Annonce
Kerteminde

Langeskov Kræmmermarked mangler omkring 100 vagter: - Lige pludselig skal folk jo også til konfirmationer, bryllupper og fødselsdage

Efter et års pause er Langeskov Kræmmermarked tilbage i Granskoven i Langeskov. Arkivfoto: Mille Tindal Thomsen
I weekenden fra 17. - 19. september er der igen Langeskov Kræmmermarked, og da der i år skal betales entré ved indgangen til markedspladsen, er der behov for flere frivillige hænder.

Langeskov: - Vi så hinanden i øjnene og sagde, at hvis vi trykker på startknappen, trykker vi den også helt i bund. Nu skal der arbejdes stærkt og hurtigt, for vi plejer jo allerede at være et godt stykke fremme med planlægningen allerede nu.

Sådan sagde formand for Langeskov Borgerforening, Thomas Folleraas, i juni, da han kunne fortælle, at Langeskov Kræmmermarked efter et års pause - på grund af corona-restriktionerne - vender tilbage i år.

Derfor er der mange, der har haft "Langeskov Kræmmermarked" stående i kalenderen i weekenden fra 17. - 19. september - tre dage med musik, handel og underholdning.

Annonce

Tommy Junge Hansen, der er næstformand i Langeskov Borgerforening, fortæller, at Langeskov Kræmmermarked vil være, som det plejer, og så alligevel ikke helt, for der er en ændring, som også har delt vandene lidt på de sociale medier.

Fastholder entré

Da Langeskov Borgerforening i sommer besluttede, at kræmmermarkedet vendte retur, blev det også besluttet, at kræmmerpladsen blev hegnet ind, og at der skulle betales entré på 40 kroner - ved indgangen. Billetten skal gælde hele weekenden. Til gengæld blev parkeringsafgiften sløjfet.

Nu har vi taget beslutningen, så det holder vi fast i. Der vil altid være nogle, som ikke synes, at det er en god idé, når der sker ændringer, og det er selvfølgelig også en relativ stor ændring - især for de lokale.

På den måde blev det lettere for de frivillige bag kræmmermarkedet at holde styr på, hvor mange, der var lukket ind på pladsen. For i sommer gjaldt corona-restriktionerne stadig.

Fra 10. september er restriktionerne ophævet, men borgerforeningen fastholder stadig, at pladsen er hegnet ind, og der skal købes en billet for at komme ind.

- Nu har vi taget beslutningen, så det holder vi fast i. Der vil altid være nogle, som ikke synes, at det er en god idé, når der sker ændringer, og det er selvfølgelig også en relativ stor ændring - især for de lokale, fastslår Tommy Junge Hansen.

- Når man laver sådan noget om, er det bare ikke superhamrende nemt at lave det om igen. Det giver os også nogle ekstra omkostninger at hegne pladsen ind. Det er ikke gratis, pointerer næstformanden.

- Vi har også sat en masse i gang, og det vil vi simpelthen ikke stoppe, for det tager også tid at lave det om.

Annonce

Vil du være vagt?

Når pladsen skal hegnes ind, kræver det også nogle ekstra vagter, som kan stå ved indgangen, og Langeskov Kræmmermarked mangler vagterne.

- Vi er ramt af, at der er nogle, der sidste år har fundet ud af, at det var meget rart, at de ikke skulle op og stå på markedet, fordi der ikke var noget marked. Jeg tror også, at der er nogle, der stadig har en coronafrygt.

- Lige pludselig skal folk jo også til konfirmationer, bryllupper og fødselsdage, som er blevet skubbet. Vi er også selv ramt af det i bestyrelsen. Så det kommer jo ikke bag på os, pointerer Tommy Junge Hansen og fortæller, at der er mangel på omkring 100 mennesker, der vil stå vagt.

Hvis man tager en vagt, er man også med til at støtte lokalsamfundet og foreningslivet, fastslår han.

Hvis du vil give en hånd med ved Langeskov Kræmmermarked, opfordres du til at tage kontakt til Karsten Leth Andersen på telefon 40520571.

Kravet er blot, at du er over 18 år.

Annonce
Middelfart For abonnenter

Opretter 200 ekstra stillinger i år: Vild vækst i milliardkoncern trækker nye familier til Fyn

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: Antallet af indlagte falder med 14

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Kæmpe løft af ældreplejen i Odense: Se hvordan nattens budgetkamp faldt ud

Odense For abonnenter

Scootere og store biler kører til og fra kolonihaver sent om aftenen: - De er der næppe for at klippe hæk

Fyn

Se pressemødet: Politikerne præsenterede Odenses budget

Odense For abonnenter

Byvandreren: - Banegårdspladsen er ikke det bedste at vise frem til nye gæster i byen

Hvem skal passe farmor

Talende dukker, virtual reality og videoproduktion: Ny sosu-uddannelse med fokus på teknologi skal få flere i faget

Danmark

Torsdagens coronatal: Antallet af indlagte falder med 14

Debat

Man bærer på et stort ansvar

Kerteminde

Ivalos handicapcykel fundet hos mand i Odense: - Ih, er tyven kommet med den?

Kultur For abonnenter

TV-klumme: Ud med taberne - vi gider dem ikke på tv

OB

Opondo har sjældent spillet hele kampe, men vokser nu: Moses har mast sig ind med mental styrke

Erhverv For abonnenter

Byggematerialerne er steget markant og håndværkerne har for travlt: Vejomlægning bliver mere end 1,5 mio. kroner dyrere end forventet

Odense

I nat landede forliget: Stort byrådsflertal sender markant millionbeløb til Odenses pressede ældrepleje

Annonce