Annonce
Kerteminde

Langeskov Kræmmermarked er aflyst: Lokale foreninger mister 200.000 kroner

I 2021 holder borgerforeningen kræmmermarked 17-19. september. Foto: Katrine Becher Damkjær
- Vi kan jo ikke stå og spritte hænderne af på alle vores gæster, fortæller formand for Langeskov Borgerforening, Thomas Folleraas.
Annonce

Langeskov: Langeskov Borgerforening håbede til det sidste, men valgte i weekenden at aflyse Langeskov Kræmmermarked til september.

- Det har ikke været muligt at få nogle retningslinjer, der gør, at vi kan afholde kræmmermarkedet, og vi nærmer os nogle deadlines for bestilling af varer og endelig bekræftelse på materiel, fortæller formand for Langeskov Borgerforening, Thomas Overgaard Folleraas.

- Derfor var vi nødt til at sætte os sammen og se hinanden i øjnene. Hvad er vores mavefornemmelse? Tror vi, at der må være mere end 200 mennesker samlet til september, og kan vi gøre det på en betryggende måde.


- Virologerne snakker jo om, at der er risiko for de her superspredere, hvis man samles i alt for store grupper.

Thomas Folleraas


Efter nøje overvejelse valgte bestyrelsen at aflyse kræmmermarkedet.

- Virologerne snakker jo om, at der er risiko for de her superspredere, hvis man samles i alt for store grupper, og vi vil jo ikke være med til, at der kunne ske et smitteudbrud på kræmmermarkedet, siger Thomas Folleraas.

Annonce

Der er lagt til side i de gode år

Aflysningen betyder, at Langeskov Borgerforening kommer ud af 2020 med et tab. Kræmmere, leverandører og musikere har dog vist stor forståelse for situationen. Eksempelvis har det været muligt at flytte flere af de kontrakter, der er indgået med musikerne til næste år.

- Vi har ikke gjort boet op. Heldigvis har der har været nogle, der har været gode til at ligge til side i de rigtigt gode år, så vi har lidt at bruge af, og så må vi se, om regeringen vil give noget støtte til kræmmermarkederne. Det kan man da håbe på, siger Thomas Folleraas.

Værre er det for de lokale foreninger, der hvert år sender omkring 500 frivillige til kræmmermarkedet.

- Vi giver hvert år omkring 200.000 kroner til de lokale foreninger som aflønning for det frivillige arbejder. Den indtægt går de glip af, det er rigtigt synd.

Kommer aflysningen i år til, at betyde noget for kræmmermarkedet i 2021?

- Det tror jeg, det gør. Jeg tror alle byfester, og kræmmermarkeder vil få nogle nye retningslinjer, så det bliver ikke helt, som det plejer. Vi må jo vente og se. Men vi kan jo ikke stå og spritte hænderne af på alle vores gæster, fortæller Thomas Folleraas.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Udland

Tidligere Fyens-journalist tæt på eksplosion: Det ser ud, som om der var placeret bomber overalt

Danmark

Søren Brostrøm øjner smittens skyer over efteråret - og en fremtid med mere hygiejne

Annonce