Annonce
Odense

Langesøstien lukker i et halvt år: Men Eventyrløbet får lov at løbe

Det er denne strækning der lukker i et halvt år. Grafik: Odense Kommune
Arbejde med at håndtere regnvand fra Gartnerbyen lukker en del af Langesøstien frem til oktober. De 13.000 eventyrløbere, får dog lov at løbe igennem en enkelt dag.

Det er en af de helt store indfaldsveje for tohjulede pendlere, der nu lukker i over et halvt år. Lige efter påske lukkes Langesøstien fra Stadionvej og til Rugrådsvej på grund af større anlægsprojekter, som Odense Kommune og Vandcenter Syd skal udføre langs med den såkaldte supercykelsti. Projekterne handler om at håndtere regnvand og skabe adgang til og fra Gartnerbyen. Arbejdet betyder, at Langesøstien lukkes fra uge 17 og helt frem til efterårsferien i oktober (uge 42).

Når stien lukker skal cyklisterne ud på en omkørsel og det bliver der skiltet med i området.

Omkørselsruten er fastlagt i samarbejde med Odense Kommune og Fyns Politi med særligt fokus på ”Sikker skolevej” for de mange, der bruger stien til og fra skole.

Vandcenter Syds projekt går ud på at omdanne renden langs med Langesøstien til et regnvandsbassin, der skal opmagasinere og rense regnvandet fra Gartnerbyen, der lige nu skyder op lige ved siden af stien på det gamle Gasa-område. Vandet vil derefter løbe ud i Bolbro Rende.

Odense Kommunes del af projekt er at etablere stiforbindelser fra det nye boligområde i Gartnerbyen til Langesøstien og Middelfartvej. Der bliver lavet adgang med trapper og asfalterede cykelstiramper.

Annonce

Eventyrløbet får hul igennem

Nogle af dem, der har kigget særligt interesseret på planerne er Eventyrløbet, der den 30. maj skal have op mod 13.000 løbere gennem lige netop den strækning, der er lukket. Men det er der taget højde for, fortæller Henrik Lund fra Eventyrløbet.

For lige netop den dag bliver det muligt at få hul igennem, så løberne kan tage den sædvanlige fem kilometerrute, med Langesøstien som den sidste kilometer. Det kan være at løberne skal løbe på grus en del af stykket, men den skulle være farbar. For dem der løber 10 kilometerrute, får arbejdet ingen betydning.

Vil man vide mere om projektet kan man læse mere på vandcenter.dk/langesostien.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tal højt om psykisk sygdom

Der bliver malet sådan et billede af os psykisk syge som nogle vildt farlige kriminelle, der går og stikker folk ned. Men langt størstedelen af os har bare nogle andre udfordringer end andre, og det går værst ud over os selv", sagde 41-årige Michael Hansen til avisen tidligere på ugen. Deri har Michael Hansen ret: Psykisk sygdom er først og fremmest en belastning for den syge, ikke for omgivelserne. Alligevel bliver mennesker med psykiske sygdomme ofte betragtet med mistænksomhed eller direkte frygt af andre mennesker. For de fleste af os har lettere ved at forholde os til et brækket ben end et brækket sind. Sådan behøver det imidlertid ikke være. Hvis vi hver især lærer mere om psykiske sygdomme, kan vi få lagt noget af den unødvendige frygt bag os. Derfor er det godt og nødvendigt, at Michael Hansen og andre som han taler højt om deres sygdom og diagnoser, så vi kan få nuanceret vores syn på psykiatriske sygdomme. Michael Hansen lider af såkaldt paranoid skizofreni, en af de sværeste psykiske lidelser, der findes; en lidelse, som kun ganske få promille af danskerne lider af, og derfor en lidelse som kun ganske få af os kommer til at stifte bekendtskab med i vores liv. Selv om sygdommen er udstyret med et mystisk, endda et nærmest ildevarslende navn, er Michael Hansen imidlertid hverken mere eller mindre farlig for sine omgivelser end dig og mig. Michael Hansen er kort sagt et menneske som os. Og han skal betragtes som sådan; han skal ikke betragtes som potentiel morder. Statistikken er smerteligt tydelig: Langt hovedparten af landets psykisk syge bliver mødt med fordomme, når de taler om deres sygdom. Derfor har fire ud af fem psykisk syge undveget kontakt med andre mennesker, og tre ud af fem har afholdt sig fra at søge uddannelser eller lignende. Det er deprimerende tal. Derfor er der brug for, at Michael Hansen og endnu flere psykisk syge med ham får modet til at tale højt om deres sygdom og til at forklare, hvad den går ud på. Samtidig er der brug for, at vi, der ikke har en psykiatrisk diagnose, har modet til at lytte og forstå. Så tal højt. Det hjælper.

Annonce