Annonce
Kerteminde

Langeskov Kræmmermarked bliver 30 år

Langeskov Kræmmermarked er klar til at fejre jubilæum. Pressebillede
Gratis sildebord, linedansere i pauserne, masser af gode tilbud og musik i en uendelighed byder Langeskov Kræmmermarked på i jubilæumsåret.

Langeskov: Når borgerforeningen i Langeskov fredag 20. september lukker de første gæster ind på Langeskov Kræmmermarked, er det 30. gang det sker. Markedet lukker søndag 22. september

Er man på jagt efter gode kræmmerfund, så er Langeskov Kræmmermarked stedet at besøge. Markedets mange udskænkningstelte har igen i år hentet musikere ind fra alle egne af landet.

Fredag byder på rockmusik i bedste Volbeat ”Tributestil”, når Guitar Rebels indtager scenen i Markedsteltet. Hvis der i stedet ønskes en mere stille start på de tre dages fest, kan man starte i Bar Syd, hvor Peter Pahnzen spiller de gode sange, alle kan synge med på.

Områdets linedanceklubber har lovet at holde dansegulvet varmt med opvisning i Saloonen, når der ikke spilles countrymusik på scenen. Saloonen byder i år velkommen til blandt andre Nanna Larsen and The Mulligans, Birger Steiwer og AJ & the Dirty cowboys.

Kræmmerkroens bænke bliver med garanti fyldt, når Gasoline vender tilbage, og Keinstein giver den fuld knald søndag eftermiddag.

Markedets største telt, Markedsteltet, lægger lørdag borde til et gratis sildebord, og om eftermiddagen er der mulighed for, at de kreative sjæle kan slippe kreativiteten løs ud i bagekunsten i en lagkagekonkurrence i Bar Syd. De tre dommere er faglærer og konditor fra Kold College Pia Grønnegaard, Kirsten Thur fra den Store Bage dyst og Sven Rinken bestyrelsesmedlem i Kokkeforeningen.

Søndagen starter med markedsgudstjeneste. Søndag vil også være dagen, hvor børnene endnu engang bringes i fokus. Her besøger de altid populære Paw Patrols markedet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Annonce