Annonce
Kerteminde

Langeskov Lokalhistoriske Arkiv lukker i Jernbanegade

- Et kulturcenter lukker i bymidten, og vi håber på noget nyt opstår på fortidens solide fundament, lyder det fra det lokalhistoriske arkiv. PR-foto
Arkivet og biblioteket bliver adskilt og kommer til at bo i hver sin ende af Langeskovhallerne.
Annonce

Langeskov: Langeskov Lokalhistoriske Arkiv lukker ned ved årets slutning og flytter til Langeskov Park, lyder det i en pressemeddelelse.

- Vi flytter sammen med Biblioteket til nye lokaler på Langeskov Park - en æra i bymidten er slut, oplyser Langeskov Lokalhistoriske Arkiv.

Arkivet blev til som Langeskov Kommunes Lokalhistoriske Arkiv tilbage til den 9. august 1972, vedtaget og godkendt af kommunalbestyrelsen i Langeskov Kommune.

Arkivet fik til huse i biblioteket i Jernbanegade, og den første arkivar var bibliotekar Finn Sanderlund. Vedtægterne ændres i 16. december 1981 og 16. december 1991.

Her vedtager Langeskov kommunalbestyrelse at Langeskov Kommunes Lokalhistoriske Arkiv er en afdeling under Langeskov kommunes Biblioteksvæsen, og biblioteksudvalget blev arkivets styrelse. Vedtægterne åbnede mulighed for oprettelsen af en støtteforening, og Langeskov Kommunes Lokalhistoriske Forening blev stiftet på generalforsamlingen 7. november 1990.

Annonce

Flytning med vemod

- Det er med stort vemod, vi forlader Jernbanegade 14 i bymidten af Langeskov, her har vi op gennem årene været mindre synlige, det kan skyldes, at vores liv har været i en kælder, men opbakningen til foreningen har gennem årene været stor. Vi er gennem årene hjulpet af biblioteket, da de har haft en bred åbningstid.

- De har været gode til at tage imod for os. Vi gemmer fortiden fra Marslev, Birkende og Rønninge sogne i fremtiden. Nu bliver vi adskilt og vi kommer til at bo i hver sin ende af Langeskovhallerne. Et kulturcenter lukker i bymidten, og vi håber på noget nyt opstår på fortidens solide fundament, lyder det fra det lokalhistoriske arkiv.

Annonce
Annonce
OB

Michelsen efter nederlag: - Det var fortjent

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mad og drikke

Frankrig, vi ses igen

OB

Kampen minut for minut: OB tabte til Randers i den første kamp om Europa League-kvalifikation

Annonce