Annonce
Kerteminde

Langeskov: Tag madpakken med ud i Urup Dam

Urup Dam frister nu med tre kilometer farbar sti lige til at gå ud på og nyde den helt specielle natur. Her der det kommunens biolog Martin Køhl Søholm, der er gået i forveujen. Foto: Robert Wengler

Tre kilometer sti er nu klar til, at gæsterne kan begive sig ud på gåtur igennem og omkring det smukke naturområde. Der er opstillet borde og bænke flere steder.

Langeskov: Urup Dam er et af kommunens allersmukkeste naturområder, og nu kan alle og enhver komme ud og beundre det med egne øjne.

Efter flere års arbejde med naturgenopretning og senest med at etablere en farbar sti, er alting nu klar til at tage imod publikum.

- Vi er nu færdige med stien, der fører igennem og omkring selve mosen. Stien er anlagt sådan, at man kan benytte den hele året rundt, for der er lagt spang (primitiv gangbro, red.) over de mest våde områder. Man behøver ikke engang have gummistøvler på. Et par vandrestøvler er nok, fortæller Martin Køhl Søholm, biolog ved Kerteminde Kommune.

- Og flere steder undervejs har vi opstillet borde og bænke, så folk kan tage en pause med kaffe- eller madkurven og bare sidde og nyde naturen.

I foråret er det især de sjældne orkideer, mosen har at friste med. På denne årstid er der efterårsfarverne, man især skal nyde, og fuglelivet - man kan endda være så heldig, at der kommer en rørhøg forbi. Desuden kan man beundre de store Murrey Grey køer, også kendt som Urup Dam Oksen, der går og laver naturpleje i området.

- Og så er det nye, store vårområde ved siden af Urup Dam helt fyldt med vand, og med gæs, svarer og vadefugle, så det er en god ide at tage kikkerten med, anbefaler Martin Køhl Søholm.

EU har skudt mange penge i naturprojektet, og de skal derfor have en rapport om resultaterne. Til det formål er der opstillet en elektronisk tæller, der registrerer, hvor mange, der går tur i mosen.

Annonce
Middelfart For abonnenter

Voldsomt forurenet fabriksgrund uden ejere undrer René: - Jeg tænker, at det ikke kan passe, at det skal overses det her

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Søndagens coronatal: 353 nye smittede det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Årets bedste - Odense-restaurant vinder igen: Ingen gør det bedre end Michelle og Jakob

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Blev landskendt for at drikke sit eget tis for åben skærm: Nu kaster 33-årige Camilla sig ud på en vanvittig rejse

Kerteminde

Efter 25 år blev Martin fyret på avisen: Nu nyder han solopgangene fra sit nye rullende kontor

Erhverv

Efter lang forsinkelse: Fynsk fibernet bliver langsomt åbnet for konkurrenter

Erhverv

266 rækkehuse på vej ved eventyrdigters store skov: - Det går rimelig tjept

Danmark

Søndagens coronatal: 353 nye smittede det seneste døgn

Assens For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Assens

Hvem skal passe farmor

Plejehjem fik nok af konflikter med pårørende: Nu smitter det gode samarbejde af på alt andet - også sygefraværet

Tyskland

Live: Tysk valgresultat skaber glæde hos både S og V i Danmark

Erhverv

Hos Aktiedysten kan du risikofrit satse på den næste aktieraket: Nu går virksomheden efter at blive en international platform

Odense For abonnenter

Undgik konkurs med fiktive flytninger: Entreprenør-ægtepar mødt med stort millionkrav

Fyn

Skoledag uden skideballer: Fyn kan muligvis også få skoler uden skældud til eleverne

Annonce