Annonce
Sydfyn

Langelandsk kandidat vred: Valgplakater brændt af - sagen meldt til politiet

To plakater gik op i røg. Hærværket er meldt til politiet. Foto: Ukendt
Gerningsmand sendte en video af hærværket til kandidats ven - sagen meldt til politiet.

RUDKØBING: Hærværk mod valgplakater er almindeligt forekommende i Danmark, og også denne gang har vandaler boltret sig. For Alternativets lokale kandidat, Fabian Munkholm Davidsen, er det sket på en meget voldsom og ubehagelig måde, der også har vakt opsigt på landsplan.

En af kandidatens venner modtog via tjenesten Snapchat, hvor et foto eller en video typisk forsvinder i løbet af få sekunder, en video, der viser afbrændingen af to af Fabian Munkholm Davidsens plakater. Vennen nåede at sikre sig bevismateriale ved en affotografering, før videoen forsvandt igen.

- Min ven kender den person, som har gjort det, og vi har meldt sagen til politiet. Jeg kan ikke se, hvor det foregår, men vi tror, at det er et sted i det sydfynske, siger Fabian Munkholm Davidsen.

Motivet har han ikke noget bud på. Han mener ikke, at han har egentlige fjender.

- Men det her er ikke "drengestreger". Jeg betragter det som en krænkelse af demokratiet, og det vil jeg fastholde, uanset hvem det måtte gå ud over. Det hører ingen steder hjemme, fastslår Alternativets lokale kandidat.

Fra politiet er modtaget en bekræftelse på anmeldelsen, og hvis ellers man kan spore hærværksmandens elektroniske grej, vil det være muligt at finde frem til gerningsmanden.

Fabian Munkholm Davidsen har i alt fået fremstillet og hængt 210 plakater op, blandt andet en ved hjemmet i Rudkøbing.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Større overskud hos Aagaard Nielsen

Annonce