Annonce
Kerteminde

Langeskov: IC-toget glemmer at standse

Siden der kom IC-timedrift på Langeskov Station søndag den 11. december, har lokoførerne glemt at standse toget cirka fem gange. Arkivfoto

Siden Langeskov Station fik IC-tog i timedrift, har lokoførerne glemt at standse på stationen cirka fem gange. Talsperson for Østfyns Pendlerklub er i dialog med DSB og tror på, at problemet vil aftage med tiden.

Langeskov: Siden søndag den 11. december har IC-toget skulle stoppe på Langeskov Station en gang i timen. Men det er tilsyneladende ikke helt nemt for lokoførerne at vænne sig til, for cirka fem gange har passagerer måtte se toget suse forbi og videre til Nyborg eller Odense.

- Selvom det forhåbentlig kun er en kort indkøringsperiode, så er det hamrende frustrerende og enormt ærgerligt, siger Anne Fiber, talsperson for Østfyns Pendlerklub, der dagligt er i dialog med DSB om, hvordan problemet kan blive løst snarest.

- Men det er trods alt en halv og ikke en hel time, man bagefter skal vente, fortsætter hun.

Der er en fast aftale om, at når og hvis lokoføreren overser standsningen, stopper næste IC-tog ekstraordinært i Langeskov, og derfor skal passagerer vente fra minuttallet 28 til 58.

Annonce

Et spørgsmål om rutine

Det er menneskelig fejl, der er årsagen til de manglende standsninger: Lokoførerne glemmer det, fordi de ikke er vant til at stoppe i Langeskov.

- Det er ikke de samme lokoførere som fra de tidligere regionaltog. Det er ligesom, når man selv kører bil, kan man glemme en afkørsel på motorvejen, forklarer Anne Fiber.

Der er heller ikke noget signal på stationen, der indikerer standsning, fordi stationen er et trinbræt.

- Banedanmark skal have et helt nyt signalsystem over hele landet, så det er ikke realistisk at Langeskov får et nu.

Anne Fiber håber ikke, at det skræmmer folk fra at tage toget.

- Nu er har vi ventet så længe, så jeg håber, folk vil tage toget for at vise, at det var den rigtige beslutning, at vi skal have IC-timedrift.

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Mai-Britt skal ikke længere holde vejret af nervøsitet: To år efter politiker-løfte er vakkelvornt vippeleje omsider blevet fikset

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Frygteligt, grotesk og helt vanvittigt: Folketinget kræves på banen i sag om 'betongulv' i skovbund

Fyn For abonnenter

Nyborg-rektor kæmper for opholdstilladelse til syrisk elev: - Jeg tror på Aya, når hun siger, hun er i fare

Annonce