Annonce
Livsstil

Langeland i bevægelse: Kæmper for en levende ø

Der vil være masser af små og store arrangementer i Bagenkop året rundt. Arkivfoto: Anna Stærbo
Langeland skal være en levende ø og et godt sted at bo. Sådan lyder planstrategien 2019-2031 for Langeland. Og det vil Bagenkop gerne støtte op om.

Det er ikke så lidt, der sker i Bagenkop. Holder du øje med facebooksiden Bagenkop-info, kan du løbende følge med i de mange forskellige aktiviteter, der finder sted i byen og ikke mindst på hele Langeland.

”Bagenkop i bevægelse” er et projekt drevet af frivillige og foreningslivet i Bagenkop. I år har foreningen besluttet at sætte turbo på og gøre en ekstra indsats for at holde Langeland levende. Ikke kun i højsæsonen, men hele året. Der for har den tilføjet ”året rundt” til navnet.  Det fortæller Ivan Nielsen, der er koordinator for ”Bagenkop i bevægelse” og en af de aktive ildsjæle.

- Vi vil gerne bidrage til, at Langeland er et sted, hvor der sker mange ting inden for sport, kultur, turisme og fællesskaber. Det har vi arbejdet for længe, men nu sætter vi barren endnu højere, fortæller han.

Annonce

”Bagenkop i bevægelse - året rundt” er en pakke af større arrangementer og events, der finder sted i løbet af hele året. Der er altså ingen døde perioder, hvor der ikke sker noget.

- Bagenkop er et rigtigt godt sted bo, men vi vil gerne mere end det. Bagenkop skal også være et unikt sted at drive virksomhed i, besøge som gæst eller et godt sted at flytte til permanent, siger Ivan Nielsen.

Ivan Nielsen er en af ildsjælene, der får ting til at ske i Bagenkop og på Langeland. PR-foto

Den øgede indsats er et bidrag til Langeland Kommunes vision om at skabe et levende Langeland, der netop har samme kriterier - at øen skal være et godt sted at drive virksomhed i, besøge som gæst eller flytte til permanent.

Fest og glade dage

”Bagenkop i bevægelse - året rundt” laver både store og små arrangementer. Blandt de store nævner Ivan Nielsen Bagenkops by- og havnefest, der har været en fast tradition siden 1959. Det startede med harmonikamusik, amerikansk lotteri, æbleskiver direkte fra panden og friske pandestegte Bagenkop-fiskefileter. Men i årenes løb har havnefesten vokset sig stor og er i dag et event med 2000 besøgende og et stort musikbudget.

- Men de gamle traditioner holdes i hævd. Der er stadig æbleskiver direkte fra panden og friske fiskefileter. Det er en vigtig del af programmet, fortæller Ivan Nielsen.

Han nævner også Havnens Dag, der er en dag fyldt med aktiviteter for store og små på havnen i Bagenkop, og Walk The Line i efteråret, hvor der samles penge ind til Knæk Cancer ved at gå eller løbe en distance i fællesskab med andre.

Glæd dig til

Langeland Jump'n Move: Bagenkophallen bliver omdannet til Langeland Jump'n Move i alle ferier med børneunderholdning og fællesspisninger.

Havnens Dag på Bagenkop Havn lørdag 4. juni.

Foredrag med Chris MacDonald - TPL 2.0 22. juni: TPL - tro på livet blev født i Bagenkop i 2011. Chris MacDonald var på besøg i Bagenkop og fortalte om Tro på livet, og Bagenkop har lånt det siden. Den Bagenkopske version har spredt sig som ringe i vandet og i 2022 bruger rigtig mange langelændere de tre bogstaver både som Tro på livet og Tro på Langeland.

Bagenkop By- og Havnefest i uge 28.

Sommerkoncert på Bagenkop Havn 28. august: Rock møder klassisk sang i eksperimenterende ny duo. Jacob Binzer fra D-A-D sætter tonen og danner rammen om operasangeren Andrea Pellegrinis vokal.

Walk The Line - et døgn på Ildsjælefodsporet 9.-10. september: Formålet er at gøre en forskel i fællesskab med andre. Indsamling til Knæk Cancer 2022.

Fiskens dag 10.-11. september: Fiskens dag er landsdækkende og gennemføres i Bagenkop over to dage. Fiskeriets Hus er centrum for eventet.

Fantastisk Fællesskabsdag på Langeland 29. oktober: Her hyldes Langelands mange fællesskaber med mad-, kage- og musikfællesskaberne. Langelands mange fællesskaber har mulighed for at synliggøre netop deres fællesskab.

Bagenkop Vinterbaderfestival 24.-26. februar (2023): Et helt ny event, der ser dagens lys. Det er ikke kun en vinterbaderfestival, for hele Bagenkop sættes i gang med festmiddag, foredrag i hallen og ture ud i nærområdet.

Blandt de mindre arrangementer er der fællesspisninger og sports- og musikbegivenheder i løbet af hele året.

- Det vigtigste er at sprede budskabet om, at der sker meget her på øen - også uden for højsæsonerne. Og der er noget for alle. Både familien Langeland og Danmark - fastboende, fritids- og sommerhusejere og turister.

Ivan Nielsen håber, at ”Bagenkop i bevægelse - året rundt” kan være med til at gøre en forskel for både Bagenkop og Langeland.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Vild fremgang for ejendomsudlejer: Familien Barfoeds formue er vokset voldsomt - Vi tænker ikke over, at vi er blevet rigere

Danmark

Onsdagens coronatal: 744 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Skrappere regler for livsfarlig asbest på vej: Sager som den fra Odense, hvor elektrikere fik asbest i hovedet, kan lettere straffes i fremtiden

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Nej tak til Big Mac: Svinene lugter og genbrugsstation støjer - men en anden mulighed til ny fastfoodrestaurant er i spil

Middelfart

Karin og Johannes var til fødselsdag, da én af gæsterne faldt om med hjertestop: Tirsdag lærte de selv at redde liv

Odense For abonnenter

Flere kilo hash fundet i lejlighed: Men dommer blev ikke overbevist af politiets beviser

Økonomien bremser op: Faldende boligpriser og store rentestigninger i vente

Odense

Så gik den ikke længere: Kæmpe eventsted er endnu en gang ramt af konkurs

Kerteminde For abonnenter

Mor og søn fandt indbrudstyv bag en skraldespand: Samme dag fandt far og søn en anden tyv på en mark

De giver den gas: Ordblinde håndværkere har succes med Danmarks største 3D-printer farm

Odense

Charlotte skralder sig til et madbudget på 200 kroner om måneden: Få hendes bedste råd her

For abonnenter

Direktør: Politikerne skal huske, hvad de har lovet de lokale medier

Erhverv

Revisionsfirma gør op med branchens hårde arbejdspres: Her skal man ikke have dårlig samvittighed over at gå til tiden

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

De frygter hestepærer, ødelagt strand og skræmte dyr: Beboere vil ikke lægge strand til badende heste

Assens

Utålmodige vinterbadere i opråb: - Det vil være spild af borgernes skattekroner at renovere denne bygning

Annonce