Annonce
Sydfyn

Renovering af Langelandsbroen: Trafiklys væk for en stund og under festival

Det er ikke helt slut med trafikreguleringen, men der vil være perioder, hvor den er væk. Især i forbindelse led Langelandsfestival. Arkivfoto: Martin Ramsgaard
Indtil videre tyder det på at den store renovering holder tidsplanen

LANGELAND: Pendlere og andet godtfolk har bemærket, at der i nogle dage ikke har været regulering af trafikken på Langelandsbroen, hvor der fortsat er et stort renoveringsarbejde i gang. Men lysene kommer op igen. Måske allerede fra tirsdag.

- Det er ganske enkelt at tage dem væk og sætte dem op igen, og vi vil jo ikke genere unødvendigt, men når vi skal i gang med et delarbejde, hvor vi skal lægge et lag sprøjtebeton under broen, så kommer lysene op igen, forklarer ingeniør og projektleder Emilie Hartwich fra Vejdirektoratet.

Om man kommer i gang med sprøjtebetonen tirsdag, afhænger af vejret. Især af vindforholdene. Det må ikke blæse for meget.

I øvrigt vil lysreguleringen være helt væk i forbindelse med Langelandsfestival, lige som man fjernede reguleringen i fjor, da den store musik- og festbegivenhed næsten tredoblede antallet af mennesker på Langeland i godt en uge. I modsat fald ville den i forvejen voldsomme trafik blive yderligere besværliggjort.

Til denne udgave af festivalen vil lysstanderne blive fjernet senest 17. juli, og de vil tidligst komme op igen 30. juli, men formentlig først i begyndelsen af august.

Der er her på det seneste også sket det, at byggepladsen er flyttet fra Siøsiden over til Langelandsiden.

Emilie Hartwich oplyser, at tidsplanen ser ud til at holde, så man som hidtil antaget bliver færdig med udgangen af oktober.

- Med mindre der dukker noget uforudset op, så skrider arbejdet fremad, som det skal. Der skal også laves noget i 2020, men her kan man arbejde fra skråningerne ned mod henholdsvis Langeland og Siø, så det ikke bliver nødvendigt at regulere trafikken. Der bliver tale om at renovere de to yderste fag, tilføjer projektlederen.

Renoveringen af Langelandsbroen handler først og fremmest om at få sat såkaldt katodisk beskyttelse op på undersiden af broen. Så sætter man el på i batteristyrke, som skal forebygge, at jernet inde i betonen tager skade. Man hindrer med denne metode, at armeringen ruster.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dødsfald i Odense Arrest: Meget beklagelig mørkelægning fra myndighedernes side

Det er beklageligt, at Fyns Politi og Kriminalforsorgen har mørkelagt den tragiske sag om den 27-årige danske mand, der lørdag morgen blev fundet død i Odense Arrest. Beklageligt fordi offentligheden har en legitim interesse i at få årsag og omstændigheder at vide, når en ung mand dør i politiets varetægt. Og beklageligt fordi mørklægningen baner vej for allehånde gætterier, der næppe er politi og myndigheder venligt stemt. Politiet begrunder mørklægningen med at sagen efterforskes, og det er sædvanligvis en begrundelse, som pressen respekterer. Der kan være gode grunde til, at politiet i faser af en efterforskning holder kortene tæt til kroppen. I dette tilfælde forekommer “hensynet til efterforskningen” dog at være en standardafvisning, der er hentet til lejligheden. For det første er det svært at se, at et dødsfald, som tilsyneladende ingen andre mennesker er impliceret i, kan kræve en mørkelagt efterforskning over flere dage. Men selv med accept af mulige faktorer, som lægfolk ikke kender til, er der - for det andet - spørgsmål, som politiet må kunne svare på, efterforskning eller ej. For eksempel spørgsmålet, om den afdøde mand skal obduceres - en oplysning, som politiet i mange andre sager går ud med af egen drift. Senest da en ung mand blev fundet druknet i Munke Mose. Den afdøde 27-årige mand var dansker og mistænkt for at have begået et mord i Sverige. Han blev anholdt af dansk politi fredag aften på den fynske motorvej ved Ejby. Det rejser en række spørgsmål, bl.a. om han fik skader i forbindelse med biljagten, om han var psykisk uligevægtig ved anholdelsen, og om han i løbet af fredag aften eller nat blev tilset af en læge. Relevante spørgsmål, idet man skal huske, at med anholdelse af en person følger også en forpligtelse til at passe på den anholdte. Indtil videre vil politiet end ikke oplyse dødsårsagen, og pressen må derfor nøjes med at give den generelle information, at det ind imellem sker, at indsatte i arresthuse begår selvmord. Disse hændelser forsøger medarbejderne i Kriminalforsorgen at komme i forkøbet, men det lykkes ikke altid, og det har omverdenen forståelse for. Af flere grunde vil det være i Fyns Politis interesse at trække mørklægningsgardinet helt eller delvist fra.

Danmark

Nederlag til styrelse: Skandalelæge må fortsætte med at omskære drengebørn

Annonce