Annonce
Kerteminde

Langeskov: Eks-borgmesterkandidat overvejer politisk comeback

Han har løbet 26 marathonløb, men holdt kun til 34 dage på den lokalpolitiske scene.

- Nogen gange må man træde ud på isen for at se, om den kan bære, fortæller Thomas Lindevang, eks-borgmesterkandidat for Borgerlisten i Kerteminde.

Langeskov: Han er vant til at være godt forberedt. At træne fokuseret og presse kroppen til det yderste for at nå til målstregen. Det meste af sit 43-årige liv har han dyrket sport. Håndbold, fodbold, løb og cykling.
Han har gennemført 26 maratonløb og snører stadig løbeskoene flere gange om ugen for at tage turen omkring Frydenlund Sø på stisystemet, der omgiver det sydlige Langeskov. Fredag den 28. oktober 2016 måtte Thomas Lindevang dog for første gang i sit liv kaste håndklædet i ringen og forlade en arena, før slutfløjtet havde lydt. Efter bare 34 dage som borgmesterkandidat for Borgerlisten i Kerteminde og med kun et år til kommunalvalget, valgte han at trække sit kandidatur "på grund af manglende opbakning," som han dengang formulerede i en pressemeddelelse. Først i dag er han klar til at fortælle om sin beslutning. Vi sidder i familiens nybyggede parcelhus i udkanten af byen.

- Det var en kamp for egen personlig vinding ? for at få magt ? på min bekostning.
Thomas Lindevang om den dag, partifællerne Lars Bo Jensen, Sonja Rasmussen og Dorte Kempf vendte ham ryggen.

- Der har været for meget anarki i Borgerlisten. Det er vigtigt, at det hold, man samler, spiller sammen som et hold, og at man lytter til, hvad træneren siger. Hvis alle skyder på mål på samme tid, kikser det. Det gælder i øvrigt også i et byråd, fortæller Thomas Lindevang.Foto: Kim Rune

Forstår deres motiver

Roen har sænket sig, efter parrets to børn på et og tre år er afleveret i daginstitution. Han har taget fri fra jobbet som sponsorkonsulent i OB, og der er god tid til eftertanken:
- Det var tydeligt for mig, at de ønskede et dramatisk opgør. De kunne jo bare have sagt det, så havde jeg sagt: Fint, værsgo! Jeg vil ikke stå i vejen for Borgerlistens udvikling på grund af det her. Men det var en kamp for egen personlig vinding - for at få magt - på min bekostning, fortæller Thomas Lindevang og henviser til de uenigheder om havneudviklingen i Kerteminde, der - samme fredag - fik hans tre tidligere partifæller Lars Bo Jensen, Sonja Rasmussen og Dorte Kempf til at forlade partiet og melde sig ind i Kertemindelisten.
- Jeg kunne mærke, der ikke længere var opbakning i gruppen og trak mig af hensyn til listen og for at give plads til de personer, der var tilbage, fortæller han i dag.Han forstår deres motiver og bærer intet personligt nag.
- Jeg er da blevet advaret mod at gå ind i det her arbejde, men nogen gange må man også bare prøve at træde ud på isen og se, om den kan bære. Det kunne den så ikke her. Det er da aldrig sjovt, når ens nærmeste allierede vender én ryggen uden varsel, siger han.

Annonce

Aldrig mere politik

Thomas Lindevang er ingen garvet politiker. Han lod sig i 2013 overtale til at "gå på plakaten" for Sonja Rasmussen. Det lykkedes ikke at generobre borgmesterposten. Han arbejdede i periferien, i bestyrelsen og da partiet denne gang skulle finde egnede borgmesterkandidater lod han sig endnu en gang overtale.
- Jeg kunne mærke en massiv opbakning omkring mig, fortæller han.Opbakningen fra baglandet er der stadig, fortæller han.Og selvom han flere gange siden det dramatiske byrådsmøde tilbage i oktober har tænkt "aldrig mere politik," overvejer Thomas Lindevang i øjeblikket sit politiske engagement.
- Jeg opfatter det, der skete, lidt som en krampe ved de 27 kilometer. Jeg har jo nogle kilometer endnu. Hvordan de skal løbes, har jeg ikke besluttet mig for. Sådan er det også med et maratonløb. Skal jeg stoppe nu og få pusten eller løbe videre?En ting er han dog overbevist om:
- Der har været for meget anarki i Borgerlisten. Det er vigtigt, at det hold, man samler, spiller sammen som et hold, og at man lytter til, hvad træneren siger. Hvis alle skyder på mål på samme tid, kikser det. Det samme gælder for øvrigt i byrådet, siger Thomas Lindevang.Borgerlisten Kerteminde afholder ekstraordinær generalforsamling den 1. december i Langeskov Hallerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
OB

Det klædte OB igen at overfalde modstanderen

Annonce