekruttere pendlere i bil vest for Middelfart.

- Vi har mange historier om, at vores medarbejdere ikke kom hjem fredag aften som planlagt, fordi de sad i kø på motorvejen. Det er årsagen til, at vi har startet et kontor i Kolding nu, så medarbejdere, der bor i det område, kan arbejde nogle dage i Kolding og nogle dage i Langeskov, hvor transportiden er længere. Det gør det nemmere at fastholde medarbejdere, fortæller Jens Haugaard.

- Vil betyde meget

Ministerbesøget skulle dels benyttes til at vise rundt på virksomheden og fortælle om ledelsesstilen og dels til at drøfte udvidelsen af motorvejen.

- Jeg vil gøre ham opmærksom på, hvor værdifuld tid er blevet, så det kan indgå i overvejelserne om det tredje spor. Medmindre han kan lave om på den belastning, der er på vejene, vil det være oplagt at prøve at få lavet et tredje spor relativt hurtigt, fordi det betyder så meget, lød det fra Jens Haugaard.

Hvad er dine forventninger til besøget?

- Jeg forventer ikke, at der kommer en handling lige bagefter. Alt andet lige tror jeg, han (finansministeren, red.) lytter mere til partifæller end andre. Så i den kontekst kan det godt være, vi kan få skubbet ham en smule. Det er sådan med demokrati, at man nogle gange skal sige noget rigtig mange gange, før der sker noget.

Annonce
Odense For abonnenter

16-årig dømt for knivstikkeri under bestyrelsesmøde: - Jeg tænkte bare "Nu skal jeg vise ham"

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Kendt fynsk bryggeri får ekstra regning på flere millioner kroner - kan give prisstigninger: - Så må vi se om kunderne vil købe det

Nyborg For abonnenter

Godsejerfruen, der voksede op på Christiania: Clara Rosenkrantz inviterer indenfor i privaten på Glorup Gods

Erhverv

Pakkerne bugner hos tankstation: Kom og hent jeres pakker, lyder nødråbet

Fyn

Demonstration lige midt i julehyggen: - Vi har fået nok

Så nemt er det at købe ulovligt fyrværkeri på nettet: - Det kan rive både arme og ben af, hvis noget går galt

Navne For abonnenter

Dødsfald: Jørgen var kørt træt - og kort tid efter gav Grethe op

Kultur For abonnenter

Jeppe har kendt sorgen siden han var barn: - Det smerter mig, at så mange ikke kan få hjælp til at håndtere det

Odense

Klart svar fra politiet efter gennemgang af overvågning: Bilist var skyld i letbaneuheld

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Fyn

Lidt lys i vintermørket: Lille fald i coronasmitten i fire fynske kommuner

Assens For abonnenter

Farverig SF'er forlader politik helt efter internt opgør i partiet: - Det er slut - nu skal jeg passe katte

Fyn

Værs'go at trække op i ærmet: Nu kan vi alle blive corona-vaccinatører - også den praktiserende læge

Annonce