Annonce
Sydfyn

Langeland må til lommerne: Specialundervisning koster mere end forventet

Det trækker op til en tillægsbevilling på 4,8 millioner kroner. Samtidig skal der holdes grundigt øje med udviklingen i brugen af specialundervisning i andre kommuner. Arkivfoto: Michael Bager
Kommunen må gribe til en tillægsbevilling til specialundervisning i andre kommuner.

LANGELAND: Langeland Kommune må regne med ekstra udgifter til den specialundervisning, der foregår i andre kommuner, på 4,8 millioner kroner. Det er en følge af den udvikling, man ser, hvor børn og unge, som anbringes uden for hjemmet, får et tilbud uden for Langeland.

I februar drøftede man i kommunalbestyrelsen selve anbringelsesdelen, hvor der også måtte en tillægsbevilling til. Denne blev ledsaget af et krav om, at man skal holdes grundigt øje med området, så der er månedlige opfølgninger med den enkelte sagsbehandler i forhold til økonomien i den enkelte sag.

Men tilbage til specialundervisningen. Der er i budgettet afsat godt 9,1 millioner kroner, men man regner med, at det for i år ender med godt 13,9 millioner kroner.

Undervisningen foregår blandt andet på specialskoler og interne skoler på private opholdssteder.

Det politiske fagudvalg, Lærings-, Social- og Kulturudvalget, anbefaler, at tillægsbevillingen gives. Sagen skal også omkring Økonomiudvalget og kommunalbestyrelsen.

Og der skal i fremtiden holdes ekstra øje med specialundervisningen. Lærings-, Social- og Kulturudvalget vil en gang i kvartalet have opfølgning på, hvordan det går.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Debat: Vi skærer, hvor det gør ondt, mens der flyder millioner til Frederiksberg og Gentofte

Lokaldebat: Årets budgetlægning (i kommunerne red.) har været præget af stor usikkerhed og forsinkelse. Folketingsvalget kom sent, derefter var Socialdemokraterne og deres støttepartier længe om at få dannet en regering. I stedet for hurtigt at få lavet aftaler med kommuner og regioner, valgte den nye regering at holde sommerferie. Derfor vidste vi ikke, om vi skulle spare 25 eller 100 millioner før sidst i september. Det er ingen let opgave at være politiker i disse år. Vores udgiftspres stiger voldsomt år efter år på grund af flere ældre og flere borgere med tunge diagnoser. Og vores indtægter er meget under landets gennemsnit, så skal der skæres, hvor det gør ondt. Danmark mangler stadig en udligningsreform, der hjælper kommuner som vores. Når velstillede kommuner som Frederiksberg og Gentofte næste år får henholdsvis 90 og 50 millioner i udligning fordi de "har ryddet op i cpr. registret" og derfor mister indbyggere, er kommentarer vist overflødige. Heldigvis er vi i en situation, hvor den ansvarlige politik, de fleste af os har været enige om, gør, at det nu i nogle år er muligt bruge af opsparede midler. I år fremlagde administrationen et effektiviserings- og sparekatalog på 60 millioner med mange tidsler. Det gik heldigvis bedre end forventet, så der blev ”kun” brug for cirka 25 millioner. Det blev muligt at styre udenom de værste forslag omkring daginstitutionerne, skoleområdet, de tidlige indsatser, rengøring hos de ældre og reducering af nattevagter. Det lykkedes også at få et balanceret anlægsbudget, hvor rammen blev hævet fra 90-95 millioner. Det var vigtigt for Venstre, så vi også fortsat har penge til haller, skoler, trafiksikkerhed og cykelstier rundt i Faaborg-Midtfyn Kommune, samtidig med store beløb til byudvikling i Årslev.

Annonce