Annonce
Odense

Langesøstien lukker i et halvt år: Men Eventyrløbet får lov at løbe

Det er denne strækning der lukker i et halvt år. Grafik: Odense Kommune
Arbejde med at håndtere regnvand fra Gartnerbyen lukker en del af Langesøstien frem til oktober. De 13.000 eventyrløbere, får dog lov at løbe igennem en enkelt dag.

Det er en af de helt store indfaldsveje for tohjulede pendlere, der nu lukker i over et halvt år. Lige efter påske lukkes Langesøstien fra Stadionvej og til Rugrådsvej på grund af større anlægsprojekter, som Odense Kommune og Vandcenter Syd skal udføre langs med den såkaldte supercykelsti. Projekterne handler om at håndtere regnvand og skabe adgang til og fra Gartnerbyen. Arbejdet betyder, at Langesøstien lukkes fra uge 17 og helt frem til efterårsferien i oktober (uge 42).

Når stien lukker skal cyklisterne ud på en omkørsel og det bliver der skiltet med i området.

Omkørselsruten er fastlagt i samarbejde med Odense Kommune og Fyns Politi med særligt fokus på ”Sikker skolevej” for de mange, der bruger stien til og fra skole.

Vandcenter Syds projekt går ud på at omdanne renden langs med Langesøstien til et regnvandsbassin, der skal opmagasinere og rense regnvandet fra Gartnerbyen, der lige nu skyder op lige ved siden af stien på det gamle Gasa-område. Vandet vil derefter løbe ud i Bolbro Rende.

Odense Kommunes del af projekt er at etablere stiforbindelser fra det nye boligområde i Gartnerbyen til Langesøstien og Middelfartvej. Der bliver lavet adgang med trapper og asfalterede cykelstiramper.

Annonce

Eventyrløbet får hul igennem

Nogle af dem, der har kigget særligt interesseret på planerne er Eventyrløbet, der den 30. maj skal have op mod 13.000 løbere gennem lige netop den strækning, der er lukket. Men det er der taget højde for, fortæller Henrik Lund fra Eventyrløbet.

For lige netop den dag bliver det muligt at få hul igennem, så løberne kan tage den sædvanlige fem kilometerrute, med Langesøstien som den sidste kilometer. Det kan være at løberne skal løbe på grus en del af stykket, men den skulle være farbar. For dem der løber 10 kilometerrute, får arbejdet ingen betydning.

Vil man vide mere om projektet kan man læse mere på vandcenter.dk/langesostien.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ole Maare-sagen: Skandaløs optræden af advokat

Fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat blev ikke stiftet for at yde bistand til advokatfirmaer, der er på randen af konkurs. Tværtimod: Fonden blev grundlagt for at støtte forskning, blinde, handicappede og kronisk syge. Derfor er det skandaløst, at fondens midler ikke er blevet anvendt til de nævnte formål, men i stedet i overvejende grad er blevet anvendt til at betale regninger til det nu krakkede advokatfirma Maare Advokatanpartsselskab, som den kendte advokat Ole Maare stod bag. Der er tillige stærkt kritisabelt, at der er foretaget et antal ulovlige dispositioner i fonden, sådan som fondens revisor har påpeget, og sådan som avisen har beskrevet det de seneste dage. Disse forhold er nu - helt berettiget - ved at blive undersøgt af Erhvervsstyrelsen. Det er i skrivende stund uklart, hvornår Erhvervsstyrelsens juridiske gennemgang af sagen er afsluttet, men man kan allerede nu med sindsro konstatere, at Maare Advokatanpartsselskab har optrådt amoralsk i sagen. For en fondsformand skal ikke bruge en fonds pengetank som malkeko, og en fondsformand bør ikke både bestyre en fond og samtidig modtage store millionbeløb for at administrere fonden, sådan som Ole Maare har gjort i den konkrete sag. Det er imidlertid en realitet, at Ole Maare i sin egenskab af advokat med den ene hånd har udskrevet dyre advokatregninger til fonden og i sin egenskab af fondsformand med den anden hånd godkendt de samme regninger i fondsbestyrelsen - i øvrigt sammen med en af sine egne ansatte, som var blevet indsat i fondens bestyrelse. Det er helt utilstedeligt. Og skandaløst. Og forbløffende skamløst. Ole Maare har igennem et langt advokatliv været i berøring med masser af mennesker i Odense og omegn. Nu har han med denne sag helt egenhændigt sværtet sit eget navn til. Derfor er sagen skidt for Ole Maare, for fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat - og ikke mindst for alle de mennesker, som fondens millioner kunne være kommet til gavn.

Odense For abonnenter

Veteranhjem vidste intet om ulovligt tilskud fra fond: - Det er en møgærgerlig situation

Annonce