Annonce
Nordfyn

Langesø-blæsere er landets bedste

Langesøegnens Jagthornslaug består mest af mænd, men der er også et par kvindelige musikere. Det var ikke alle medlemmer, der var til stede ved Langesø Slot i forbindelse med fotograferingen. Foto: Thomas Gregersen
Langesøegnens Jagthornslaug tog guldet med hjem fra DM i Nibe.

Nordfyn: Jagthornets gjaldende sekstonede genlyd mellem skovens træer har altid været en stemningsfuld måde at følge med i jagtens afvikling, men det gamle signalinstrument har i en årrække været i tilbagegang hos de yngre generationer af jagtinteresserede.

I dag er det lettere at gribe mobiltelefonen og spare de mange svære timers trutte-træning.

Langesøegnens Jagthornslaug har i de seneste fem år ligget mellem de dygtigste i landets mesterrække, og ved det netop afholdte DM gik de hele vejen.

Jagthornsblæseren kan for eksempel fortælle, når jagten går i gang, når den er færdig, eller når hundene må slippes løs. Hornet er også med til at blæse de specielle fanfarer for hvert enkelt type vildt på paraden.

Danmarksmesterskaberne blev blæst i parken på Lundbæk Landbrugsskole ved Nibe, og at holdet fra Nordfyn strøg uden om konkurrenterne og helt til tops i gruppernes mesterklasse kom som lidt af en overraskelse.

- Det er niende gang Langesøegnens Jagthornslaug deltager i konkurrencen. I alt deltog der 244 jagthornsblæsere ved mesterskabet, så vi er selvfølgelig stolte over at vinde i den sværeste række, fortæller Helle Maimburg fra lauget.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kom nu, Mette F.: Hold dit løfte

Det er godt, at regeringen og Kommunernes Landsforening i sidste måned blev enige om en ny økonomisk aftale, der tilfører 2,2 milliarder kroner ekstra til kommunerne i 2020. Det er også fint, at den socialdemokratiske regering i begyndelsen af denne uge sendte millioner af kroner ud til en række af landets vanskeligt stillede kommuner. Og dejligt, at man desforuden har besluttet at sløjfe det rigide omprioriteringsbidrag. De mange skattemillioner, som regeringen har drysset ud med mild hånd i den seneste tid, ændrer imidlertid ikke på, at der er noget rivravruskende galt i Danmark, som Faaborg-Midtfyn Kommunes borgmester, Hans Stavnsager, formulerede det på et byrådsmøde tidligere på ugen. For der er stadig uhyre store forskelle på den service, som landets rige og fattige kommuner tilbyder deres borgere. Derfor er det påtrængende, at regeringen får gennemført en ny udligningsreform. Den nuværende socialdemokratiske regering har varslet, at det vil ske, men det gjorde den foregående Venstre-ledede regering såmænd også – uden at det skete. Derfor er det tilsyneladende nødvendigt at holde statsminister Mette Frederiksen, finansminister Nikolai Wammen, social- og indenrigsminister Astrid Krag og alle andre ansvarlige ministre fast på, at der skal ske ændringer i udligningen mellem kommunerne. For det dur ikke, at eksempelvis rige kommuner i Nordsjælland kan hente ekstra millioner i hjem til pengetankene på grund af teknikaliteter i lovgivningen, mens fattige landkommuner skal skære i budgetterne. Middelfart, Faaborg-Midtfyn, Odense, Kerteminde ... budgetforligene er faldet på plads de seneste dage; nogle steder med smalle forlig, andre steder med bred opbakning eller endog i fuld enighed. Alle steder har budgetlægningen dog krævet benhårde prioriteringer og fravalg, blandt andet fordi udligningsordningen stadig ikke er ændret. Derfor er det ikke nok, at regeringen har varslet en ny udligningsreform. Den skal også holde løftet.

Annonce