Annonce
Erhverv

Langeland kan meget vel gemme på en fisk til en værdi af 20.000 kroner, mener arrangør af stor konkurrence

I løbet af vinteren har flere lystfiskere på de kystnære strækninger på Langeland fanget havørreder på flere kilo. Det kan gøre øen til konkurrencemenneskets habitat under Seatrout Open 2021, vuderer arrangør. Foto: Birgitte Carol Heiberg.
Fredag skydes en traditionsrig fiskekonkurrence i gang. Et godt tip til sejren er at bruge hele weekenden på Langelands kyst, vurderer arrangør.

Et rejsegavekort på 20.000 kroner venter den, der fanger den største fisk under Seatrout Open 2021. Konkurrencen, som rykker til Jylland senere i april, skydes i gang i den kommende weekend på Fyn, Langeland og Ærø. For mange af deltagerne handler weekenden om at tilbringe nogle dage i det fri blandt venner, forklarer Claus Eriksen, indehaver af forretningskæden Go Fishing, som arrangerer den halvårlige begivenhed.

- Men hvis man går efter den helt store vinderfisk, er et rigtig godt bud at bruge hele weekenden på Langeland, siger han.

Go Fishing forventer et sted mellem 450-500 deltagere til årets konkurrence – omtrent samme antal, som konkurrencen har trukket i de senere år. Det koster 450 kroner for voksne at deltage. For børn er prisen halveret. For beløbet modtager deltagerne en velkomstgave og støtter samtidig vandplejen omkring Fyn.

Fiskerne kommer fra forskellige steder i landet. Få langelændere deltager, fortæller Claus Eriksen. Til gengæld tiltrækker øen mange fynboer og jyder under konkurrencen.

Annonce

Få, men store fisk

Langeland har i de senere år fået ry for at kunne levere lige så store havørreder som Bornholm, Stevns og Møn – fiskepladser, der gennem årene har sendt mange lystfiskere i ekstase, fortæller Claus Eriksen.

- Få men store fisk kendetegner fiskeriet på Langeland, siger han.

En særlig indstilling er derfor nødvendig, hvis man vil fiske på Langeland.

- Du kan sagtens gå tre-fire timer uden et eneste hug. Det er ikke alle, der har tålmodighed til det, siger Claus Eriksen.

Uanset mentalitet plejer konkurrencen at dræne de fleste for kræfter.

- Folk giver sig fuldt ud. De tager som regel fri fredag og fisker 14 timer både fredag og lørdag. Når det slutter søndag kl. 14 kan de næsten ikke hænge sammen mere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Assens For abonnenter

78-årig bragede ind i Dittes bil og stak af: Så fandt hun tilfældigt bilen på deres fælles værksted

Odense

Beboere kæmper med vanvidskørsel: Påvirket bilist bragede ind i vejtræ ved legeplads

Kerteminde

Røveri mod Circle K: Mand med Netto-pose truede med 20-25 centimeter lang kniv

Annonce