Annonce
forside

Langelandsk "højdepunkt": Bedre adgangsforhold til Snøde Kirke

Takket være en nyanlagt grusvej er det blevet lettere at komme op til Snøde Kirke. Privatfoto: Michael Thierry, menighedsrådsformand

Det er blevet nemmere at komme til Snøde Kirke, som har fået anlagt en ny grusvej, der ender i en parkeringsplads.

Snøde: Gennem flere år har det for nogle ældre og gangbesværede været en udfordring at nå frem til hoveddøren på Langelands højest beliggende Kirke, som ligger i Snøde.

Den eksisterende granitstenstrappe er ganske vist smuk, men alt andet end gangvenlig, og det er der nu taget hånd om med en ny grusvej, oplyser Michael Thierry, der er formand for Hou-Stoense-Snøde Menighedsråd i en pressemeddelelse.

Og skulle man få lyst til at opholde sig ved kirken og nyde udsigten, er der nu også mulighed for at sidde godt og behageligt.

- Grusvejen ligger lige nord for kirken, og den fører ikke kun op til kirken, men også op til en fantastisk udsigt over landskabet mod vest. Derfor har menighedsrådet også investeret i et bord-bænkesæt, hvorfra det er muligt for vejfarende og kirkegængere at nyde landskabet, oplyser Michael Thierry.

Udsigt og ro

Med vejen håber menighedsrådet, at flere af egnens beboere og gæster vil finde vej til middelalderkirken, hvor det er muligt at finde ro og fred, fortsætter Michael Thierry.

- For enden af vejen er det muligt på enhver måde at lade freden sænke sig for et øjeblik. Læser man de store aviser, er der ofte artikler om, hvad byboerne savner mest og prioriterer højest. Og det er fred, ro, langsomhed og tid til fordybelse. Alt det Langeland og kirken byder på, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Assens For abonnenter

Kæmpe solcellepark til 78 millioner bliver taget i brug om få dage: - Vi forventer, at varmeprisen falder med ti procent

Odense For abonnenter

Danni vil kæmpe for, at populær misbrugsbehandling kan overleve: - Jeg skal ikke tilbage til det kommunale tilbud

Annonce